lauantai 10. maaliskuuta 2012

Pojat kimppaan

Tarhojen 'uudelleenjärjestelyä'

Lähdin tallille jo melko aamusta, ensimmäinen tunti alkoi kymmeneltä ja halusin tarkistaa Mustan jalat eilisen jäljiltä sekä tarvittaessa pintelöidä ne. Tarkoitus oli myös ottaa mehukatti-tönikkä mukaan ja askarrella Mustalle ht.netin ohjeiden mukaan 'tilsakumit' (siis eräänlaiset irtopohjalliset). Tänään niille olisikin ollut tarvetta kun oli oikein kunnon tilsakeli (n. +2 astetta), mutta tietenkin se tönikkä unohtui aamulla kotiin.. Musta meni tunnilla Ronjalla ja itse menin seuraavalla tunnilla. Pohjan (tai niiden tilsojen) takia ei ollut niin rento kuin yleensä. Varsinkin ravi oli melko kamalaa ja Musta yritti juosta alta pois tai oikeammin nopeuttamalla vauhtiaan tasapainottaa itseään. Ei vielä oikein jaksanut kantaa itseään kunnolla korkokengissä. Tunnilla jatkoimme vielä samaa puomitehtävää kuin edellisinäkin päivinä (tää on se ongelma kun käy tunneilla peräkkäisinä päivinä, homma on aika samaa..). Ekoissa laukannostoissa Musta oikein kiihdytti puomia kohti ja muutenkin oli melko 'raskas' suusta. Tai sitten se vain tuntui siltä kun jouduin ohjalla tukemaan paljon, jotta ei olisi kompastellut. Laukka oli huomattavasti tasapainoisempaa ja hallitumpaa kuin ravi. Nyt suoristuikin ympyrän jälkeen jo paremmin.
Ennen tuntia oli vähän nestettä oikeassa etusessa, tuntien jälkeen ei kummassakaan. Pintelit siis auttoivat lämmittämällä nesteet liikkeelle. Laitoin kuitenkin linimenttiä tunnin jälkeen. Talvikarva on oikeasti alkanut pöllyämään ihan kunnolla, jopa Mustalta. Ratsastaessakin irtosi varsinkin kaulasta johon ohjat jonkun verran osuu. Lämmin ilma aiheutti osaltaan jopa Mustan hikoamisen, joten tarhaan pääsi takitettuna. Tallin yläkerran tyhjennettyämme (remppa alkaa ensi viikolla) Anne lähti ratsastamaan Foriolalla ja samalla pohdimme Fortunan oriutta näin kevään kynnyksellä. Fortuna on tähän asti ollut todellinen nössö ja hyvin epäorimainen, mutta Sunrisella on alkanut nyt kiimat ja tamma näytti pikkupoikaa kovasti kiinnostavan. Pari kertaa aiemmin on jo pohdittu, josko pitäisi jätkät yhdistää samaan tarhaan ja tammat saisi olla omissaan. Tuumasta toimeen siis. Foriola, Musta ja Epron keskitarhaan, jossa on eniten tilaa hillua. Roventa ja Katinka saivat jäädä ponitarhaan ja Missi ja Sunrise pääsivät loppupäiväksi pikkutarhaan. Musta tarhaan päästessään painelee pukkilaukkaa toisten luo (ja sinne missä joskus on heinäpaali sijainnut) ja karkottaa toiset luotaan potkuilla. Fortuna siirtyykin siivosti syrjään, mutta Epron on niin onnessaan vihdoin taas saadessaan seuraa, että häiriköi Mustan ruokailua koko ajan haluamalla nuuskutella ja vähän heilutella etujalkaa. Rauhan näytti kuitenkin laskeutuvan tarhaan kun kotiin lähdin. Musta osaa kyllä olla sellainen pikku-hitleri, mutta ehkä nuo poijjaat käyttäytyy asiallisesti niin kauan kun tammat on eripuolella aitaa. Jatkossa suunniteltiin laittaa pojat ponitarhaan (on turhan jyrkkä isoille hevosille, ponit siellä ketterästi kiipeilee ja tekis hyvää Fortuna-varsallekin), isot tammat keskitarhaan (+ Veps varmaan pääsee tyttöjen kanssa kun on niin nössykkä) ja Roventa sekä Katinka pikku tarhaan, ne laiskimukset kun ei tarhassa pahemmin kirmaile vaikka tilaa ois kuinka. Nyt pystyy vielä laitumellakin pitämään, niin osa isoista saa mennä sinne ja pojat saa vielä hillua isossa tarhassa. Tai huomennahan sen näkee miten Anne on niitä ulos aamulla raijannut ;)
Harmi kun pojat alkuhilluillessaan painui tarhan perälle, niin kuvia ei oikein saanut. Lopulta lainasin Siirin kameraa ja kävin muutamia kuvia näpsimässä. Kännykän kamera on näin talvisin ihan onneton ulkokuvissa, varsinkin kuvatessa tummia hevosia.
oikeesti, voiko olla mitään söpömpää? Vertsu 3,5v. ja Milby

Musta kellimässä tuntien jälkeen

Jätkiä tarhassaan. Epron ja Musta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!