lauantai 18. kesäkuuta 2011

Alkeisestekurssi

Viikonlopun alkeisestekurssista nyt takana kaksi päivää..
Olen mennyt Mustalla molemmat päivät (mukana myös Nette Roventalla ja Aksulla, Aleksandra Kitimalla ja Emma Vepsillä).

Perjantaina aloitettiin ravipuomeilla (3 peräkkäin, katso oheinen kuva), väli n.1,3m jolloin Kitima meni vähän lyhyempää ravia ja Musta taas sai himpun venyttää askeltaan. Näitä mentiin keventäen ja kevyessä istunnassa. Lopuksi nostettiin ristikoiksi niin, että eteen jäi ponnistuspuomi. Hypättiin ravilla (aktiivinen, mutta lyhyt ravi). Musta oli innoissaan ja oli hankaluuksia saada ihan lyhyttä ravia, mutta kävi hyvin jumppaharjoituksesta Mustalle. Tarkoitus oli mennä kevyessä istunnassa (ennen puomia) ja harjoitella pitkää myötäämistä.

kuva harjoituksesta perjantailta





Lauantaina jatkettiin kevyessä istunnassa suoraan ristikoilla. Alkuverkkana tehtiin pääty-ympyröitä/voltteja päädyssä ja pitkillä sivuilla kevyttä istuntaa (ravissa ja laukassa).
Harjoituksille tultiin jälleen ravissa (lyhyttä.. Musta ois halunnu kiitää) ja pitkällä myötäyksellä. Ensin hypättiin ristikoita muutamat kerrat, sen jälkeen suhteutettua (15m - 5 askelta Mustalle) johon taas tultiin ekalle ristikolle ravilla. Kun alettiin tulemaan sisään laukassa, meinasi väli jäädä Mustalle auttamatta lyhyeksi, jolloin oli vaihtoehtona tulla reippaalla laukalla 4 askelta tai koottuna 5 askelta. Molempia kokeilin, 5 askelta ja koottuna oli sopivampi, koska korkeudet olivat kohtalaisen matalia. Lopuksi hypättiin kaikki kolme osaa peräkkäin (ristikko suoralla sivulla, ristikko kokorataleikkaalla ja suhteutettu linja). Sisään tultiin taas ravissa, mutta loppuharjoitus jatkettiin laukassa.

kuva harjoituksesta lauantailta


Musta on ollut molempina päivinä tosi pehmeä ja mukava ratsastaa. Taipuu hyvin ja reagoi kivasti. Ainoa ongelma on vasemmassa kierroksessa hieman oikean pohkeen päälle painuminen (erityisesti suhteutetun jälkimmäisellä osalla ja sen jälkeen), jonka takia aloin pysäyttämään suoralla suhteutetun jälkeen ja kääntämään vasemman kautta pois. Hypyt olleet mukavan teräviä ja tarmokkaita, mitä ei yleensä näin matalilla Musta viitsi esittää, varsinkin kun on tultu erittäin hitaassa ja lyhyessä ravissa sisään.

Huomenna olisi ilmeisesti tarkoitus vaihtaa heposia (Nette jatkaa Aksulla kun oli jo pe eri hevonen) ja ilmeisesti mun olisi tarkoitus kiivetä 4v. Vepsin selkään.. saas nähä mitä siitäkin tulee..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!