sunnuntai 25. elokuuta 2013

Viikosta viikkoon

Vähän jäljessä

Keskiviikkona Mustan saalistus oli melko haasteellista, mutta ankara työ tuotti lopulta tuloksen (kauraämpärin voimalla).
Musta teki kaksi lastentuntia ja ratsastin niiden jälkeen itse vain hetken pyöreäksi ja kantamaan itseään, sekä eteen-alas.
Ponin syödessä kuvailin tyttöjen estetuntia, joka onneksi loppui ennen kuin sade kunnolla alkoi. Kaikki hevoset lisäksi vietiin tien toiselle puolelle laitumelle (tytöt perälle, tyhjä lohko väliin ja pojat etummaiselle. Siinä hommassa kyllä kastuttiinkin.
Katinkalle hain vielä kunnon satsin heinää ja hoitelin muutenkin. Katinka teki yhden lasten talutustunnin.

Torstaina kuskasin Anne, Vilman, Hennin ja Emman lentokentälle ja poikkesin takaisin tullessa Hööksissä. Aletavaraa ei juurikaan ollut jäljellä, mutta löysin parit sukat sekä hyvät hanskat (joista olin valmis maksamaan sen 14e mikä hintalapussa luki), jotka yllätyksekseni olikin vain 3,5e! Vielä tarjousriimu ja termosmuki mukaan, niin se riitti tällä kertaa. Riimun otin ponikokoisena, vaikka epäilinkin mahtuuko se Mustan päähän. Väri ei ole ihan Katinkalle paras, mutta cob-koko näytti taas niin isolta, että olisi varmaan tippunut Mustan päästä. Kaipa tuo suurimmilleen säädettynä mahtuu. Hankalan kokoinen pää ponilla.
Molemmat ponit sai vapaata, alunperin tarkoitus oli hypätä Mustalla, mutta koko yön jatkunut sade oli tehnyt kentästä vähän turhan märän.

Perjantaina otin muutaman hypyn kentällä Hennan ja Milan viipotellessa poneilla ilman satulaa ja riimuilla puomeja. Musta oli aluksi vähän väsähtäneen oloinen vapaapäivästä huolimatta, mutta piristyi hypyistä eikä tuntunut yhtään tahmealta vaikka pohja olikin vähän 'liisterimäinen'.
Teki hyviä isoja hyppyjä pikkupystyille ja puomeillekin paineli ihan liian kovaa. Kivaa, että sitäkin saa välillä pidellä.
Ylälinja alkaa olla ihan kivassa kondiksessa..
Lauantaina aamulla raahattiin heposia laitumelta ja vedin ensin 1,5h reippaamman maaston Foriolalla, jonka jälkeen vielä erittäin rauhallisen maaston Mustalla, missä Katinkakin oli mukana. Laukattiin hiljaa yksi pätkä, muuten mentiin käyntiä ja lyhyehköjä ravipätkiä. Alkoi vähän sataa tihutella loppuvaiheessa, mutta onneksi kunnon sade alkoi vasta päästyämme jo tallille.

Sunnuntaina oli vihdoinkin satamatta ja kenttäkin alkoi olla ihan mukavan kuiva. Tietysti se oli vähän kostea vielä eikä pohja ihan sileä (kun siellä oli niin märällä menty aika paljon). Vertsu tuli ratsastamaan Katinkalla samalla kun hyppelin vähän Mustalla. Mimmi jaksoi tulla vielä kuvailemaan, joten vähän materiaalikin tältä päivältä näytille.
Käytin samoja esteitä, jotka oli koko viikonlopun kentällä ollut, nyt vähän korkeampana kun pohja oli parempi. Okserille Musta lähti joka kerta yllättävän kaukaa ja minä roikuin mukana miten parhaiten taisin.. Muutenkin teki ihan kivoja hyppyjä ja vaikka oli alkuverkassa hyvin kyllästyneen ja hitaan oloinen, lämpeni hypyille kivasti.
Henna oli ratsastanut Katinkalla kevyesti aiemmin päivällä. Oli aluksi kuulemma vähän jäykkä, mutta vertyi liikkuessa. Laukka oli ok.
Korvat hörössä eteenpäin
Maanantaina ratsastin ennen tunteja puolisen tuntia kevyesti taivutellen ja keskittyen siirtymiin. Musta ja Katinka teki molemmat yhden lasten tunnin, jossa ratsastivat kulmia.
Mustan syödessä kaurojaan, revin Katinkalta etusista kengät irti, ne kun vähän kilkatti jo. Oli ihan hirveä homma vaikka sainkin kotkaukset katkottua. Naulat ei vaan millään ois halunnut tulla pois.. Katinka onneksi jaksoi olla kärsivällinen mun häärätessä sen kavioiden kimpussa. Ei arkonut yhtään tietä tarhaan viedessä.
Olen Katinkalle antanut nyt päivittäin pienen määrän löysää greenlinea, kun heinä mitä tällä hetkellä on, ei mitään turhan huippua ole.
tälle okserille lähti hypyt aina jotenkin kaukaa, vaikka yritin tuoda kaarteella erikohtiin. Pari ekaa kertaa olin vähemmän mukana menossa, mutta sitten lopulta uskoin, että tuosta se ponnistaa eikä ota miniaskelta.
Tiistaina ehdin melkein laitumella, kun alkoi ihan järkky sade. Olin täysin läpimärkä ja Musta oli taas yliherkkä eikä uskaltanut aluksi tulla ottamaan edes makupalaa. Onneksi oli vain Clara seurana, joten vein sen ulkopuolelle ja sen jälkeen Mustaakin alkoi kiinnostaa mukaan tulo. Tuntuu, että Musta on aina vaikea ottaa kiinni niinä päivinä, kun on edellispäivänä ollut tunnilla. Ihan sama onko ollut alkeistunti vai talutustunti vai vähän rankempi ja kuinka monta. Jos olen vain itse mennyt, antaa se hyvin kiinni seuraavana päivänä, vaikka itse ratsastaisin hyvinkin rankasti.
Nyt pääsikin suoraan karsinaan vähän kuivattelemaan ja syömään. Heitin satulaan rasvaa sateensuojaksi, mutta sade onneksi loppui ennen Mustan tuntia. Jatkoivat samaa kulmien ratsastusta (tarhassa tosin, kenttä oli melko märkä). Kello oli jo aika paljon, joten en itse ratsastanut ollenkaan vaan hoidin ponin vaan takaisin laitumelle.

Keskiviikon ja torstain Musta sai vapaaksi. Onneksi laitoin molemmille poneille loimet päälle, koska vettä tuli ihan järjettömästi taas molempina päivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!