torstai 21. kesäkuuta 2012

Takaisin aalloille

Blogin päivitys ajantasalle

Tässä tuleekin sattuneista syistä erittäin tiivistettynä parin (vai peräti kolmen) viikon tapahtumat. Viime päivityksen jälkeen on ollut yksi estetreeni (muistaakseni), jossa hyppäsimme isolla pääty-ympyrällä kavaletteja (neljä) ja yhdeltä kavaletilta erittäin tiukka tie pienelle pystylle (laukanvaihto kavaletin päälle) tai pystyltä kavaletille ja siitä ympyrälle jatko (laukanvaihto kavaletin päällä). Tämä treeni oli lasten päiväleirin aikaan, joten hepat vähän väsyneitä. Mustassa tämä näkyi niin, ettei jaksanut koota itseään yhtään ja korvasi hyppyvoimaa pienillekin kavaleteille vauhdilla. Tosin positiivistahan tuo vauhti on, kun olisi voinut hyytyä ihan täysin. Välillä Musta on ollut parempi, välillä vähän huonompi ratsastaa. Olen kyllä todella paljon mennyt ihan vain kevyesti eteen-alas ja siirtymisiä. Suitsiin laitoin ennen leiriä softcorrectionit eli pienet kuminauhan pätkät kuolaimen ja ohjan väliin. Nyt Musta onkin ollut paljon rennompi kun ei jännitä lasten välillä epätasaisia käsiä vastaan. Selkäkään ei ole mennyt jumiin vaikka joka päivä en ole kerinnyt venyttää eteen-alas kunnolla. Oikea etujalka on välillä reagoinut, en tosin osaa aina ymmärtää mihin, kun liikutuskaan ei ole laadullisesti ollut rankkaa vaikka määrällisesti onkin välillä mennyt useampaa tuntia.

Katinkalla iski viikko sitten kaviokuume eli voi p*ska! Tämä kesä onkin ollut oikeaa kaviokuumeaikaa, todella monella on niitä ollut. Syynä lienee viileät ja aurinkoiset ilman, jolloin sokeri kertyy ruohoon. Tosin Katinka tuskin olisi saanut tänä vuonnakaan, ellei pohjalla olisi sitä parin kesän takaista kuumeilua. Poni joutui siis tarhaan heinälle (ja oljelle). Kipulääkettä sai parina päivänä, pulssit tuntui ekoina päivinä, mutta helpotti tuosta kipulääkkeestä ja kylmetyksestä. Pajuja on lisäksi lapsetkin ahkerasti Katinkalle kantaneet. Nyt poni jo ravailee tarhassa ja viskoo päätään tylsistyneenä. Onneksi välillä muutkin on hetken tarhassa (esim. tuntien välissä), niin saa välillä seuraa. Koska kuivaheinä on loppu ja mistään ei saa lisää, saa Katinka nyt olkea mahan täytteeksi. Herkuksi pajuja ja lisänä annan pellavaista ja greenlinea varovasti (+kivennäistä ja B-vitamiinia). Ensi viikolla varmaan aloitan varovasti maastakäsin työskentelyn eli käsihevosena käppäilemään maastoon ja pientä ohjasajoa, jotta saa vähän puuhaa. Ehkä Vertsu pääsee ratsastelemaan. Onneksi akuuttivaihe meni ohitse muutamassa päivässä, jolloin ennuste paranemiselle on todella hyvä. Todennäköisesti Katinkan saa takaisin töihin melko pian, aluksi kevyesti tietenkin. Kengittäjän pitäisi tulla ensi viikolla, niin saa samalla ottaa Katinkan tassut.

Tässä tälläinen pikabriiffi, tästä viikosta tuttuun tapaan taas perusteellisemmin, mahdollisesti jo viikonloppuna.

Myytävä-sivusto on päivitetty muutamalla uudella tavaralla, osasta vielä valitettavasti puuttuu kuvat, mutta tulossa mahdollisimman pian..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!