maanantai 30. syyskuuta 2013

Superrussi!

Ei olis juuri paremmin voinut mennä

Sunnuntaina (8.9.) oli sitten Russimestaruuksien finaali, ihan täällä meidän kotitallilla. Luokat oli matalat ja radoistakin tehtiin melko helppoja. Vilja meni Katinkalla 40cm ja osallistui näin minirussimestaruuteen. Katinka korjasi potin kotiin voittamalla luokan ja Vilja sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi, vain osallistumalla tähän viimeiseen kilpailuun (jaettu 3. sija, toisella oli myös estekisan voitto, joten pisteet tasan). Vilja ratsasti muutenkin tosi hienosti, rytmi oli hyvä ja tyttö pysyi hyvin hypyissä mukana vaikka ei ole aiemmin tainutkaan oksereita hyppiä eikä porttia. Edellis sunnuntaina tallinmestaruuksissa Viljalla oli vielä vähän vaikeuksia pysyä hypyissä mukana, mutta nyt stemppasi hienosti!

mulla oli 'hieman' väärät asetukset kun kuvailin, joten tuloskin on sit sen mukainen. Milloinhan sitä oppis tarkistamaan asetukset ennen kuin alkaa räiskiä?
Hennan suorituksessa poni oli jo himpun väsynyt (todella lämmin päivä), joten Hennan oli tyytyminen kakkossijaan. Russicupin voitto kuitenkin oli jo oikeastaan varmistettu edellisillä 3. voitolla, joten hieno loimi brodeerauksineen päätyi meille!
Kaiken kaikkiaan todella onnistuneet russikisat tältä vuodelta meidän porukalla. Neljä osakilpailua, missä Katinka meni 7 luokkaa ja otti näissä 6 ykkössijaa ja yhden kakkosen. Voisiko paljon paremmin enää mennäkään? Olen kyllä niin ylpeä pikku ponimuksestani sekä tietenkin myös ratsastajista!
Katinka on jotenkin hirveen itsetyytyväisen näköinen..

Russiluokkien jälkeen ratsastettiin vielä tallin omat luokat 70 ja 80cm. Molemmissa vain tallin omaa väkeä. Musta hyppäsi kivasti, joskin oli ekan luokan jälkeen jo himpun väsyneen oloinen, intoa kuitenkin riitti ja pyrki hyvin eteen. Kaikki hypyt onnistui hyvin, ei tullut juurikaan miniaskelia vaan rytmi pysyi hyvin. Itsellä oli hyvä fiilis ja rohkeutta mennä. 70cm hävittiin niukasti Hennalle ja Epronille, näin kyllä jo uusintaa tehdessä, että jäin ihan himpun isommalle kaarteelle yhdessä tiukassa kohdassa (jäljet näkyi maassa), sekä yksi hyppy tuli vähän pienellä, siinäkin meni pari sadasosaa hukkaan. Kakkostila kuitenkin (niukasti tosin, seuraava hengitti ihan niskaan).
Kasikympissä Henna teki ainoana tuplanollat, meille muille tuli yksi pudotus ekassa vaiheessa. Mulla ja Mustalla se tuli vikalla esteellä, enkä oikein tiedä miksi. Ehkä poni oli vähän löysä, oma ajatus jo uusinnassa ja kaikkea muuta. En yrittänytkään ratsastaa aikaa vaan tein rauhassa hyvät pitkät tiet, joten hävittiin sitten ajassa Milalle ja Miille. Hennalle siis kaikenkaikkiaan erittäin voitokas päivä ja hirmu kasa ruusukkeita..
Olin omiin ratoihini erittäin tyytyväinen pudotuksesta huolimatta, poni toimi hyvin, imi esteille ja oma pää kesti. Tuo kahdeksankymppiä ei tuntunut juurikaan missään. Annekin kehui, kuinka helposti meni ja näytti hyvältä.

Näyttäis olevan seiskakympistä molemmat hyvät kuvat mitä löytyi. Näyttäähän toi aika matalalle..

Vertsukin ratsasti elämänsä ensimmäiset kisat, Mustan kanssa 20cm (Mimmi talutti), vaikka ei puomeja kummoisempia ole juuri mennyt. Sen takia ei annettukaan Katinkaa tai Bobbya Vertsulle, kun ne saattaisi tuonkin kokoisista jo hypätä. Musta tyytyi ravaamaan ja laukkaamaan nätisti yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!