tiistai 5. marraskuuta 2013

Satula!

Ja shoppailua

Sunnuntaina olin porukoilla ja ruikutin iskää kytkemään painepesurin mulle kiinni. Vetelin sitten menemään Katinkan loimia ja parit huovatkin, osa olikin roikkunut autossa mukana lähes koko kesän.
Pesuun pääsi Katinka fullneck kevyttoppis, jonka ostin viime talvena, sekä hampaat kokenut vanhempi loimi, jonka yritän nyt puhtaana saada vielä korjattua jonkinlaiseen käyttökuntoon. Lisäksi pesin Katinkan sisätoppiksen (se olikin tosi likainen ja ihan siinä ittessäänkin) sekä vuorettoman sadeloimen. Kumma kyllä, kaikistä näistä löytyi jotain pientä korjausta vaativaa. Lisäksi vetelin sadeloimen kaulakappaleen, jota Katinka käytti nyt syksyllä muutaman kerran vanhan toppiksen kaverina (sen mistä nyt siis puuttuu pala persuksesta) ja viime talvena käytössä olleen toppakaulakappaleen.
Harmi kun osa likaisista huovista oli kotona, vaikka ei tuo nyt ihan kädenkäänteessä käynyt tuolla painepesurillakaan, mutta ainakaan ei tarvinut hankata. Kastuin kyllä melkoisesti itsekin ja välillä tuli vedet suoraan naamallekin, mutta eipä tarvinut kyykistellä ja hankailla.
Kuivuminen voi tosin viedä aikansa, kun kaikki ei millään mahdu sisälle ja ulkoilma on niin kosteaa jatkuvista sateista.
Jätin ihan suosiolla ulos taivasalle pari loimea ja vein porukoiden terassille pari, huovat ja kaulakappaleet taas kotiin, kun niissä ei ollut mitään korjattavaa. Laitoin kyllä ulkopuolen päällepäin, että jos (ja kun) sataa, niin ei imisi itseensä lisää vettä..

Ja maanantaina sitä vettä kyllä tulikin. Onneksi olen tämän viikon vapaalla, joten ei tarvi töissä kastua. Kävin siskon kanssa kaupungissa etsimässä synttärilahjaa yhteiselle kummipojallemme ja löysimmekin kivan hupparin (toivottavasti koko nyt on suunnilleen oikea, kun ei ole hetkeen nähty). Harmi kun poika kasvanut jo niin isoksi, että vakiolahjamme legot alkaa olemaan jo vähemmän hyvä idea.
Lisäksi käytin Mustan jalustinhihnat Wahlstenilla huollossa (saumat alkoi ratkeilemaan) ja löysin iskälle isänpäivälahjaksi kirjan. Ostin myös uuden johdon läppäriini, kun onnistuin hajottamaan edellisen (ei kannata pudottaa läppäriä maahan niin, että johdon pää taittuu ja katkeaa). Nyt on sellainen universaalisetti, jossa vaihtopäät kaikille läppärimalleille ja ilmaiseksi saa uusia päitä, jos noi ei läppäriin sovikaan.

Pystyin pidättäytymään heppatavaroitten ostosteluista, vaikka se onkin paheeni ja Musta tarvitsisi uuden sadeloimen. On sillä tosin se fullneck ihan iskemättömänä jonka joskus kesällä ostin alekorista, mutta kun sen tukka menee ihan lyttyyn siellä alla.. Tallille tultaessa huomasin meinaan, että tuo vuoreton oli altakin päin turhan kostea ja hevonenkin osittain märkä. Aiemmin ei ole päästänyt läpi ja epäilen nytkin enemmän kosteuden kerääntyneen sinne alle eikä loimen varsinaisesti vuotaneen. Yleensähän mulla on tuolla alla ollut fleece- tai villaloimi, kun Musta on ollut yön ulkona. Jätinkin sille karsinaan villaloimen ratsastuksen jälkeen päälle ja saa siihen aamulla tuon vuorettoman sadeloimen. Fullneck ei jostain syystä ollutkaan autossani niin kuin oletin, joten pitää kaivella sitä kotoa jostain. Tunnille ponit sai peppuloimet, kun sen verran satoi. Musta nyt ei välttämättä tarvitsisi, mutta eipähän ainakaan selkä jumahda sateesta.
Itse en ratsastanut (sunnuntainkin Musta sai vapaaksi) vaan Musta sai tyytyä liikutukseen jonka sai lasten tunnilla. Tunnin jälkeen puunasin satulasta kurat pois, mutta unohdin rasvata. Tosin tiistaillekin on luvattu sadetta, joten homma pitää joka tapauksessa ottaa uusiksi.

Tiistaina seurailin jännityksellä netistä ViljarShopin tilaukseni etenemistä Matkahuollon hoivissa ja ilokseni huomasin paketin saapuneen perille. Elikkäs Katinkan uusi satula, joka toivottavasti sopii sille. Kurakelillä on kyllä huono kokeilla, mutta..
Matkalla tallille kävin noukkimassa satulan mukaan ja Vertsun ensin ratsalteltua Katinkalla, kokeilin satulaa. Kerrankin oikeasti kapea satula jo sen normaalin kaaren kanssa (esim. Mustalle näytti liian kapealta kun nopeasti kokeilin sen selkään sitä ensin). Sen kanssa kuitenkin nousi vähän keventäessä takaa, joten vaihdoin vielä ostamani kapean kaaren tilalle. Siinä olikin hommaa kun toinen ruuvi oli vähän levinnyt siitä päästä ja meisseli ei meinannut pysyä, koneella lopulta saatiin auki ja kiinni päin menikin helposti.
Kapean kaaren kanssa pysyi tasaisemmin, mutta todennäköisesti tarvitsee häntäremmin. Ei siis yhtä täydellinen kuin sydney olisi, mutta ei todellakaan huono. Ja satulahan oli Norton-merkkinen ViljarShopista. Huomenna varmaan pääsee tosi toimiin, jos Katinka menee tunnille.
Kuva Viljarshopin sivuilta!

Mustalla ratsastelin puolisen tuntia ennen tuntia, lähinnä ympyrällä siirtymiä ja yrittäen saada omat käteni tasaisiksi. En tiedä onko käsiongelmani nyt oikein riistäytynyt käsistä (haha) vai vaikuttaako Mustan raspaus niin paljon, että itsekin oikein huomaan oikean käteni voimakkuuden verrattuna vasempaan. Mutta tuli ihan kivoja pätkiä, joissa poni pysyi rehellisesti pyöreänä ja rentona, jotenkin paras tatsi on vaan poissa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!