keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Satulassa

Vihdoin jälleen..

Maanantaina vihdoin kiipesin takaisin satulaan ja nimenomaan vielä satulaan. Ajattelin, että Musta saattaa 'muutaman' vapaapäivän jälkeen olla kohtalaisen pirteä, joten satulan maasto ei kenties ole paras mahdollinen idea. Eli satula selkään ja kentälle. Kentällä oli toisen pitkän sivun vieressä kolme puomia (pitkillä väleillä) joita käytin sitten apuna. Ratsastelin kevyesti reilun puolisen tuntia, jonka jälkeen reidet olikin jo ihan jäässä. Puomeja käynnissä ja ravissa niin, että puomin jälkeen aina voltti kentän keskustaa kohti, jonka jälkeen sama puomi siis ylitettiin uudestaan. Poni oli yllättävän pehmeä, mutta todella väsyneen oloinen. Käynnissä työskenteli hyvin, mutta ravissa väsyi nopeasti. Puomeilla ja volteilla kokosin ihan aavistuksen ja heti puomien jälkeen ratsastin vähän reippaammin ja annoin venyttää eteen-alas. Toisella pitkällä sivulla aina muutamia erikokoisia ympyröitä tarpeen mukaan. Lopuksi vielä laukkaa molempiin suuntiin parin ympyrän kera. Laukassa vähän innostui, mutta väsyi siinäkin todella nopeasti. Loppukävelyt tein maasta, jotta itse vähän lämpenisin ja sain samalla kakit siivottua kentältä pois. Musta saikin jäädä sisälle syömään heinää ja greenlinea.

Katinkan hain myös sisään ja päätin juoksuttaa sen siinä matkalla. Eli liina mukaan ja loimet kentän aidalle odottamaan. Tulipahan taas muistutus miksi Katinkaa ei koskaan ikinä juoksuteta riimulla! Ravissa nyt vielä jotenkin meni, vaikka poni kyllä katseli kaikkialle muualle kuin ympyrän suuntaisesti tai sisälle asettuen, mutta ne laukka yritykset.. Katinka lähti siinä vaiheessa liesuamaan ihan omille teilleen ja minä juoksen epätoivoisena perässä, irtihän EI päästetä! Parin perässä hiihtämisen jälkeen virittelin riimun sivurenkaista ja niskan kautta, niin saatiin kohtuu asiallinen ympyrä laukkaakin otettua. Sitten päästin ponin vapaaksi, jotta pääsisi kunnolla laukkaamaan ja tietenkin piehtaroimaan ilman loimia lumeen. Ponin kirmaillessa minä etsin pimeältä kentältä (laiskuri ei jaksanut laittaa valoja) sinne pudottamaani juoksutuspiiskaa, ihmeen huonosti vihreä hangesta erottui pelkässä kuun loisteessa. Ensi kerralla kyllä laitan ne suitset ja muut vermeet, ei tuossa muuten mitään järkeä tuon kanssa ole..

Dinon tiistain treenit meni ihan kivasti. Rataharjoituksia ja Dinon kanssa ei muuta tehtykään, jotta jaksaisi keskittyä koko treenin ajan. Radat meni muuten kivasti, mutta yhdessä kohtaa mattoa (hallissa on ruohomatto) oli Dinon mielestä jotain inhottavaa ja siihen ei voinut mennä kuin ehkä pakolla.. Toiset koirat kyllä innoissaan nuuskutteli siinä. Dino on hassun hienohelma agitreeneissä. Se ei voi missään nimessä mennä matolle sellaiseen kohtaan johon joku on mahdollisesti pissinyt/kakkinut (vaikka se ei kyllä sallittua ole ja jäljet siivotaan aina ihan kunnon aineilla) tai esteille joissa on 'hassu' haju. Tallilla kyllä voi piehtaroida hevosen lannassa tai hiiren raadossa tai kotona voi yrittää ryöstää kissanhiekkalaatikosta 'makupaloja'. Kesän kisat on onneksi suurelta osin ulkona ja todennäköisesti hiekkakentillä, joten ongelmaa ei pitäisi ilmetä.
Hyvin Dino jaksoi treenit, vaikka oli päivän riehunut Hermeksen kanssa. Dino on vihdoin tottunut pentuun ja uskaltaa leikkiä sen kanssa. Eve 'lintsasi' koulusta, joten koirilla oli koko päivä aikaa leikkiä keskenään.
Kesää odotellessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!