keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Dino the Puudeli

ja vähän heposistakin..

Tässä tulee taas useamman päivän jutut kerralla, kun ei mulla yksinkertaisesti ole aikaa kirjoitella päivittäin..
Sunnuntaina puolilta päivin tallille, jossa saan kuulla että Musta on hitleröinyt Fortunaa (ja Epronia) koko aamupäivnä. Hilluessaan se oli myös lennättänyt toisen etukengän johonkin hevonkuuseen.. Kouluvääntö-suunnitelmat vaihtuivat siis rauhalliseen köpöttelyyn tiellä. Käyntiä ja vähän ravia, ei onneksi liukastellut. Muutamia väistöjä, mutta muuten hyvin rauhallista köpöttelyä puolisen tuntia. Kävin lainaamassa Anzulta välineet ja Anne irrotti muutkin kengät, eipähän ainakaan saa  hokinreikiä tarhakavereihin jos koipi vähän lentääkin. Nyt on muutenkin niin järkyt tilsakelit ettei mitään rajaa, joten kengittä mennään muutama viikko (riippuen millä vauhdilla lumet sulaa).
Katinkalla mentiin vielä hiihtistä tunnin jälkeen. Koska tie oli kohtuu vähäluminen, ei liukuri pahemmin aiheuttanut kitkaa ja lentelikin siihen malliin ettei yleensä. Milla sai kamerallaan kivan pikku videon kun Henna lentää pari metriä ilmaan yhdessä mutkassa.. Poni oli ihan innoissaan kun pääsi kunnolla lasettelemaan pitkin teitä. Ja hikinen tottakai vaikka karvaton onkin. Kuivuu tosin hyvin nopeasti. Henna teki vielä loppuverkan (vähän ravia ja käynnit).

Maanantaina kävi kengittäjä ja otti Katinkaltakin kengät pois, eipähän tarvi senkään kärsiä tilsoista. Enkä itse päässyt keskellä päivää paikalla ja Katinkan kengitys ilman että olen 'vahtimassa' on vähän niin ja näin (vahtimassa siis ponia, joka ei aina oikein jaksaisi seistä kinttu ylhäällä). Mustankin kynsiä vähän tasoitettiin enkä sille olisi edes kenkää saanut paikalle siihen aikaan. Meillä on nyt eri kengittäjä kuin yleensä, kun vakikenkääjältä on käsi murtunut. Eli ainakin kesään asti mennään nyt tämän varamiehen kanssa. Suositukset saanut vakikenkääjältämme ja ihan siistit oli ponien kynnet.
Mustalla menin kevyesti kentällä ympyröitä ja vähän sulkua. Ravissa jotenkin jähmeän oloinen, mutta käynti ja laukka sujui hyvin, saatiin oikeaakin laukkaa koottua nyt paremmin kuin hetkeen. Siiri ja Mila ratsasteli ilman satulaa Katinkalla, se kun ei maanantaisin mene tunneilla (yleensä), koska sopivan kokoisia ratsastajia ei ole. Ajattelin, että tarvitsee jonkinlaista liikutusta eilisen spurttailujen jälkeen. Mila saikin ponin kulkemaan ihan mukavasti ja päätin auttaa vähän kun olin Mustan ratsastanut. Siiri siis Mustan selkään tekemään loppukäyntejä ja juoksutuspiiskan kanssa naputtelemaan kevyesti Katinkan takajalkoja, jotta ne oikeasti rupeaisivat polkemaan. Pätkä aina kokoamista ja sitten eteen, sen minkä Katinka nyt suostuu venyttämään. Molempiin suuntiin ravissa, sen jälkeen reipasta laukkaa kenttää ympäri molempiin suuntiin. Oli muuten ravi pikkaisen erinäköistä tämän jälkeen. Ponit pääsi vielä tarhaan loppuillaksi.

Jotain ikivanhaa kuvaa Katinkasta..

Dino oli agitreeneissä taas aika puudeli.. Aluksi oli hyppytehtävää (putki josta kaksi hyppyä linjassa), tarkoituksena hypyttää vähän korkeampaa. Dino varoi jostain syystä hyppyjä, mahdollisesti muisti edelliskerran törmäyksensä päin rimaa, joten Dinolla ei nostettu. Sitten keinua ja pujottelua, molemmat meni hyvin, pujottelussa Dinolla löytyi jo hyvä laukanrytmikin. Lopuksi pientä rataa (jossa Eve yritti huutaa kesken kaiken ettei kerkeä valssaamaan, hyvin kerkesi) ja ihan viimeiseksi kontakteja A:lla (A -> muuri -> A). No Dino-puudeli ei voinut A:ta toiseen suuntaan mennä, kun kontakti alueella muka oli jotain. Pysähtyi aina kontaktialueen yläpuolelle ja ekalla kerralla meni hyvin reunasta alas ja sitten rupesi hyppimään yli. Minä, Eve ja Emilia kaikki kolme tarkistettiin ettei kontakialueella ole mitään likaa, mutta Dino ei vaan suostunut siihen astumaan. Emilia yritti nauraen selittää Dinolle, että olet terrieri, sun kuuluis vaan räkäposkella mennä.. Pitää vissiin kesän tulevissa kisoissa ruveta kuljettamaan siivousvälineitä mukana, että saa tarpeen tullen siivottua likaiset esteet herralle sopiviksi ;)
Ihmettelen vaan, kuinka tallilla voi syödä ja kieriä hevosten jätöksissä tai kotona yrittää ryöstää 'makupaloja' kissan vessasta, mutta auta armias jos agitreeneissä on ruohomatolla tai jossain esteessä jokin outo haju.. Toiseen suuntaan tuo A:kin onnistui tosi hyvin. Liekö valo heijastunut toiseen suuntaan jotenkin oudosti vai mikä oli vikana..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!