sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kirii kirii

Laahataan auttamattomasti jäljessä - vielä elokuuta

Perjantaina ratsastin Mustan kevyesti kentällä ennen tunteja. Oli hieman väsyneen oloinen, mutta meni kivasti. Taivuttelin kunnolla ympyröillä ja tein parit laukanvaihdot vastalaukkaympyrällä. Musta kipitteli vielä pari lasten tuntia.
Kengityshommeleiden takia oli valkun jälkeinen yö ensimmäinen laitumella tällä viikolla ja ajattelin sen tarkoittavan perjantaina ties minkälaista kikkailua Mustan kiinnisaamiseksi. Poni kuitenkin yllätti mut totaalisesti kävelemällä laitsalla luokse!
Katinka pääsi hetkeksi laiduntamaan Cyffen, Orhideen ja Foriolan kanssa ja oli onnessaan. Cyffeä vähän tutustutettiin Katinkaan ja isoihin heppoihin samalla, kun on ollut tarhassa vain Bobbyn kanssa (molemmat uusia). Kuvailin vähän samalla, jotta saataisiin Cyffestäkin edustava kuva nettiin.



Lauantaina olin turhan ajoissa paikalla ja Musta valmiina tunnille tuntia liian aikaisin. Lähdin siis itse käymään kevyen maaston ja sain sieltä mukaani pari hirvikärpästä (YÖK!). Hyvin verrytelty poni ahkeroi pair lasten tuntia, joista jälkimmäisellä puomeja. Tuntien jälkeen vietiin Musta, Mi ja Oromis yhdelle laitsalle, jota ei olla vielä keretty syöttämään kertaakaan koko kesän aikana. Heinä siis sen mukaisesti tosi pitkää ja tietysti vähän vanhentunuttakin, mutta hyvin näytti pojille maistuvan.
Katinka ahkeroi peräti neljä tuntia, joista yksi tosin oli hyvin hyvin kevyt köpöttely. Oli viimeisellä tunnilla kuitenkin vähän väsyneen oloinen.
Henna ja Tuike pesi Katinkan ja Mustan satulahuovat, jotka olikin jo taas melko likaisen näköisiä. Mitenhän tää palvelu tulee toimimaan talvella, jään kyllä kaipaamaan kun pitää taas itse ruveta enemmän hinkkaamaan noita.

Musta sai sunnuntain (25.8.) ja maanantain vapaaksi. Katinka taas kävi Hennan kanssa maastossa sunnuntaina ja maanantaina pari rauhallista maastoa tuntilaisten kanssa.

Tiistaina tehtiin vielä viimeisteleviä hyppyjä Katinkalla seuraavan viikon viikonlopun (tuliko tarpeeksi epäselvästi?) Russimestaruuksien finaaleja varten. Henna sai valita esteet ja hyppelin itse Mustalla mukana. Yllättäen kentällä ei ollut yhtään 'normaalia' estettä, kun Henna halusi kaikkia pelokkeita (joita Katinka ei kyllä enää pelkää ollenkaan). Mimmi oli kuvaamassa ja Mila nostelemassa esteitä, niin saatiin vauhdilla vedettyä homma!
Pelokkeiden käytössä on sekin hyvä puoli, että puomeja tarvii raahata vähemmän
Katinka ja 'hieman' kaukaa hyppy okserille. Henna hyvin mukana menossa
Portti, johon en oikein kertaakaan saanut hyviä askelia
Tämä oli meidän hurja aloituskorkeus
ja tähän lopetettiin. Molemmat tuli hyvin tätä korkeampaakin. Tää oli 80 tai 85, en nyt muista.
Hyppelyjen jälkeen vedin vielä maaston Vystillä, joka oli lievästi kierroksilla, kun maasto olikin ihan rauhallinen eikä sellainen reipas vedätysmaasto, mitä se on tottunut viime aikoina tekemään. Nyt joutui treenaamaan hitaan hidasta ravia (piti istua harjoitusravissa, jotta onnistui) ja oikein hidasta laukkaa. Sekä menemään muutenkin pyöreänä. Katinka lähti maastoon mukaan, Musta ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!