tiistai 4. helmikuuta 2014

Mennyttä ken kaipaa..

Ajantasalle saattamisyritystä..

Torstaina (21.11.) olimme taas Miekkiössä Robbyn valkussa. Alkuverkaksi otettiin viittä puomia ravissa molemmista suunnista. Musta oli vähän kierroksilla kun menin Foriolan perässä noita puomeja eikä meinannut malttaa millään vaan ravata noista yli. Lupa oli ottaa osaan väleistä kaksi askelta, kun puomit oli kuitenkin hevosaskelille. Suorana poni pysyi ihan ok, mutta se tahti.. Lopulta onnistui ihan ok, kun poni vähän rauhoittui enkä antanut sen höseltää.
Sen jälkeen tultiin kahta kavalettia (3. ja 4.) lyhyessä laukassa. Väli oli jotain x metriä ja kokeiltiin aluksi mikä olisi kenellekin sopiva vauhti ja askelmäärä. Musta tuli aluksi kuudella ja kerran sen jälkeen seitsemällä, mutta se oli Robbyn mielestä jo liian lyhyttä, jolloin laukka ei ollut enää hyvää, joten tultiin kuudella. Tässäkin joutui Mustaa vähän pidättämään, jotta saatiin nätisti se kuusi.
Sen jälkeen toisesta suunnasta kavaletti ja kaarevasti samalla askelmäärällä 3 pystyn innarijumpalle (matalia). Me tultiin Mustan kanssa tätä viidellä, jolloin saatiin parempi rytmi innareille. Hassua tulla vähemmillä askelilla kuin hevoset.
Lopuksi vielä ratana kaikki eli kavaletti ja innarit sekä näiden jälkeen kavaletti-linja rauhallisesti. Tämän jälkeen pikkaisen enemmän eteen okserille (ei kuitenkaan kovaa) ja innarit toisesta suunnasta mistä lievä kaareva ura toiselle okserille.
Kun tultiin tokaa kertaa rataa, Musta lähti ekalle kavaletille askelta ennen ja väisti samalla vähän vasemmalle (oli pelkäävinään jotain), niin meiltä jäi jopa askel pois tuosta kaarteesta (mitä Robby kuului mutisevan itsekseen ihmetellen, että katopas ponia). Muutenkin oli virtaisa ja lähti ihan hyvin eteen noiden rauhallisten kohtien jälkeen (pari pikku pukkiakin saatiin aikaiseksi okserin jälkeen..)
Hyvä valkku taas kerran!
Kuva harjoituksesta. Yksittäinen puomi (punainen) oli estämässä oikaisemista innareille kavaletilta tultaessa, ei jäänyt ihan noin paljon okserin taakse miltä kuvassa näyttää.
Perjantain käytiin Sunrisen seurana kevyessä maastossa. Oli hieman liukasta, joten ravattiin varovasti vain yksi pätkä ja käveltiin muuten. Sunrisella kun ei ole kenkiä. Musta pysyi kyllä ihan ok pystyssä.

Lauantaina Musta teki kaksi tuntia, joista ensimmäisellä heitteli vähän pukkejakin eli oli erittäin virtaisa. Kävin itse tuntien jälkeen maastossa käärmetiellä laukkaamassa vähän mäkiä. Menin hyvin koottuna mäet ja rauhallisessa laukassa, jolloin joutui käyttämään itseään enemmän. Yhden ison mäen otin reippaasti pari kertaa, jonka jälkeen poni olikin ihan kierroksilla.

Sunnuntaina en ehtinyt tallille ajoissa, joten Musta sai vapaapäivän (ei ehkä ansaitusti, mutta..)

Maanantaina Musta meni lastentunnin, jonka jälkeen ratsastin itse vielä kevyesti läpi.

Tiistaina tunnin jälkeen taivuttelin Mustaa ja Mimmi meni Katinkalla ilman satulaa. Vertsu meni myöhemmin satulan kanssa, joten poniinikin sai kunnolla liikuntaa.

Keskiviikkona kävin mäkimaastossa ilman satulaa, melko rauhallisesti.
Musta nauraa kun vihdoin tuli lunta.. tosin aika vähän..
Torstain Musta sai vapaaksi kun ei päästy Robbyyn Annen huidellessa Virossa. Perjantaina kävin puolisentuntia maastossa kaikki askellajit läpi ja taivuttelin kevyesti.

Lauantaina Musta meni taas 3 tuntia, jonka jälkeen lähdin itse vielä mukaan synttärimaastoon sillä ottaen Bobbyn ratsastajineen käsihevoseksi (hyvin vähän ratsastanut lapsi).
Katinka kärsi ummetuksesta, josta jo aiemmin kirjoittelin ja joka onneksi meni lopulta letkuttamalla ja hoidolla hyvin ohi eikä ole uusinut.
Luntakin saatiin vihdoin ja viimein lopulta ja sen iloksi päästeltiin sunnuntaina Mustalla hiihtistä Vertsun kanssa. Kovin paljon ei vielä ole lunta, mutta päätettiin nauttia siitäkin vähästä mitä oli (ja niin kauan kuin sitä nyt kestää..)
Henna otti kamerallani muutamia kuvia, jotka oli kyllä tosi tummia iltapäivän alkaessa jo hieman hämärtää ja tumman hevosen ollessa erittäin hankala kuvauskohde talvella (ellei aurinko paista).
kuvaa on jouduttu käsittelemään melko paljon, jotta siitä edes jotain erottuisi

2 kommenttia:

  1. Tykkään paljon sun blogista, varsinkin banneri on hieno!;) Halautko käydä kurkkaamassa blogini?;)
    taikajaheppastelua.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun pidät.
      Kävin tutustumassa blogiisi, Into on oikein suloinen :)

      Poista

Rohkeasti vaan!