keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Onneksi on lunta!

Jalan kylmetys paaalljoooon helpompaa..

Mustan jalan lepuutus jatkui maanantaina ja sai tyytyä ihan köpöttelyyn kentällä ilman satulaa. Siiri verkkasi mulle Katinkaa valmiiksi ja Mila köpsytteli Mustalla. Sillä aikaa kun likat ratsasti räntäsateessa me ihasteltiin Annen kanssa uusia heposia. Menin kentälle ja pyysin ensin Milaa ottamaan pätkän ravia oikeaan kierrokseen ympyrällä. Musta oli hieman vielä ep, mutta parempi jo kuin sunnuntaina. Kävely siis jatkukoon. Katinkalla tein aluksi muutamia reippaita taivutuksia ravissa, vasemmassa kierroksessa lähinnä sisään ja oikeassa ulos. Peppu meinasi herkästi kyllä karata omille teilleen, mutta onneksi mulla on pitkä raippa joka ylttää sinne Katinkan takapuoleen asti.
Sen jälkeen pyysin Siiriä hakemaan juoksutuspiiskan ja vähän naputtelemaan tahtia takajaloille, jotta tulisi kunnon kokoamista. Milja lopetteli samaan aikaan ja Mila sai siirtyä Kitiman selkään loppuverkkaamaan. Siiri meni kävelemään Mustalla ja Milja tuli piiskan päähän. Saatiin hyvät kokoamiset ravissa ja laukassa molempiin suuntiin. Vasen laukka oli Katinkalle selvästi vaikeampi koota ja vaihtoi mielellään oikeaan (eli siis se oikeesti osaakin laukanvaihdot!). Siiri vielä lopuksi selkään tekemään loppuravit ja käynnit, Musta pääsi sisälle kuivattelemaan ja kylmettämään jalkaansa. Tytöt jaksoi yhteensä ratsastaa reilut puolitoista tuntia siinä erittäin kastelevassa räntäsateessa. Mä olen enemmän sokerista ja mulle riitti se reilu puolituntinen Katinkan selässä. Jostain syystä sitä ratsastaessa tulee aina hiki, vaikka kulkeekin kivasti omalla moottorilla. Enemmän joudun tekemään töitä jotta ei juoksisi alta pois.. Kyllä se Mustan kanssa on niin kevyttä.. Katinka on jo paljon vetreämpi kuin pari viikkoa sitten. Jumppaaminen auttaa.

Dinolla oli taas vauhti päällä treeneissä. Suoraan hypyissä on vähän ongelmaa (hidastaa niille), mutta vinot hypyt menee vauhdilla. Tuntuu kuin olisi jotenkin epävarma ponnistuspaikasta ja Emilia välillä laittaakin Dinolle 'ponnistus' puomeja avuksi. Parit hepulit tuli treenien aikana, muuten meni kivasti. Jopa rengas jota ei ole hetkeen hypitty. A on uudelleen 'hiekoitettu', joten ei pitäisi Dinollakaan olla syytä sitä enää kierrellä. Tällä kertaa tosin käytössä oli puomi, jolla tulikin taas tosi upeita kontakteja. Aina kun jossain radan lähettyvillä on A tai puomi, Dino käy siellä itsestäänkin tilaisuuden tullen, kontaktit on vaan niin kivoja. Kepeillä meni hetken, että tajusi taas mikä homman nimi on. Pari kertaa hihnassa meni hyvi, mutta vapaana yritti jättää muutaman kohdan välistä tai aloittaa keskeltä tai muuta. Meni paremmin kun Eve ei kävellyt vieressä vaan jäi lähetyspäähän. Kun lamppu taas vihdoin syttyi koiran päässä, meni pujottelu superhyvin. Videoidessa näkee hyvin kauan kestää ja n. 6 sekuntia menee Dinolta tuollaisessa rauhallisen puoleisessa laukassa nuo kepit. Kunhan vaan Eve lähettäisi niitä videoita joskus mullekin asti..

Keskiviikkona kävelin itse Mustalla vajaan puolituntia (ilman satulaa) ja Mila köpsi vielä hetken lisää. Koitin pari ympyrää ravia molempiin suuntiin. Aavistuksen ep, mutta ei tuntunut pahasti selkään eikä Anne nähnyt maasta oikein mitään. Sanoi, että vähän arkoo, mutta ei varsinaisesti ep. Menee huomenna kevyelle tunnille jossa lähinnä käyntiä ja pätkittäin ravia - eikä kääntämistä. Tunnille siis jos ei muuten hevoset riitä, muuten saa tyytyä käpöttelyyn. Oikeassa jalassa on siis vielä pieni patti sisäsyrjällä, mutta laskenut huomattavasti. Vasemmassa oli jonkin verran nestettä, mutta hävisi kävelessä. Neste kerääntyy todennäköisesti nyt liikkumattomuudesta (ti oli vapaalla). Toinen mahdollinen syy on kaura, mutta paljon ei sitä saa ja ennen ei ole jalat kauraan reagoineet. Voisi tietysti kokeilla jättää kauran pois ja antaa vaikka lurauksen öljyä greenlinen sekaan. Kylmetin taas jalan ja laitoin sen jälkeen vielä jäägeeliä. Onneksi tosiaan on lunta, niin saa hyvin lumikääreen eikä tarvitse olla letkun kanssa kylmettämässä. Kerkesin myös pestä ja rasvata satulan jalan kylmetessä, kätevää ajankäyttöä. Katinka meni kaksi alkeistuntia, niin en viitsinyt itse rääkätä sitä. Ehkä huomenna tai viikonloppuna sitten.. Nyt olisi kentän pohjakin taas ok hypätä pientä kavalettia, mutta milläs hyppäät?
Lumikääre ala Heli

Musta onneksi jaksaa seistä käytävällä sen puolisen tuntia.. Katinkalta tuo olisi tippunut jo aika päiviä sitten, jos olisi alkuunkaan saanut edes sinne jalan ympärille..

2 kommenttia:

  1. Argh! Joku on taas kipeä ja haluaa tallille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän vaatetta päälle koulussa ;)

      kyl sää viikonloppuna kerkeet..

      Poista

Rohkeasti vaan!