lauantai 24. maaliskuuta 2012

Jee!

Ilmat on kurjia, mutta ponit toimii..

Mustan jalka alkaa olemaan aika normaali. Ei ole yhtään ep eikä aro muutenkaan. Rauhallisesti kuitenkin vielä mennään. Torstaina meni rauhallisella 'alkeistunnilla' jossa mentiin lähinnä suoraan eli ei ympyröitä. Pari laukkapätkääkin oli ja hyvältä näytti (ja myös innokkaalta). Katinka meni lapsilla (no joo, yli 11v. tytöt jo on..) ja Tuuli sai sen kulkemaan oikein hienosti. Oli mukavan rennon ja tehokkaan näköinen sekä pyöreä. Hyppäsin kuitenkin vielä tunnin jälkeen selkään ja tein tiellä siksak-väistöjä ravissa ja käynnissä. Tuuli käveli vielä reilun puoli tuntia loppukäyntejä tietä pitkin edestakaisin, olisi varmaan kävellyt kauemminkin, mutta halusin hoitaa ponin pois ennen viimeisen tunnin loppumista. Tallissa venytin sekä etu- että takajalat Katinkalta, takaa oli vähän kireä.
Mustan jalan kylmetin tunnin jälkeen ja laitoin jäägeeliä. Patti tuntuu vielä pienenä ja vähän lämpimänä (kylmetyksen jälkeen lämmön huomaa, ei ennen sitä), mutta jalka on muuten kuiva eikä kerää nestettä.

Perjantaina ratsastin Mustalla isoa neliötä kentän puolikkaalla, kun Mila ja Annika oli pääty-ympyrällä toisessa päädyssä (tunnilla). Annika sai myös Katinkan toiminaan tehokkaasti ja pyöreänä noin puolentunnin ratsastuksen jälkeen. Ihanaa huomata kuinka tytöt on kehittyneet ja saavat hepat toimimaan ja työskentelemään oikein päin. Mustalla tein käynti-ravi siirtymiä vähän kootummassa muodossa. Lopuksi laukkaa molempiin suuntiin aina kaksi sivua kerrallaan. Toisessa päädyssä oli melkoinen vesilätäkkö uralla (joka on tällä hetkellä paras pohja ratsastaa), se oli melkoinen ratsastuksen tehostaja kun Musta nosteli siellä aina jalkojaan kunnolla. Laukkakin tuntui ihan erilaiselta. Ratsastuksen jälkeen taas kylmetys, mutta tällä kertaa ilman jäägeeliä. Katinka meni vielä Hennalla toisen tunnin, joten itselläni ei ollut tarvetta työstää sitä.

Katinka leikkii ninja-ponia, joskus on molemmat korvat piilossa kaulakappaleen alla.

