lauantai 3. maaliskuuta 2012

Aurinko paistaa ja vettä sattaa..

.. taitaa tulla kesä!

Vai kuinkas siinä tutussa lastenlaulussa sanottiinkaan? Tällä hetkellä on sopiva pikku pakkanen höystettynä ihanalla auringon paisteella, mutta ne muutaman päivän takaiset vesi- ja räntäsateet takaavat sen, että tasaista ei missään tapauksessa ole. Jos sitä loskaa ei ole aurattu teiltä (tai vaikka kentältä) pois ennen viime yön pakkasia, niin siellä se nyt on, jäätyneenä kivasti omaan malliinsa ja jossa kävelemällä on vaarassa taittaa koipensa (vähintään). Eilen oli tallillakin jo muutamassa kohdassa hiekka näkyvissä (tiellä siis) ja 'päätie' on onneksi aika tasainen. Saas nähdä minkälainen pohja tänään on..

Eilen aamulla oli Mustalla etuset vähän turvoksissa. Tasaisesti, ei kuumotusta ja poni kuulemmä käyttäytyi yhtä idiootisti kuin muinakin aamuina eli kipeältä ei vaikuttanut. Iltapäivään mennessä jalat oli kyllä ihan sulaneet eikä niissä mitään näkynyt, mutta menin silti hyvin kevyesti tasaisilla teillä lähinnä käyntiä. Lopussa otin muutaman hyvin lyhyen ravipätkän. Ilman satulaa kevyttä taivuttelua (sen mitä tiellä nyt mahtui tekemään), paljon siksak-väistöjä ja erittäin loivaa avo- ja sulkutaivutusta. Välillä vähän lyhyemmässä paketissa, sitten taas eteen-alas venyttäen. Toisin sanoen perinteistä jumppaa vähän vähemmän perinteisessä ympäristössä. Meillä onneksi risteilee noita teitä, niin että pääsee tasaisella hyvin menemään vaikka kenttä ja maastot onkin jonkinasteisesti lumen vallassa. Kentän ja talon ympäri menee tie, tallin pääsee kiertämään kokonaan ympäri, samoin pajan. Lisäksi tie jatkuu vielä lähimmille laitumille eli ihan pientä ympyrää ei tarvinut pyöriä vaikka maisema ei kovin vaihtunutkaan. Musta oli ihan mukavan rento ja venytti mielellään alas. Hyvin piiloutuneet selkälihaksetkin alkoi pikku hiljaa huomautella olemassa olostaan, mukavaa etteivät ole täysin kadonneet..

Annen kanssa aamupäivällä puhelimessa pohdittiin noita Mustan jalkoja, onko turvotus tullut ihan vaan karsinassa seisomisesta (ei ole aiemmin tullut) vai vähän rankemmasta liikunnasta (ei ole tälläiseenkään aiemmin reagoinut) vaiko mahdollisesti kaurasta, jota on nyt alkanut taas saamaan loman jälkeen. Ei ole tosin kaurakaan aiemmin jalkoihin valahtanut, joten tiedä tuosta. Vai onko lie kaikkien yhteisvaikutusta. Kolhuja tai muutakaan ei ole eikä jalat tosiaan olleet yhtään lämpimät. Iltapäiväksi hyvin sulaneet tarhailun aikana, mutta seuraillaan. Jos tänään vielä ovat turvottaneet, kaivelen linimentit ja savet esiin.. Tänään tehdään vielä kevyttä perustyöskentelyä ja huomenna sitten tunnille. Lihaksillakin on ollut silloin se tarvittavat 3 päivää palautumista.

Mutta pikkuhiljaa aika lähteä tallille liikuttamaan Mustaa ja Katinkaa (jos vain jaksan/kerkeän) sekä saalistamaan laumaa laitumelta. Normaalisti näin talvella laitsalla on ollut vain Kitima ja Veps, mutta tänään Anne lähti Helsinkiin (sinne hevosmessuille hyppäämään Paletilla), joten koko hevostarhan pitäisi olla laitumella vapaalla heinällä (eli Kitima, Veps, Missi, Sunrise, Foriola ja Fortuna) ja vain ponit tarhoissa runsaiden aamuheinien turvin (Musta, Roventa, Katinka ja Epron). Minä siis heitän mennessäni poneilla pienet päiväheinät ja otan koko köörin sisään ennen lähtöäni. Anne kun kotiutuu vasta joskus illalla, niin ei tarvitse sitten enää pimeässä ja väsyneenä lähteä saalistamaan ketään mistään. Mahdollisesti sieltä ulkoa voi löytä Milby ja varsakin, kun on näin nätti ilma ollut tänään..

Katinkasta on harvemmin kuvia, joten yllätin ponin kesken ruokailun. Harja on normaalisti kokonaan toisella puolella. Aika hyvin pysynyt nyt lyhyessä karvassa viime klippauksen jälkeen.

Musta ja tähti kerrankin näkyvissä

Dino ja Alma. Almakin lähti tänään kotiin, joten Dino joutuu taas leikkimään yksin :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!