lauantai 18. elokuuta 2012

Astetta enemmän nostetta..

eiku siis..

Tämä viikko onkin ollut liikunnallisesti vähän rankempi Mustalle, kun ratsastajia on ollut niin paljon. Maanantaina Musta köpsytteli 3 alkeistuntia (elikkäs humputteli ;P) ja sen jälkeen itse menin kouluvalkkuun. Tehtiin kulmia puolikkaalla kentällä (kummallakin puolikkaalla kaksi ratsukkoa). Aloitettiin ihan käynnistä ja kulmat pysähdyksistä. Kun sujui niin kokonaan käynnistä. Mustan kanssa on näitä aikoinaan paljon tahkottu, joten oli melko helppoa ja Musta vastasi apuihin hyvin. Sen jälkeen suorat ravilla ja kulmat käynnissä, tämäkin meni helposti. Sitten kulmat ravissa/käynnissä ja yksi sivu laukalla. Anne istui tämän sivun päässä niin, että näki molempien puolikkaiden sivut suoraan edestä/takaa. Mustan kanssa piti ajatella avoa laukassa, jotta suoristui kunnolla. Tämäkin meni hyvin ja lopulta poni olikin kivan suora. Sitten vaihdettiin suuntaa pienten välikävelyjen jälkeen. Ensin mentiin siis vasemmassa kierroksessa, joka oli super, nyt siirryttiin oikeaan ja vaikeudet alkoi. Musta ei mielestään voinut yhtään asettua oikealle ja suorallakin olisi mukavinta ollut asettua vasemmalle. Kun vihdoin käynnissä alkoi sujua, siirryttiin raviin ja laukkaan. Ravissa varsinkin Musta yritti lintsata kulmissa ja heittää peppua ulospäin. Kun korjasin pitämällä ulkopohjetta vähän taaempana menikin peppu sisäänpäin ja kulma muistutti enemmän takaosakäännöstä kuin kulmaa (josta sain myös kuulla..)
Vihdoin viimein alkoi homma sujua myös oikealle ja tuli hyvät pätkät laukkaa ja hyviä kulmia. Loppuravit isoilla ympyröillä. Tunnin jälkeen Anne kävi Mustan lihaksistoa läpi, mutta ei löytänyt jumeja oikein mistään, mikä olisi selittänyt tätä pidempään jatkunutta pientä toispuoleisuutta. Takapäässä oli pientä kireyttä mikä selittynee paljolla hyppäämisellä (hyppylihaksistossa nimenomaan).

Tiistaina Musta meni yhden aloittelijoiden tunnin, jonka jälkeen oli meidän estevalmennus. Hypättiin linjaa (ristikko-ristikko) ilman jalustimia ja jalustimia jalkaan hakien (esim. ekan jälkeen jalustimet pois ja uudestaan jalkaan ennen seuraavaa estettä). Sitten neljällä kavaletilla käärme-kuviota, jota kerran hypättiin viimekesänäkin. Nyt kun homman juonen osasi, niin meni ihan hyvin alusta lähtien. Muutaman kerran tosin ohi, ratsastajan mokia kaikki tyynni. Lopuksi lähdettiin Mustan kanssa maastoesteille Tuulia ja Vürsti perässä, ettei lapsen pää ruvennut keittämään liikaa kentällä (Vürst on vasta 5v. henkisesti melko nuori ja oli ekaa kertaa estevalkussa. Hienosti kyllä meni). Loppukäpsyt tehtiin myös maastossa.
Alkuverkkana tunnilla meillä oli väistöjä käynnissä ja ravissa kavalettien välissä (siksakkina). Laukassa muut teki myötälaukka-vastalaukka kaarteita kavalettien välissä, me Mustan kanssa laukkaväistöä, kavaletin kohdalla suoristus+laukanvaihto ja taas väistöä. Tuli ihan super vaihdot, ilmeisesti tuo väistö auttoi niin paljon ja se, että kaikki oli tehtävä nopeasti niin ei päässyt paketti levähtämään. Mustalla jää helposti takapää vaihdoissa jälkeen eli tulee ns. estevaihtoja eikä puhtaita kouluvaihtoja. Nyt tuli tosi hyvät vaihdot molempiin suuntiin.

Punaisella tie, jota kavaleteilla ratsastettiin. Kaarteeseen tuli 3 askelta.

Keskiviikkona oli Katinkan kengitys, joka sujui onneksi ihan hyvin vaikka itse olinkin töissä enkä vahtimassa ponin edesottamuksia (Milja hoiti homman puolestani..). Musta sai uudet popottimet jo edellisenä lauantaina. Iltapäivällä oli taas Pilvin kouluvalkku ja jälleen kerran olin hieman kiireessä, enkä kerinnyt tehdä kunnon verkkaa alle itsenäisesti. Aluksi tehtiin kahdeksikkoa ja aina kun jännittyi, niin käyntisiirtymä, jotta saa taas rennoksi. Sitten pohkeenväistöjä (meni hyvin, alkaa vaikeampikin suunta sujua). Taas tarvi käyntisiirtymiä rentouden hakemiseen. Laukkatyöskentelynä tehtiin loivaa kiemuraa vastalaukassa. Kun löysin hyvät tiet niin tuli tosi hyvät vastalaukatkin ilman kiirehtimistä tai pohkeisiin nojailua. Vasenlaukka helpompaa mennä vastalaukkana, mutta oikeakin oli hyvä. Ei edes tullut tunnetta, että Musta pyrkisi helposti vaihtamaan eikä tarvinut ylitukea pohkeilla. Laukan jälkeen Musta olikin melko rento ja sovittiin, että ensi kerralla tehdään laukkatyöskentely ennen ravia, jotta saadaan ravissakin kunnolla rennoksi (ja jos vaikka kerkeisin tehdä itsenäisen verkan ennen valkkua..). Lopuksi Pilvi vielä kokeili Mustaa, joka vastusteli ensin melko paljon, mutta kulki sitten nätisti pyöreänä. Pilvi on tosi pitkä, joten näytti vähän hassulta, mutta ei pahasti. Sanoi kyllä, että pohkeiden käyttö oli melko hankalaa kun ei alapohje yltänyt kylkiin vaan roikkui alapuolella.

Ponit laitsalla: Musta, Epron, Rovenja ja Katinka. Harvinaista, että kaikki makaa samaan aikaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!