lauantai 14. tammikuuta 2012

Paljon tapahtunut

reilussa viikossa

Okei, pidempi tauko erinäisistä syistä taas ollut, joten viisainta lie aloittaa aikajärjestyksessä...

Torstaina (5.1.) Musta meni tunnilla, itse olin pienessä flunssassa kotona sängynpohjalla. Perjantaina kuitenkin kampesin itseni ylös ja lähdin Henna ja Katinkan mukaan loppiaiskisoihin. Pakkohan mun on mukana ollakin, jotta poni varmasti saadaan koppiin myös kisapaikalla.. Hennan isä veti uuden karhealla autollaan ja hyvin kulki. Kisoissa Henna hyppäsi 60cm ja 80cm -luokat. Poni liikkui kivasti eteen ja toimi muutenkin hyvin. Molemmissa radoissa tuli perusvaiheessa harmillinen pudotus, joten voittohaaveet meni siinä. Sellaista se on. Pudotukset johtui liian lähelle ajautumisesta, josta poni ei vain päässyt tarpeeksi ylös. Näissä tilanteissahan pitäisi aika paljon ratsastajan auttaa tukemalla ohjalla ja pohkeella, mutta Henna ei vielä sellaista aina osaa ja huomaa tehdä. Kaikenkaikkiaan oikein hyvät radat sekä ponilta että ratsastajalta. Henna varmasti laittaa videot omaan blogiinsa..
40cm luokassa oli kuulemma ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita vaikka muille jakaa ja jos totta puhutaan, niin ei se 60cm luokka hirveän siistiltä näyttänyt (noin niinkuin yleisilmeeltään). Kasikympissä oli ratsastus sitten jo huomattavasti siistimpää ja hallitumpaa
Kisoissa meni kauemmin kuin olin ajatellut ja koska en jaksanut nousta aikaisin ylös, jäi Mustan ratsastus väliin.

Lauantaina tulin aamusta auttamaan Annea aamutallissa. Päivällä oli lumisateessa tunti, jossa tehtiin avoja ja laukannostoja siitä. Tallilla menikin sitten koko päivä puuhailessa. Illemmalla mentiin vielä Katinkalla hiihtistä. Vertsu oli yksin liukurissa ja aluksi talutin ponia (kun on vähän vipipää tuon liukurin kanssa). Vauhtia oli mun juostessakin ilmiselvästi liian vähän, joten hyppäsin selkään (ilman satulaa ja kypärää, hyi minua!) ja lopuksi Annekin tuli vielä muutamaksi kierrokseksi kyytiin. Hyvin pysyy 3v. yksin liukurissa vaikka mentiin ihan reipasta laukkaa ja suht reippaasti mutkiakin. Poni oli lopuksi ihan rättiväsynyt, mutta tyytyväinen kun sai tehdä töitä kunnolla. Sunnuntaina Katinka oli tunnilla ja oli ihan mukavan reipaskin. Mustan kanssa mentiin pellolla (muitakin oli) ja poni oli ihan pöpi.. yritti laukassa pukitella ja ohi ajava auto oli tosi hyvä pelästyksen aihe.. *huoh* Se oli siis lähinnä sellaista 'ratsastelua' eli mitään kunnollista ei saatu aikaan..

Musta uudessa loimessaan, lähes matsaava riimun kanssa.

Maanantaina käväisin Mustan ja Dinon kanssa ylämäki-lenkin. Käyntiä ja ravia pois päin ja takaisin tultiin laukalla. Dino suostui taas pitkästä aikaa lähtemään mukaan, joten sai myös kunnon liikunnat. Ekaa kertaa tuntui maastossa siltä, että poni ei ihan välttämättä pysähdykään ja jos ohjista hellittäisi niin varmasti perä lentäisi. Hankea saisi olla pikkaisen lisää (no nyt kyllä jo on), niin olisi vielä hyödyllisempää kuntoilun kannalta. Dino jäi jälkeen kun takki jostain syystä aukesi. Alamäkeä takaisin päin kipittikin sitten vauhdilla, mikä aiheutti Mustassa eri asteisia kiihkoiluja.

Tiistaina oli taas Dinon treenit. Teki ihan huippukontakteja. Rataharjoituksessa oli sekä hyppyjä (myös rengas) että A ja puomi ja putki. Dino teki koko radan tosi hienosti lopussa. Korjaa myös välillä itse hyvin esteelle kun Eve tulee jossain takana ja vaan huutaa hyppy! Keinua harjoiteltiin myös, nyt menee jo puoleen väliin alas eikä Dino välitä yhtään. Menee reippaasti päähän asti ja odottaa siellä. Sunnuntaina olisi taas epikset Instituutilla.. josko vähän paremmin keskittyen tällä kertaa. Nyt on 'turhat' hillumiskohtaukset jääneet treeneissä pois. Sen näkee jo aika hyvin koska 'kohtaus' on iskemässä ja nopealla toiminnalla sen saa valjastettua esteiden suorittamiseen. Pitäisi videoida treenejäkin, jotta Eve näkee mitä tekee missäkin. Tällä hetkellä Dino etenee jo niin reipasta vauhtia, että ei siellä paljon ole varaa miettiä.

Keskiviikkona Musta oli alkeistunnilla ja sen jälkeen itse ratsastin tunnilla. Tällä kertaa mentiin puomeja ja kavalettia. Ihan perus kahden puomin linja (jälkimmäinen myöhemmin kavaletti) suhteutetulla välillä. Hepat oli kaikki ihan innoissaan, huomaa, että hyppytaukoa on ollut. Torstaina sähkökatkojen lomassa jumppasin Mustaa kangilla. Tehtiin siirtymiä ja taivutuksia. Lopussa vähän avoa suoralla ja sulkua ympyrällä. Sekä pohkeenväistöjä siksakkina käynnissä ja ravissa. Muutamat laukanvaihdotkin tuli harjoiteltua. Aika sillisalaattia siis. Kentällä oli jo ihan mukavasti lunta ja lisää satoi koko ajan. Kun valot yhtäkkiä sammui, meinasin mennä laukassa päin aitaa, kun ei sitä siinä lumisateessa ja pimeydessä meinannut erottaa..


Parempaa kuvaa loimesta. Ostettu siis jo edelliskeväänä, mutta käytössä vasta nyt.
Vasemmalla näkyy Mustan karsina.

Perjantaiksi olin suunnitellut hiihtistä (ehkä mäkeen kiskotuttamaan ponilla), mutta rankka viikko vaati veronsa ja nukuin niin pitkät päiväunet, etten viitsinyt herättyäni enää lähteä tallille. Kun viikon herää töihin joka päivä 3.30 niin vähemmästäkin alkaa tuntua. Varsinkin kun eräs (a)asiakas oli vähemmän mukava perjantaina.. Niinpä vain tyydyttiin kahlaamaan hankien läpi Dinon kanssa porukoille saunaan.

Hämärää metikköä kännykällä kuvattuna. Dinosta näkyy vaan heijastimet..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!