sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kisoja ja kissanristiäisiä

Tai jotain sinnepäin..

Keskiviikkona tein Mustan kanssa perus verryttelyjumppaa eli paljon ympyröillä, ylitaivutuksia, siirtymiä yms. Matalassa muodossa ja poni pyöreänä.
Jotenkin Mustan kaviot näyttää vieläkin silmiini ihan eri mittaisilta. En tiedä olenko tulossa hulluksi vai olenko vain ylihuolehtivainen, mutta..

Torstain Musta sai vapaaksi ja perjantaina oli tunnilla, jonka jälkeen itse tein vain nopeasti ympyröitä ja ratsastin pohkeiden väliin sekä pyöreäksi. Musta oli ok ja toimi nopeasti hyvin.
Lauantaina Musta ahkeroi 3 tuntia (melko kevyitä tosin) ja itse kävin vähän pellolla verryttelemässä seuraavan päivän Tallin Mestaruuksia varten. Musta laukkaili pellolla innoissaan, mutta oli selkeästi vähän väsynyt. Ravipätkät oli hyviä. En juuri kummoisia tehnyt, vähän ympyröitä ja siirtymiä, jotta poni tuntuisi taas omaan käteen sopivalta heti suoraan seuraavana päivänä. Henna oli mukana kamerani kanssa, joten koiratkin pääsi mukaan.
Dino ei viitsinyt juosta mukana, mutta Merci otti pari spurttia Mustan rinnalla
Syyskuun ensimmäisenä (eli sunnuntaina) kisattiin Tallin mestaruudesta. Tällä kertaa ratana oli esterata (tai eräänlainen estetehtävärata, koska välissä oli mm. ravipuomit) ja arvosteluna vain tyyliarvostelu. Jokainen este siis arvosteltiin erikseen 1-5 pisteellä ja aika ei vaikuttanut (eikä sitä otettu) arvosteluun. Ainoastaan hevosen piti kulkea sopivaa vauhtia. Korkeudet vaihteli puomeista 70cm, joita minä ainoana seniorina (lintsareita kaikki muut) hyppäsin, sekä tietysti kokeneemmat junnut myös.
Musta oli hieman väsynyt ja itse mokailin ihan urakalla. Kaikille pystyille tuli pikkuaskel ja sille ainoalle okserille Musta lähti sitten kauempaa, olin melkein mukana menossa.. Pääty-ympyrällä oleva viuhka oli haasteellinen ja siihen Musta meinasi stopata. Ihme kyllä, päästiin ehjänä ylitse kun kerrankin itse jatkoin ratsastusta, jes!
Pisteet oli paremmat mitä oletin, mutta ainoana sennuosallistujana oli voitto automaattinen ;)
Junnut keräsi kyllä parempia pisteitä kuin minä, ei tosin kovin paljon. Alakerran arvosteluun (kädet, jalat, katse yms.) olin tyytyväinen, sieltä tuli suora rivi nelosta. Hauskaa oli pienestä sateesta huolimatta ja kentän pieni kuraisuuskaan ei haitannut menoa.
ainoo hyppykuva tallinmestaruuksista. Hennan isän ottama (kai)
Maanantaina Musta teki perinteisen lasten alkeistunnin, jonka jälkeen itse ympyrällä töitä. Musta oli superhyvä! Pehmeä, herkkä, reipas - kaikkea mitä siltä voi toivoa. Mustan on nyt parin viime kouluvalkun jälkeen ollut tosi pitkään helppo ratsastaa vaikka olisikin tunneilla ennen omaa menoa. On nopeasti melko hyvin avuilla (joskus puskee pohkeiden päälle) ja on RENTO heti kun kiipeää selkään ja ottaa ohjat käteen. Tämän takia ratsastankin itse yleensä tuntien jälkeen vain puolisen tuntia avut läpi ja selkää töihin. Kun homma toimii, niin ei tarvi joka päivä vemputtaa ja vääntää menemään tuntitolkulla.

Tiistaina Musta oli jatkotason tunnilla ja itse menin perinteisesti sen jälkeen (on niin kiva, kun on valmiiksi verkattu hevonen). Tein avoja ja muita suoristuksia sekä kevyttä taivuttelua ympyröillä. Oli ihan jees ja toimi hyvin.

