sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Sarjatreeniä

Robbyillaan taas!

Maanantaina Musta meni lasten tunnin, jonka jälkeen itse ratsastin sen nopeasti eteen-alas. Oli melko energinen näin kisojen jälkeiseksi päiväksi.

Tiistaina Musta meni jatkotason tunnilla puomeja, itse en ratsastanut ollenkaan, kun tunti oli sen verran myöhään. Otin sitä vastoin Milan avustamana poseerauskuvia sekä Mustasta että Miistä. Tarkoituksena on yrittää kuvata kaikki tallin hevoset tässä syksyn aikana ennen lumien tuloa ja niin kauan kuin valoa riittää (sekä ei ole vielä ihan järjetöntä karvapehkoa). Mustan kuvissa oli ISO-arvo himpun turhan korkealla, kun oli tumma kohde ja valo melko vähäinen, kuvista tuli siis hieman kohisevia, mutta kelpaa nyt ensi hätään.
Yhtä hyvää mestarilaukauste ei vielä ole osunut kohdalle kuin Cyffen kanssa, mutta sitä yrittäessä..

Palikalle ostetut näyttelysuitset on vähän pienet Mustalle, mutta menee ilman kuolaimia

Keskiviikon Musta sai vapaaksi, jotta jaksaisi varmasti hypätä Robbyn valkussa seuraavana päivänä.

Torstain Robbyn valkku (kotona) meni tosi hyvin. Päivän teemana oli kavaletti päädyssä, joka ylitettiin joka kerta kun sinne osuttiin. Aluksi mentiin pelkkää kavalettia muutamat kerrat molemmista suunnista, tasaisella rytmillä, tuoden hevonen hyvin ja pysyen itse sopivassa asennossa unohtamatta katsetta. Sen jälkeen perään otettiin pystyjä, linjat oli kohtuullisen tiukkoja.
Loppuja esteitä tultiin erilaisilla ratavariaatioilla, viimeisin oli jo melko haastava muistettava, että kummasta suunnasta sitä okseria nyt tällä kertaa tultiinkaan.
Sarja oli kohtuu pitkällä välillä Mustalle, mutta hyvin mentiin kahdella. Robby sanoi, ettei se ole meille helppo, mutta ei mahdotonkaan jos vaan itse ajattelen eteen. Tämä onnistuikin tosi hyvin ja päästiin kahdella vaikka tultiin sisään pikku askeleella. Lisäksi vielä inhoan pysty-okseri sarjoja. Kaksi askelta on mulle tosin paljon helpompi kuin yksi.
Vikalla radalla tuli toisella kertaa sarjalle yksi miniaskel liikaa, kun oma 'voima' oli jo loppu ja jäin vain odottamaan. Musta tuli silloin kyllä kaikkein parhaiten sisään, mutta jotenkin se vain kosahti.. Otettiin siis se pätkä uusiksi. Muuten meni oikein kivasti, Musta hyppäsi epäröimättä ja kulki hyvin eteen. Korkeus lopussa 75-85cm eikä tuntunut liian korkealle.
kuva harjoituksesta, päädyssä tosiaan kavaletti. Meidän kentällä tämä oli niin, että portti oikeassa yläkulmassa

Perjantaina Musta meni koulutunnin ja itse kävin Katinkalla maastossa Mimmin ja Oromiksen seurana. Voi että poni voi olla jäykkä.. lisäksi Katinka on tosi pahasti kiinni vasemmalta ja tyhjä oikealta, onneksi rokotukset tulee pian ja siinä samalla saa raspautettua. Taivuttelin paljon, mutta hyvin jäykäksi vielä jäi. Poni oli tosin ihan innoissaan menossa.

Lauantaina Musta meni kaksi lasten tuntia, jonka jälkeen itse vedin maaston Foriolalla. Mustan ratsastin maaston jälkeen vielä kentällä tehden perustöitä ympyrällä ilman sen suurempia ajatuksia. Musta oli ihan hyvä.

Sunnuntain Musta sai vapaaksi ja itse kävin katsomassa Hevosia Stadikalla. Kuvia kyseisestä tapahtumasta löytyy toisesta blogistani.
Henna soitteli, että Katinka näyttää olevan ep Siirin ratsastaessa, mutta ei löytänyt jalasta mitään. Henna kokeili ponia ja sanoi sen laukkaavaan mielellään, mutta olevan varsinkin oikeean tosi könkkö. Lauantaina Katinka näytti ekalla tunnilla tosi jäykältä, mutta liikkui seuraavat tunnit tosi reippaasti ja iloisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!