keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Hiihtoloma

tai siis joillain on, ei minulla

Sunnuntaina ratsastin Mustan vain kevyesti eteen-alas lauantain vastapainoksi jolloin joutui kunnolla hankeen. Tosin meillä on kentälläkin nyt kohtalainen hanki eli ei ole ihan kevyttä sielläkään. Maanantaina Musta oli tunnilla ja minä pidin vapaapäivän rankan työpäivän päätteeksi. On se kamalaa aina lomalta palata töihin..
Eilen ratsastelin n. 20 minuuttia eteen-alas ravissa ja vähän laukassa, jonka jälkeen Musta jäi vielä tunnille. Tunnin aikana juoksutin Katinkan liinassa. Lotta oli siis ratsastamassa Katinkalla eikä vielä pärjää ilman talutusta. Tuli hyvää keventely harjoitusta, kun poni ravasi vähän isommin hangen takia. Ravilla mentiinkin lähes koko puolituntia niin sai Lotta kerrankin ravata sydämensä kyllyydestä. Loppukäynnit käytiin tekemässä tiellä. Ennen tuntia Katinka esitti taas kuinka viekas pieni poni voi halutessaan olla. Olin menossa kentälle ja Anniina haki Katinkan tarhasta tarkoituksenaan harjata ja laittaa kuntoon. Tallin ovella Katinka esitti näin-ryöstät-itsesi-irti-taluttajalta -temppunsa ja kipitteli takaisin tarhoille päin. Pete oli onneksi auraamassa tietä ja bloggasi ponin kulun isolle tielle päin. Me riennettiin vielä Mustan kanssa tukkimaan tietä lisää joten Anniina sai ponin helposti kiinni. Menin auttamaan riiviön talliin ja naruihin kiinni ennen kuin palasin kentälle töihin Mustan kanssa.
Musta oli muuten mukava ja pehmeä, mutta puski vähän vasemman pohkeen päälle, etenkin oikeassa kierroksessa.

Tänään olikin Mustalla astetta rankempi päivä. Ensin päivällä kaksi tuntia (joista toinen kyllä alottelijoiden tunti) ja itse hyppäsin iltapäivällä. Kaksi kavaletti rakennelmää suorassa kulmassa toisiinsa nähden lähes kentän keskellä (eli siis koko-rata-leikkailla). Toisen päällä puomi, toisessa kaksi kavalettia päällekäin, korkeus about 50-70cm. Näillä tein isoa kahdeksikkoa, koska en halunnut mennä uralle asti (se oli jo kohtalaisen syvä). Musta innostui ja jaksoi yllättävän hyvin. Tein hyvin nopean alkuverkan, jotta Musta ei väsyisi ja verkaksi hyppäsin matalampaa muutaman kerran molempiin suuntiin. Tämän jälkeen vasta tuota kahdeksikkoa. Pohja oli hyvä hyppäämiseen, mutta kohtalaisen raskas. Emma ja Anne oli Vepsillä ja Foriolalla yhtä aikaa kentällä, joten tuli hyvin tehtyä välikäyntejäkin hyppyjen välissä. Lähestymiset ei aina osuneet ihan priimaan, mutta hyvin Musta nousi vaikka pari kertaa tuli todella lähelle. Loppukäynnit taluteltiin kentän ja tallin ympärillä jossa sekä hevosten että meidän ihmisten oli huomattavasti kevyempi kävellä. Musta jopa hikosi vähän, mikä on aika harvinaista.. Huomenna sitten hyvin kevyesti joko eteen-alas tai vaikka väistöjä tiellä. Tai jos Anne tarviikin Mustan tunnille niin menee sitten vain sen, enkä itse mene.

Otsikossa on hiihtoloma mainittu, koska kyseisen seikan vuoksi tällä viikolla ei ollut Dinon agitreenejä ollenkaan. Saas nähä mitä ens viikolla saadaan aikaan, kun on kahden viikon tauko ollut ja mun pitäisi olla ohjaamassa koiraa.. Toivottavasti on jotain tosi simppeliä treeniä..

Tänään ei kuvia, kun lataaminen ei syystä tahi toisesta onnistunut..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!