Keskiviikkona käytiin Hennan ja Epronin kanssa pellolla. Mustan keskittymisestä ei oikein tullut mitään, kun piti vahtia, missä Epron menee. Lähinnä humputeltiinkin, vähän ympyröitä pari reippaampaa laukkapätkää ja eteen-alas ravissa. Tarkoituksella muutenkin kevyesti vain verryttelyä seuraavan päivän Robbyn valkkua varten.
Torstaina matkattiin Annen ja Foriolan seurassa Takkulaan Robbyn valkkuun. Siellä oli esteet viikonlopun kisoista jäänyt kentälle ja niitä sitten sovellettiin. Kolme pitkää linjaa (suora ja pari kaarevaa) sekä yksi sarja, mitä käytettiin.
Aloitettiin pysty-okseri linjalla (pitkä), joka aluksi oli ihan ristikoina ja silloin siihen sai ottaa yhden askeleen enemmän eli Mustan kanssa tultiin 7 askeleella. Tosin aluksi tultiin ihan liian kovaa ja saatiin moitteita (nauttisi nyt kerrankin kun Musta tykkäsi mennä eteen). Tätä pari kertaa niin, että tultiin hyvin, jonka jälkeen nostettiin pystyksi ja okseriksi. Okserin alla oli vielä joku peloke, mutta hyvin päästiin yli.
Tämän jälkeen kaareva linja, jossa kaikki teki pakosta samana kaarteen, kun Robby laittoi 'tielle' yhden esteen, jonka vierestä piti mennä. Pitkä linja taas (okseri-pysty), johon meillä tuli 11 askelta (piti kyllä tulla kymmenellä), joten muutaman kerran jälkeen sainkin ukaasin, että tulen niin monta kertaa peräkkäin, jotta askeleet tulee oikein. En saanut kertaakaan okserille hyvää isoa hyppyä, joka olisi auttanut, mutta ukaasin jälkeen laitoin menoksi ja juuri ja juuri päästiin vaaditulla askelilla. Itsellä ei meinannut kyllä laskupää toimia ollenkaan, vaan jätin aina kakkosaskeleen laskematta..
Meitä oli valkussa kuusi (ihan liikaa mun mielestä), joten tämän jälkeen hypättiin suoraan 'rataa', joka alkoi toisella okseri-pysty linjalla, jonka jälkeen okseri-pysty linja (se 10 askelta), kaarto sarjalle, jota ei myöskään oltu vielä hypätty (tais olla meille jopa 4 askelta) ja viimeisenä alun pysty-okseri linja ja keskimmäisen linjan pysty väärästä suunnasta loppuun. Eli paljon esteitä, joita ei oltu vielä hypätty ja jo hypättyjä jonkin verran nostettiin (jopa minulle). Rata meni muuten ihan jees, mutta heti ensimmäiselle hypylle tuli kielto. Se oli vielä radan matalin, varmaan joku alle 70cm ja ihan pelkistä puomeista tehty (muissa olikin monessa jotain väkerrystä siellä esteen alla). En ollut yhtään varautunut kieltoon, joten ratsastus jäi vähän kesken. Myöhemmin tilannetta miettiessäni totesin, että Mustaa taisi pelottaa ne viistosti esteen takana näkyvät tuolit ja muut hässäkät, joita katseli jo alkukäyntien aikana.
Kaiken muun sitten poni nätisti hyppäsikin radalla ja meno tuntui melko helpolta, vaikka askelia taisi tullakin vähän liikaa. Minkä takia hyppäsimme mm. sarjan uudestaan lopuksi. Kaiken kaikkiaan valkusta jäi hyvä fiilis, ehkä mun päälle auttoi se, kun puomit oli nelimetrisiä ja kenttä valtava, niin ne esteet ei näyttäneet isoilta.

Perjantaina Musta teki yhden alkeistunnin, jonka jälkeen itse menin parikymmentä minuuttia. Oli alkuun vähän levoton suusta ja 'humalaisen' oloinen, mutta asettui melko nopeasti. Ratsastin vain rennoksi ja eteen-alas.
Hennan kuvaama. Pojilla on hauskaa..
Lauantaina Musta meni kaksi alkeis-alkeisjatkotuntia, jonka jälkeen käytiin nopeasti pellolla vähän ottamassa reipasta laukkaa. Mimmi tuli mukaan Katinkalla vähän verryttelemään sitä seuraavan päivän russimestaruuksia varten. Mentiin ihan vaan kevyesti ja nopeasti, sen verran, että molemmat ponit sai paikkoja laukattua auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!