Tänään ihanassa räntäsateessa Musta meni kevyelle tunnille aamusta, joten tunnille menevät olivat karsinassa syömässä aamuheiniä. Etuset oli aavistuksen 'pehmeät' mikä varmasti johtuu siitä, ettei ollut vielä päässyt tarhaan. Tunnilla kuitenkin meni hyvin enkä itse ratsastanut sen jälkeen, koska Ronjan kanssa Musta on aina rento vaikkakaan ei peräänannossa. Menin toiselle tunnille sitä vastoin Katinkalla. Koska pohja alkaa olla huono, menimme lähinnä uralla (siinä on vielä hyvä pohja). Avotaivutuksia molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa. Vasen kierros todella paljon vaikeampi, oikealla oli tosi kevyt ja helppo taivuttaa, tuli rehellisesti sisäpohkeen ympäri ja kantoi itsensä hyvin. Vasemmalle joutuikin käyttämään sekä sisä- että ulkopohjetta ja molempia ohjiakin eikä sittenkään aivan priimaa saatu aikaiseksi. Melko hyvin kuitenkin ja Katinkalle teki hyvää mennä taivutuksia. Lopuksi laukattiin (molempiin suuntiin) vuorotellen eli kaikki kolme jonoon (minä, Emma ja Henna) ja eka laukkasi kierroksen jonon hännille (muut käveli eteenpäin) ja sen jälkeen seuraava jne. Katinka pysyi laukassakin melko mukavasti pyöreänä, oikeaan kierrokseen alkoi tosin tarjoilla vasenta laukkaa kun oli niin kierroksilla. Muutenkin poni pysyi tasaisesti pyöreänä koko tunnin, alkutunnista piti tosin hieman nostaa ylös ja vähän korkeampaan muotoon, mutta hyvin jaksoi kantaa itsensä.
Loppuverkaksi käytiin tarkistamassa ylämäki-alamäki -maastopätkä. Lunta oli Katinkaa mahaan asti ja vaikka tultiinkin vikana jonossa hyytyi poni ennen viimeistä isoa mäkeä (alku on lähes kokonaan ylämäkeä) eikä jaksanut sitä enää laukata. Innoissaan oli kyllä kaikki kolme (Kitima, Epron ja Katinka). Takaisin päin käveltiin ja käytiin vielä heittämässä tiellä kävelylenkki, jotta tasaantuisivat kunnolla. Tässä vaiheessa me ratsastajat olimme jo litimärkiä ja hoidettiin hepat nopeasti karsinoihin, jotta päästiin vaihtamaan kuivaa päälle. Katinka heitti heti piehtaroimaan ja oli nätisti kuorrutettu turpeella jaloista ja päästä (missä siis märät karvat). Saikin jäädä nakuksi syömään päiväheiniä ja Henna harjasi myöhemmin ennen ulosvientiä ponia puhtaammaksi. Mustan jalan kylmetin (ilman jäägeeliä taas) samalla kun söivät päiväheiniä, jonka jälkeen viskattiin Musta ja Katinka armotta ulos (loimitettuina tosin). Huomenna todennäköisesti Mustalla kevyttä köpsyttelyä tiellä (tai jos kenttä on ok, niin siellä kevyttä työskentelyä). Katinka saa tyytyä alkeistuntiin.

Täytyy kyllä kehua Katinkan ratsastusloimea, jota olen nyt testannut parissa kunnon räntäsateessa. Kummallakaan kerralla loimi ei ole mennyt läpimäräksi vaikka onkin vain fleeceä heijastinpinnalla. Tietty poni työskennellessään lämmittää loimea ja ehkä kuivattaakin sitä, mutta ei ole yhtään painava eikä edes märän tuntuinen. Loimi on kuitenkin ollut todella edullinen ja ns. halpisloimi. Alunperin ostin sen sitä varten, jos kävisimme talvella estetreeneissä Annella ja asuisimme vielä Anzulla. Treenin jälkeen saisi ponille lämmintä pepun päälle ja samalla näkyvyyttä hämärään paluuseen ratsain.  Loimi on ostettu Börjesiltä ja hintaa oli muutama vuosi sitten alle 20e. Heijastinkankaan alla fleecevuori ja edessä tarrakiinnitys. Ainoa negatiivinen asia on kohtuu pieni aukko satulalle, joten normisatulan kanssa ei meinaa mennä edestä kunnolla kiinni.
Ainoa kuva jonka loimesta löysin. Kuva on edellistalvelta.

2 kommenttia:

  1. Kata on kyllä ihanan näköinen russi! Mukava sattuma kun löysin blogisi,, meillä on nimittäin Katan varsa , Liukkaan Kasper. Nykyään Kassu on serkullani (: Ihana poni sekin !

    VastaaPoista
  2. Tosi mahtavaa! En ole koskaan tuota Kasperia tavannut, minkälainen se on luonteeltaan? Kuvista (sukupostissa) olen katsellut että tietyllä tapaa hyvin saman tyyppinen kuin Katinka ja samanlainen hyppytyyli. :)

    VastaaPoista

Rohkeasti vaan!