keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kovaa ja korkealta

Juhannusaattona

Koska meillä on suurin osa kesälaitumista ison tien toisella puolen kuin talli (ja tiellä kesäisin 100km/h rajoitus), eikä tien ali mene alikulkutunnelia tms. niin tiettyinä päivinä pitää tallikäynnit ajoittaa joko aamuun tai iltaan. Esimerkiksi juhannusaattona (ja jo torstaina) on paras mennä ihan aamusta, niin pääsee vielä tien ylikin. Aamulla siis reippaasti tallille ja Pauliinan kanssa hepat kuntoon. Sitten kentälle verkkailemaan, Anne asettui terassille syömään aamupalaa (ja ilmiselvästi naureskelemaan meille ;P). Verkka hypyiksi otettiin päädyssä olevaa pystyä (n.70cm) kaarevalla uralla molempiin suuntiin. Onneksi Annekin oli jo löytänyt tiensä tarhoille kentän viereen ja rupesi sitten ystävällisesti neuvomaan meitä. Yksittäisen jälkeen linjalla pystyä ja okseria, sen jälkeen vesimatolle kokeilut, jonka jälkeen vesimatto leväytettiin kokonaan auki ja Anne kantoi siihen vähän vettäkin. Etureunassa oli kavaletti mitä siirreltiin sitten tarpeen vaatiessa puolelta toiselle. Sen jälkeen kaarevaa linjaa okserilta pystylle. Tämä oli läpi harjoituksen molemmilla parhaiten onnistunut linja, jossa siis oikeasti ratsastettiin hevonen jo kaarteesta kunnolla laukkaa esteelle. Anne pikku hiljaa hilaili esteitä ylöspäin ja lopuksi hypättiin rataa (kuvassa numeroituna) 80-90cm tasolla. Tehtiin sama rata vielä toisin päin ja Anne nosti Pauliinalle muutaman esteen, niin että kaikki oli vähintään 85cm. Selvittiin Mustan kanssa hyvin ja onnistuin pysymään melko rentona ja pitämään tahdin tasaisena (okei, sille yksittäiselle pitkällä sivulla olevalle pystylle tultiin turhan lujaa, onneksi poni osaa hypätä myös ylöspäin). Valkoinen 3 puomin pysty (nro 1) näytti kyllä ihan hirveän kamalalta, mutta olikin vain 85cm eli ei edes radan korkein (vaikka siltä kyllä näytti). Radan ainoa 80cm este (linjan pysty) tuntui mukavalta korkeudelta. Ehkäpä pääsen loppukesästä jo ihan oikean 90cm radan hengissä läpi. 80cm alkaa olla jo mukavuusaluetta eli pikku hiljaa päästään ylöspäin.
Pari tuntia hypeltiin (välissä kyllä käveltiin aika pitkään, kun Prinssi tultiin hakemaan uuteen kotiin ja välillä lisäiltiin vesimattoon vettä). Esteet päätettiin jättää koko juhannukseksi kentälle, niin maanantaina ja tiistaina olisi valmiina esteryhmäläisille. Vesimatto vain siirrettiin yksittäisen pystyn alle ja täytettiin kunnolla vedellä.
kuva harjoituksesta

Lauantaina annoin Mustallekin vapaapäivän ja kävin iltasella vain ruokkimassa poniset. Katinka tuli ihan ravaten portille, oli vissiin vähän tylsää kun kaikki muut laitumella eikä ketään edes kentällä pyörimässä. Onneksi sillä alkaa olla tuota pöllöily energiaakin.

Sunnuntaina menin melko illasta ja ratsastin Mustan eteen-alas melko kevyesti. Satoi ihan älyttömästi ja koko päiväisen sateen jäljiltä kenttäkin oli melkoisen märkä. Puolisen tuntia keventelin eteen-alas ja pätkittäin käynnissä. Molempiin suuntiin pari ympyrällistä laukkaa pitkässä muodossa. Vasempaan oli jäykähkö laukassa, ensin luulin sen johtuvan pohjasta, mutta oikeaan oli ihan normaali. Musta on yleensä vapaapäivien jälkeen vähän jäykkä aluksi, mutta tänään oli ihan notkea alusta lähtien, tuota vasempaa laukkaa lukuunottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!