lauantai 25. helmikuuta 2012

Paluu elävien kirjoihin

tai jotain sinne päin..

Kirjoittelussa on nyt ollut pidempi tauko, ihan siitä syystä, ettei mitään kirjoittamista ollut. Olen ollut pienessä jatkuvassa flunssassa viimeiset pari viikkoa eikä olo vieläkään tunnu täysin normaalilta. Tämän viikon olen onneksi saanut huilia kunnolla, kun on ollut lomaa. Tai tiedä tuosta huilimisesta, kun Alma tuli hoitoon..
Alma on Dinon siskopuoli, emän edellisestä pentueesta (mistä ensimmäinen koirani Tacokin oli). Viehättävä russelinarttu, jolla minun riemukseni alkoi juoksut maanantaina. Dinohan on leikkaamaton uros, joten nyt pitää olla ekstra tarkkaavainen noiden kahden kanssa. Ensi viikolla töihin mennessä on siis pakko lukita eri huoneisiin päiväksi, ihan just-in-case. Onneksi Alman tärppipäivät on aika kaukana juoksun alusta, joten vielä nuo ovat leikkineet ihan normaalisti ja nätisti keskenään.

Dinon tämän viikon treenit jäi väliin, kun Eve oli kunnon flunssassa myös. Viivyimme siis Tampereella vähän pidempään (la-ke) kyläilemässä siskoni luona. Oli siinä aika katras elukoita pienessä kerrostaloasunnossa (3 koiraa ja 3 kissaa), mutta kaikki sieti toisiaan onneksi sen verran hyvin ettei mitään kamaluuksia tapahtunut. Edellisviikon treeneissä oli putken lisäksi 3 peräkkäistä hyppyä. Välit ei Dinolle olleet ihan sopivat (tai kun se ei vielä laukkaansa osaa kunnolla näköjään säädellä), mutta muuten meni tosi hyvin. Harjoitus alkoi aina putkelta ja sen jälkeen eri määrä hyppyjä, joskus takaakierron kautta yms. Pisimmät oli putki-3 hyppyä - kierto - 2 hyppyä ja putki (tai 2 hyppyä ja takaakierto - 3 hyppyä). Parhaimmillaan Dino veti tuon pätkän n. 13 sekuntiin, ei ihme, että Eve vähän huohotti aina oman vuoronsa jälkeen ;)
Harjoitukset meni ihan superhyvin ja vauhtia piisasi. Nämäkin videoin Even iphonella, joten niitä saattaa tänne blogiinkin jossain vaiheessa ilmestyä.

Mustalla on ollut nyt vähän turhan pitkä loma tuon sairasteluni takia, mutta perjantaina se onneksi meni tunnille, samoin tänään. Lisäksi itse kävin köpöttelemässä (kahlaamassa) pätkän maastossa. Henna tuli Katinkalla mukaan. Olin tunnin aikana rääkännyt Katinkaa tiellä pohkeenväistöillä ja muutamilla siirtymisillä. Väistöt meni lähinnä siihen, että juu, kyllä täällä on tämä pohje ja sitä pitää väistää sekä ponin suorana pitämiseen (mikä poni, ennemminkin jonkinlainen mato..). Musta väsyi hangessa tosi nopeasti, joten mentiin vain lyhyt pätkä ja sen jälkeen vielä pienet pätkät laukkaa ja ravia tiellä. Katinka jäi vielä ilman satulaa ratsasteluun, kun hoitajilla oli tänään yhteinen puuhastelupäivä. Lisäksi Anne veti vielä hiihtistä Kitimalla hoitajille. Tallilla on siis hevosilla hoitajat, jotka ovat käyneet hoitokurssin. Hoitajilla on yhteinen 'hoitopäivä' noin kerran kuussa, johon sisältyy yleensä ratsastusta jossain muodossa ja syvennetään opittuja asioita.
Mustalla ei ole hoitajaa, mutta Katinkalla on ja täytyy kyllä myöntää, että suitset oikein kiiltelee puhtauttaan nykyään, niin ahkera Henna on (Hennan blogiin pääset tästä). Hoitajat käyvät siis viikoittain tallilla (jotkut useampanikin päivänä) ja heidän hommiinsa kuuluu mm. hoitsun varusteiden puhdistus, ruokakupin puhdistus, tallin yleinen siistinä pito (lattioiden lakaisu yms.) ja kaikkea muuta pientä. Näitä asioita opeteltiin hoitokurssilla, jonka jälkeen hoitsua sai toivoa. Tähän asti ainakin homma on toiminut hyvin. Yhteiset hoitopäivät ovat tietenkin ilmaisia ja toimivat eräänlaisena kannustimena hoitajille.

pikkuvarsa spurttaili hangessa todella suloisena. Videokameran olisi tarvinut.

hiihtistä, toinen kyytiläinen jo lumisempi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!