tiistai 3. syyskuuta 2013

Kenkä-ongelmaa kerrakseen

Superpikapäivitys..

Perjantaina 20min maastokävely, tiellä vähän pohkeenväistöjä ja sen jälkeen kentällä töitä. Oli tosi jäykkä ja ihan kuin juovuksissa. Ei meinannut millään pysyä pohkeiden välissä vaan liihotteli ties minne. Ympyrällä tein loivia avoja ja yleensäkin kevyttä taipumista välillä matalana, välillä vähän korkeampana. Pikkuhiljaa pehmeni kyljistä ja alkoi pysyä pohkeiden välissä. Työt oli käyntipainotteista höystettynä ravi ja laukkapätkillä. Lopettaessa poni oli taas mukava oma itsensä ja melko pirteä. Jos olisi ollut aikaa, olisi tästä ollut hyvä aloittaa oikea työnteko, mutta menköön nyt tälläisenä kevyempänä päivänä.

Lauantaina kävin Mercin kanssa Kouvolassa näyttelyssä, hieman jännitti esittää, kun en ole Mersukan kanssa aiemmin näyttelyssä ollut ja muutenkin viimeisestä koiranäyttelystä on parikin vuotta aikaa. Merci käyttäytyi hienosti, mutta ei miellyttänyt tuomarin silmää ja joutui tyytymään H-arvosteluun. Kirjallinen arvostelu oli kyllä hyvä. Kova pudotus SERTistä H:ksi, mutta..
Musta teki pari lasten alkeis/alkeisjatko tuntia, itse en käynyt ollenkaan tallilla.

Mersulainen näyttelyssä
Dinon laitoin perjantaina siskoni mukaan maalle ja saikin siellä riehua serkun lasten kanssa ja muutenkin juoksennella vapaana sydämensä kyllyydestä. Oli kyllä kovin pitänyt siskoani silmällä, jotta häntä ei vaan jätetä sinne, kun en minäkään ollut paikalla.
Sunnuntaina odottelin sitten Dinoa maalta kotiin, mutta tulivat niin myöhään (seitsemän jälkeen) etten jaksanut enää lähteä tallille. Musta saikin siis suunnitelmista poiketen vapaan, mikä tuskin ponia harmitti.

Maanantaina Mustalta puuttui toinen etukenkä (vasen) ja arkoi vähän tiellä. Kävin hiekkakuopalla kevyesti taivuttelemassa lauantain jäljiltä (olikin melkoisen jäykkä taas) ja oli siellä ok. Tein nelikaarista kiemuraa, lähinnä käynnissä. Osan suorista otin ravilla ja lopuksi pari 'pitkää sivua' laukalla. Kävin vielä kentällä kokeilemassa vähän ravailua ja laukkailua.
Kentällä Musta otti vasurilla lyhyempää askelta eli oli melkoisen epätasapainoinen. Mustan kipittäessä lasten tunnilla, etsin kenkää laitsalta mutta en löytänyt. Varastoistani löytyi onneksi yksi sopiva etukenkä ja kengittäjän oli tarkoitus tulla tiistai-aamuna.

Tiistaina kengittäjä ei ollutkaan käynyt, joten mentiin 'paljain varpain' vieläkin. Arkoi hieman enemmän kuin eilen tiellä ja oli todella jäykkä. Lisäksi kavio hieman lähtenyt lohkeamaan. Kävin taas hiekkiksella, jossa on sen verran enemmän pehmeää hiekkaa, että epätasapainoisuus ei siellä tunnu. Jatkoin samaa nelikaarista kiemuraa (kaarteet n.6-8m halkaisijaltaan), koska sillä sai erinomaisesti taivuteltu molempiin suuntiin ja tehtyä vielä suoristuksetkin väliin.
Syöttelin ruohoa ja annoin kaurat odotellessani iltatuntia alkavaksi, jonne Mustakin oli menossa. Yön Musta oli ollut tarhassa (kuivalla heinällä), joten ruoho todella teki kauppansa.
Kentällä Musta otti ravissa ihan selkeästi lyhyempää askelta vasemmalla, mikä tiesi taas lapojen jumittumista.

Keskiviikkona oli kenkääjä vihdoin käynyt, mutta itku meinasi päästä, kun pyynnöstä huolimatta Mustaa ei oltukaan kengitetty muuten ympäri vaan laitettu vain puuttuva takaisin. Totta kai lohjennutta kaviota oli pitänyt myös vähän vuolla, mikä sitten aiheutti sen, että vasen oli oikeaa himppasen lyhyempi (eli sama tilanne kuin ilman kenkää).
Sain kengittäjän onneksi kiinni ja lupasi tulla laittamaan ympäri seuraavana päivänä ennen kouluvalmennustani, onneksi..
Tein kuitenkin kentällä reilun tunnin töitä saadakseni jäykkyyttä pois. Himpun oli varsinkin alkuun epätahtinen, johtuen varmaan myös lapojen jäykkyydestä. Tein reilua ylitaivutusta ympyrällä käynnissä ja vähän varovaisemmin ravissa. Lisäksi ympyrällä loivia avoja ja sulkuja. Oikealle avo oli tosi hankalaa, vasemmalle alkaa sujua, mutta siihen suuntaan taas sulku tuottaa vielä vaikeuksia.
Laukassa kokeilin parit vaihdot, jotka oli melko ok. Vasen laukka oli kovin jäykkää. Laukassa hainkin jo eteen-alas, jotta saisin vähän venymään joka puolelta.
Lopuksi vielä pohkeenväistöjä ja ravissa parit lisäykset.
Musta oli mielellään tekemässä töitä, vaikka osa hommista olikin hankalaa. Pysyi myös hyvin pyöreänä, joskin väsyessään alkoi hieman painaa kädelle ja valua alas. Liike parani eikä lopussa ollut enää epätahtista.
Loppuverryttelyksi Musta jatkoi vielä lasten tunnille.

Seuraavaksi onkin luvassa kunnon sepustus Pilvin kouluvalkusta, kera kuvien ja ehkä jopa videoiden..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!