keskiviikko 25. tammikuuta 2012

On hanget korkeat nietokset..

.. vaikkei joulu enää olekaan..

Sunnuntaina piti olla Dinon agilitykisat, mutta aamulla heräsin Even lähettämään viestiin, ettei mennäkään kisoihin. Painelin sitten tallille yhden aikaan (Henna kyydissä) ja käytiin Mustan ja Dinon kanssa auraamassa vähän teitä. Dino kyllä katosi ensin takaisin tallille, joten otin sen hihnaan ja rämmittiin sitten hangessa. Oli pakko tulla alas ja riisua Dinon takki, kun kaikki lumi oli kasaantunut sinne sisään ja toinen etutassukin pyrki jo kauluksesta ulos. Pomppa kun on vähän reilun kokoinen Dinolle. Kovin pitkää matkaa ei hangessa kahlattu vaan käytiin sitten laukkailemassa pari pikku mäkeä lisäksi, jossa vähemmän lunta.
Katinkalla ei ollut tunteja, joten mentiin hiihtistä. Alkaa toimimaan siinäkin taas ihan jees. Kovin oli hikinen vaikka en laittanut edes ratsastusloimea. Klipatussa karvassa on se hyvä puoli, että kuivuu tosi nopeasti eli villaloimitetun loppukäynnin aikana.

Tiistaina Dino meni jo aamusta Evelle ja olikin sitten kiva käydä päivällä töistä tullessa 4 koiran kanssa lenkillä (Dino ja 3 villistä). Hermestä tosin piti kantaa osa matka vaikka kävimmekin vain pikkulenkin. Dinon treenit meni tosi hyvin. Radassa oli pöytä, mutta se oli Dinolle helppo. Se kun on alkeiskurssilla hyvin harjoiteltu. Radan lisäksi treenattiin keppejä. Ja Dino otti yksityistreeninä keinun, meni sinne siis itsekseen ja näytti lievästi hämmentyneeltä kun keinu alkoikin laskeutua alas. Tämän jälkeen keinu sitten nopeasti käytiin läpi niin, että Emilia valvoi laskeutumista. Lopuksi rataa tehdessä meni tosi hyvin, vaikka pennut (koiranpennut) parveilivatkin yleisönä. 0-rata.

Tänään käytiin Mustan kanssa pellolla hangessa venyttelemässä kevyesti eteen-alas. Kovin alas ei voinut pyytää, kun Mustalla on tapana nostaa jalat kokonaan hangen päälle eikä vain kahlata läpi. Musta meni oikein kivasti. Pellolla mentiin ehkä vajaa puolisen tuntia ja sen jälkeen vielä loppuravit kentällä. Hanki on siitä kätevä, kun itse ei tarkene tuntia ratsastaa voi saman tuloksen saavuttaa hangessa huomattavasti nopeammin. Huomenna sitten kentälle tai tasaiselle yleensäkin. Ehkä jopa hiihtistä, se kun on hyvin erilaista liikuntaa kuin hankikahluu, joten sopisi seuraavan päivän liikunnaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!