lauantai 12. lokakuuta 2013

Pikaviikot

3 viikon päivitykset putkeen..

Maanantaina Musta meni yhden lasten tunnin, jonka jälkeen itse menin about puolisen tuntia erittäin matalassa muodossa. Musta oli jälleen kiva ja toimiva.
Katinka meni ensimmäisellä tunnilla, mutta oli taas ep (tarhasta käveli puhtaasti). Anne ja minä tsekattiin jalat ennen tuntia eikä löydetty mitään, joten otettiin kokeiluun.
Keskeytyneen tunnin jälkeen testattiin Milan kanssa ponia. Otettiin satula pois ja Mila kyytiin -> poni liikkui puhtaasti. Kokeiltiin satulaan eri fyllinkejä (lampaankarvaa, geeliä, pintelipatjoja), mutta mikään ei auttanut. Lampaankarvan kanssa oli melko hyvä, geelin kanssa tosi ep. Todettiin, että epeys johtuu satulasta eli selkä jumissa sen verran takaa, ettei ilman satulaa mennessä ratsastaja osu, mutta satula osuu.
Henna kävi vielä maastossa vähän ravailemassa ja laukkailemassa ilman satulaa, jotta saatiin selkään vähän liikettä, jonka jälkeen hieroin selkää kevyesti ja loimitin yöksi fleecevuorellisella loimella.

Tiistaina Siiri meni Katinkalla tunnilla ilman satulaa ja poni oli puhdas. Musta meni 2 tuntia ja itse puolisen tuntia sen jälkeen hämärässä. Ympyröillä vain nopeasti pehmeäksi ja pyöreäksi sekä pohkeiden väliin. Vikalla tunnilla oli ollut vähän omilla poluillaan, joten oli taas vähän kiemura. Ekalla meni puomeja Viljan kanssa.
Tuiken kanssa kokeiltiin Katinkalle Cyffen satulaa, joka on samanlainen kuin sen oma, mutta tuuman lyhyempi. On tosin hieman eri mallinen kun on uudempi malli, mutta oli lampaankarvan kanssa ihan ok. Pitänee ruveta etsimään Katinkalle lyhyempää satulaa, voi tuo sydneykin olla himpun liian pitkä. Hieroin selän taas kevyesti ja loimitin yöksi. Eipä saa ainakaan selkä nyt kylmää.

Keskiviikon, torstain ja perjantain Musta sai vapaaksi omista kiireistäni johtuen.

Lauantaina Musta teki kaksi tuntia, jonka jälkeen itse menin tarhassa suoristuksia ja siirtymiä, kentän ollessa vielä varattu.

Sunnuntain Musta sai taas vapaaksi, kun olin itse ihan poikki enkä vaan jaksanut. Katinkan selkä on jo ok ja menee ihan puhtaasti satulankin kanssa. Olen nyt lisännyt lampaankarvan pysyvästi satulan alle vähän tuomaan lisäfyllinkiä. Mattes olisi tosin vielä parempi, tähän ei siis saa mitään täytepaloja.

Maanantaina pidin kaksi alkeistuntia, joista Musta (ja Katinka) meni molemmilla. Tunnit pidin tarhassa, koska kenttä oli ihan liian märkä. Tuntien jälkeen menin vielä Mustalla tarhassa suoristuksia (eli lähinnä avoja).

Tiistaina pidin yhden tunnin, jonka jälkeen menin Mustalla ilman satulaa kentällä. Onkin aikaa siitä, kun olen ilman satulaa mennyt (jos ei lasketa laitumelle ratsastuksia), joten ponin selkä tuntui kovin liukkaalta. Musta oli kuitenkin miellyttävä ja pehmeä ratsastaa.

Keskiviikkona kävin kävelemässä ja hölkkäilemässä maastossa, jonka jälkeen kiipesin lyhyttä, mutta jyrkkää rinnettä kolme kertaa. Sai kyllä pitää kunnolla harjasta kiinni, muuten olisi tippunut kyydistä.

Torstain ja perjantain Musta sai taas vapaaksi ja lauantaina ahkeroikin 3 lasten tuntia, jonka jälkeen itse ratsastin vähän ympyröitä ja siirtymiä. Loppuverkkana tein tiellä käynnissä pohkeenväistöjä.

Sunnuntain Musta sai myös vapaaksi, kun oma aikani meni muualla.

Maanantaina Musta meni lasten tunnin, jonka jälkeen itse ratsastin perusjutut läpi (vähän taivutuksia, pohkeiden väliin ja eteen-alas rennoksi).

Tiistaina Musta meni 2 tuntia, joiden jälkeen itse kävin vain kymmenisen minuuttia ravailemassa eteen-alas. Musta jäi myös yöksi sisään nyt ensimmäistä kertaa tänä syksynä, saas nähdä kuinka jäykkä on seuraavana päivänä.

