sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Jalat

Perhana..

Tarkoitus oli mennä tänään Mustalla tunnille, mutta sillä oli oikea etunen hivenen turvoksissa. Meni lasten tunnilla ihan puhtaasti ja mielellään, mutta kun itse hyppäsin selkään ja koitin ravissa paria ympyrää, niin oikeaan oli vähän ep. Päätin että on parempi kuitenkin olla menemättä, vaikka jalka oli liikutuksessa laskenutkin hyvin. Otin sitten Katinkan nopeasti vaikka se oli juuri keritty purkamaan. Siitä onkin useampi vuosi kun olen Katinkalla mennyt tunnilla tai valkussa.
Vasempaan oli yhä huonompi ja ei irrottanut vasemmalta puolelta suusta ollenkaan. Muuten pysyi ihan kivasti kohtuu rentona (paitsi laukannostoissa, joissa kyllä himpun jouduin provosoimaan että varmasti nousisi juuri se laukka mitä haluan). Kasaanhan se tuttuun tapaan itseään yritti, mutta välillä tuli pidemmässäkin muodossa pätkiä. Aluksi tehtiin lyhyitä (3 askelta) käyntipätkiä ravista, sen jälkeen pitkän sivun alkuun ravivoltti ja voltin jälkeen laukannosto ja pätkä laukkaa. Oikeat laukat nousi hyvin, vasemmat oli aluksi vähän hankalia ja yritti nostaa oikeaa. Lopputunnista mentiin 4 puomia (Katinkalla 2-3 askelta väliin) ja sen jälkeen laukalla (innarina ja osaan väleistä 1 askel). Oli isompien ponien mukaan laitettu nuo välit, niin ihan ei sopinut Katinkalle. Muutaman kerran tuli laukassa kaikki välit ilman askelia, mutta yleensä yhteen väliin tuli se yksi askel. Lopuksi vielä yritystä eteen-alas venyttämiseen.. noh, meni se edes vähän alas.
Mustan jalka oli tarhassa ihan mukavasti laskenut, sisäpuolelle oli jäänyt pieni turvotuskohta. Huomenna ohjelmassa siis kevyttä kävelyä, pitää vaikka heittää tytöt sinne ilman satulaa. Onneksi on vielä lunta maassa niin saa jalan hyvin kylmetettyä.

Lauantaina Musta oli vähän ep:n oloinen ekalla tunnilla, mutta otettiin pintelit pois niin kulki puhtaasti. Jaloissa ei ollut mitään turvotuksia tai muuta. Kovalla tiellä vähän arkoo kavionpohjia, joten pitänee käydä ostamassa uudet etukengät ja laittaa pian popot alle. Lumikin alkaa olla sellaista ettei jää tilsoiksi plussakelilläkään. Itse menin tuntien jälkeen puolisen tuntia, lähinnä siirtymiä käynnistä laukkaan ja takaisin raviin. Tuntien jälkeen siivottiin vihdoin valmistunut tallin vintti ja 'koristeltiin' se Annen voittamilla miljoonilla ruusukkeilla. Musta on siirtynyt takaisin tyttöjen kanssa ponitarhaan, kun ei vaan yksinkertaisesti tullut Epronin kanssa riittävän hyvin toimeen. Fortunasta se lie tykkäsi (sieti) kun se on vasta varsa. Viikolla en ole itse pahemmin Mustalla mennyt, on ollut tunneilla ja tarkoituksena oli pitää vähän kevyempi viikko ja jatkaa kunnon treenausta viikonloppuna. Saas nähä koska pääsee treenaamaan kunnolla kunhan tuo turvotus helpottaa. Onko lie potkaissut itseään vai mitä, kun sisäsyrjällä enemmän oli.
Näyttääpäs Musta jotenkin kulmikkaalta tästä kulmasta, taustalla Roventa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!