lauantai 18. kesäkuuta 2011

Estevalkut alkaneet (vihdoin..)

Keskiviikkona oli eka estevalkku (1,5h). Tällä kertaa mukana oli Ninni Konstalla ja Päivi Klapsilla (mä tietty Mustalla).
Alkuverkkana siksak-väistöjä (kavalettien välistä) käynnissä ja ravissa. Toisella sivulla laukassa voltit esteiden ympärille. Tämä molempiin suuntiin. Lopuksi väistöä myös laukassa (ja vähän vastalaukka kaarretta).
Hypyt alotettiin kavaleteilla n. 45 asteen kulmassa ja laukanvaihto kavaletin päälle. Kavaletit siis peräkkäin (katso kuva) ja kaarteeseen tuli 3 laukka-askelta (jos kaikki meni hyvin). Eli siis taivutusta ja kääntämistä (ulkoavuilla).
Onneksi harjoitus oli tehty kavalettipalikoista, muuten olisi tullut törmättyä estetolppaan muutamankin kerran. Ekat yritykset tuppasi muutenkin olemaan vähän räpellystä, mutta lopussa onnistui jo mukavasti (kunhan tahti säilyi).

Sen jälkeen hypättiin 3 esteen pysty-pysty-pysty sarjaa yhden askeleen välillä (n. 6m). Onneksi kaikki kolme tunnilla oli suht samankokoisia poneja, joten väleissä ei hirvittäviä ongelmia tullut (Klaps rauhassa sisään, Musta vähän reippaammassa tahdissa).
Ainoa ongelma Mustan kanssa oli, että ekalle esteelle (matala) tultiin aina hirveän pienellä hypyllä, jonka takia ensimmäinen väli mentiin lähes poikkeuksetta 1,5 askeleella -.-
Koska hyppytauko on valitettavasti kerinnyt venyä parin viikon mittaiseksi, oli omat pasmat taas vähän sekaisin, enkä suostunut harjoitusta enää n. 90cm hyppäämään. Ninni laitettiin sitten kokeilemaan Mustaa (ollut jo pidempään puheena) ja nätisti menikin (ponikin pääsi hyppäämään vähän korkeampaa ilman että kuski pyörtyy kauhusta ;P)

Viikonloppuna jatketaan alkeisestekurssilla istuntaharjoituksia ja ensi viikon valkussa pitäisi olla Hennankin Katinkalla jo mukana (pääsee sekin pallomaha vähän hommiin).



kuva harjoituksesta



Torstaina rääkkäsin Katinkaa ja hyppäsin selkään lasten tunnin jälkeen. Poni tarvitsee vähän taivuttelua ja läpiratsastusta (tällä hetkellä laukoista tuppaa nousemaan se mikä sattuu ponia sillä hetkellä kiinnostamaan ja pääkin on kovin levoton). Eipä siellä selässä olekaan kukaan 'isompi' vähään aikaan käynytkään. Anne lupasi, että juhannuksen katotaan mitä keretään (ratsastusta tai ohjasajoa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!