Keskiviikkona Musta meni yhden lasten tunnin, jonka jälkeen kävin kiipeilemässä 3 mäkeä, tällä kertaa lyhyen mäen kiipeilyiden välissä kerran myös yhden vähän pidemmän ja himpun jyrkemmän. Loppuravit kävin ottamassa vielä kentällä ja poni sai jäädä toiseksi yöksikin sisään. Oli edellisyönä tosin kinannut Orhideen kanssa, joka oli naapuri karsinassa. Onneksi se ei siinä talvisin majaile vaan on pihatossa.

Torstaina tein kentällä suoristukisa puomeilla. Kolme puomia keskihalkaisijalla noin 12 metrin välein. Tein aina puomin jälkeen ympyrän vuoretellen molempiin suuntiin ja tulin saman puomin uudestaan eli yhdellä suoralla tulikin kuusi puomin ylitystä. Käynti ja ravi oli hyviä, samoin vasen laukka pysyi hyvässä tahdissa ja poni pyöreänä sekä avuilla. Oikeassa laukassa Mustalla olikin vähän turhan kivaa ja yritti kiikutella. Laukassa tulin välillä koko ajan samaa laukkaa ja ympyrät samaan suuntaan, välillä taas tein laukanvaihdon ylittäessäni puomia toisen kerran, jolloin seuraava ympyrä tulikin eri suuntaan. Vaihdot oli hyviä ja sujuvia.
Erittäin tehokas harjoitus ja saa ainakin minut keskittymään suoristamiseen paremmin kuin ilman puomeja mennessä. Puomit kun toimii jonkinlaisena maamerkkinä.

Perjantaina vedin Mustalla kevyen maaston, jossa loppuaika mentiin kentällä, jotta halukkaat pääsi vielä laukkaamaan. Mustan kanssa lähinnä seisoskeltiin kentän keskellä tuo loppuaika eli tosi kevyt lenkki tänään. Hoidin vielä ponit laitsalle (Musta ja Roventa, oli tosi tuskallista tuoda niitä pois yhtäaikaa, kun Rovis kävelee taluttaessa niin turkasen hitaasti..)
Kissamieskin oli pysynyt laitumella ilman emäänsä, kun ei antanut kiinni mun hakiessa Missiä, niin oli pakko jättää sinne.

Lauantaina vedin aamusta kevyen alkeismaaston, jossa Epron oli ekan puolituntia käsihevosena. Muutenkin mentiin vain käyntiä ja ravia, Venla sai tulla Katinkalla muutaman pätkän laukkaa perässä.
Mila auttoi aamulla hakemaan ponilauman laitumelta ja laitteli sen jälkeen mulle esteitä kentälle. Vilma lähti viemään kahta seuraavaa maastoa ja mä hyppelin sillä aikaa esteitä Mustalla. Pitkällä sivulla oli okseri-pysty suora n. 6 askeleella ja molemmilta suoran esteiltä pääsi kaartaen yksittäisille pystyille. Tulin suoraa myös pysty-okseri suuntaisena. Aloitin nopeasti parin laukannoston jälkeen, kun tunti oli jo verkattu maastossa. Aloitin jostain seiskakympistä ja otin erilaisia sarjoja esteillä. Askeleet osui melko kivasti ja Musta meni hyvin eteen. Mila nosteli esteitä jonkin verran ja lopuksi tultiinkin ensin pysty-pysty kaarevalla linjalla, josta okseri-pysty kaarevalla linjalla ja siitä vielä toisen kerran pysty-pysty linja, kun se ekan kerran tuli vähän huonosti. Okserin jälkeinen pysty tuntui korkealta ja huudahdinkin Milalle siinä hypyn aikana, että tää on varmaan 90cm. Musta tuli tosi lähelle siihen, mutta pääsi hienosti yli. Eikä korkeus edes tuntunut pahalta vaikka näyttikin korkealta. Okserikin oli 85cm (takapuomi) ja tuntui hyvältä. Siihen tultiin kerrankin hyvällä hypyllä ja suorana.
Hypyistä jäi tosi hyvä fiilis ja pohja oli ihan superhyvä.

Sunnuntaina pidin tunnin lauralle ja yksi 2-vuotias oli talutettavana puolituntia. Siiri tuli vielä illalla ratsastamaan Katinkalla joka oli taas satulan kanssa ep, mutta ilman satulaa ok. Aamusta vielä klippasin vihdoinkin Katinkan, se oli jo lauantaina ihan läpimärkä ensimmäisen puolen tunnin jälkeen. Ihan nakuksi en vetänyt, vaan jätin lyhyen lyhyen karvan. Muuten ajelematta jäi vain jalat ja pää.
Henna meni Katinkalla ilman satulaa, kun ei oltu varmoja tuleeko Siiri. Katinka liikkui reippasti ja nätisti pyöreänä.
Mustan juoksutin gramaaneilla ja sen jälkeen päästin hetkeksi irtojuoksemaan ja vähän irrottelemaan. Tuntui hieman jäykältä selästä eilisen jäljiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!