sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kaikkea mahdollista

Tammikuun viimeisiä

Maanantaina meidän koulutunti oli jo puoli neljältä ja ehdin siihen aika hyvin töistä. Menimme samoja puomeja kuin sunnuntaina ja Orhidee toimi aika kivasti. Halkaisijalla olevalla vinolla hypyllä jouduin tekemään ihan tosissani töitä että sain laukan pysymään koottuna ja välillä jäin kyllä ihan liikaa kädellä kokoamaan kun pitäisi oikeasti vaan käyttää sitä istuntaa ja jalkaa. Lopussa tulikin jo hyvin pidätteet läpi ja päästiin kunnialla hommasta läpi. Puomeillakin joutui ensin hakemaan sitä taipumista, varsinkin oikeaan. Johtui taas kyllä ihan omasta taipumattomuudestani, että tuntui hevonen painuvan sisäpohkeen päälle.
Vaihdoin lennossa ponia ja menin seuraavalle tunnille vielä Mustalla työstämään samoja puomeja. Halkaisijan este käännettiin kokorataleikkaalle niin, että se tultiin suoraan eikä vinoittain. Mustakin yritti vähän kuskailla tuolla pikkupikku pystyllä (korkeus ehkä huimat 30cm), mutta se tulee pidätteistä niin paljon paremmin läpi.. tosin jää sitten helposti jomman kumman pohkeen päälle ja vinoksi. Alkutunnista Musta tuntui ihan järjettömän jäykältä, kun oli juuri saanut Orhideen niin mukanvan pehmeäksi ja taipuisaksi ja hyppää sitten toisen ponin selkään joka tietenkin vähän jäykkä aluksi.

Oli jalat kyllä vähän kipeät illalla. Töissä loman jälkeen suoraan reitille, jossa on 31 juoksurappua (eli hissittömiä taloja) kun mun ns. vakireitillä on vain 12 ja nekin ihan eri puolilla reittiä. Sen jälkeen 2,5h puomityöskentelyä kahden eri ponin kanssa. Mustan kanssa laitoin kyllä koulusatulan enkä edes yrittänyt esteistuntaa vaan annoin jalkaraukkojen vähän levätä. Kyllähän se ihan pikkaisen tuntui seuraavana päivänä siellä rappusissa..
Talvikarvan lähtö on alkanut.. tähdestä.
Tiistaina Katin tunnilla treenattiin Annen seuraavan viikon näyttörataa. Tosin tehtiin lyhyellä radalla vaikka onkin pitkän radan ohjelma (kenttäkilpailuohjelma nro 6, he A). Ihan kiva ohjelma. Aloitettiin verkkaamalla ripeät pysähdykset. Eli käynnistä ilman suurempia valmisteluja seis. Kunnon pysähdys siis, ei mitään hiipiviä askelia eikä huojuntaa. Sekä tietenkin ripeä liikkeelle lähtö. Tämän jälkeen ravista sama homma, joka sujui hyvin, kunnes tuli käsky mennä reippaampaa ravia, jossa homma olikin jo huomattavasti hankalampaa. Sen jälkeen kolmikaarista laukassa niin, että keskimmäinen kaari vastalaukalla. Tämän jälkeen tultiin rata kertaalleen, minä aloitin koska muistin jo radan ja Anne oppii paremmin katsomalla. Jätettiin tosin keskiravit ja laukat pois, koska pohja ei antanut myöden tehdä niitä kunnolla. Tehtiin siis ihan pienoinen temmon lisäys noiden tilalle. Lopussa tein ylimääräisen voltin päädyssä, kun Musta oli juuri tulossa hyväksi. Tämä siis ihan Katin käskystä eikä unohduksesta johtuen. Ekassa vastalaukka kaarteessa mokasin ja jäin liikaa matkustamaan, jolloin tuli laukanvaihto. Muuten ihan jees rata tolla pohjalla.

Keskiviikkona Musta teki yhden tunnin enkä itse ratsastanut ollenkaan.
Torstaina (29.1.) molemmat ponit kengitettiin ja Mustalle laitettiin etusiin ProPadit. Näistä voin tehdä ihan oman postauksenkin jossain vaiheessa, jos lukijoita kiinnostaa. Kyseessä ei ole varsinainen tilsakumi, mutta toimii myös siinäkin ominaisuudessa. Katinkalle näitä ei valitettavasti voi laittaa, kun pieninkin koko on sille liian iso.
Käytiin Milan kanssa pellolla kahluuttamassa poneja. Yhdessä vaiheessa Mila ja Katinka löysi Seken kesällä kaivaman kuopan ja kävivät kyljellään. Kummallekaan ei onneksi sattunut mitään ja Katinka meinasi ruveta piehtaroimaankin siinä kyljellään maatessaan. Viritettiin vielä Katinkalle hiihtisvaljaat kun oli saanut purettua energiaa hangessa ja Mila veti Vertsua laskettelusuksilla ja neuvoi samalla kääntymistä yms. Poni oli sopivan rauhallinen ja tyytyi nöpöhölkkäilyyn.
Itse ratsastin vielä Orhideen kentällä tehden kolmikaarista ja pääty-ympyröitä. En vaatinut ponia kovin ylös vaan annoin mennä rennosti melko matalalla. Orhidee ei onneksi helposti valahda lapojensa yli, joten sen kanssa on helppo tehdä eteen-alas venytyksiäkin. Ympyröillä hain aina hetkellisesti vähän ylemmäs ja varsinkin ulkolapaa kunnolla nousemaan. Orhidee antaa nämä tunteet niin paljon voimakkaammin kuin Musta, niin sen kanssa on kiva harjoitella.

about vuoden vanha kuva, mahdollisesti vielä videolta pätkäisty.. karmaisevan kohiseva
Perjantaina Musta teki yhden tunnin ja lauantaina kolme. Sunnuntaina vedin Vertsua liukurilla hiihtistä, mutta Musta oli kovin väsyneen oloinen. Katinka oli perjantain tunnilla hieman ep:n oloinen, mutta ei selkeästi mistään tietystä jalasta. Liekö torstain kaatuminen vähän jumittanut lihaksia. Lauantaina oli ihan puhdas ja liikkui ok. Sunnuntaina ei kuulemma pellolla suostunut laukkaamaan, vaikka toiset ponit lähti suoraan nenän edestä, mikä yleensä saa Katinkaankin viimeistään viimeistään vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!