torstai 21. kesäkuuta 2012

LOMAA!

2 ihanaista viikkoa!

Jaahas, aloitetaan tämä viikon suman purkaminen viime perjantaista. Siitä ainakin muistan jotain.. Torstaina Mustalla oli ollut vapaa päivä. Perjantaina kävi puolen tunnin maastoköpsyllä (talutuksessa) ja läpiratsastin avut sen jälkeen. Eli ympyrällä katsoin, että ei puske sisä- eikä ulkopohkeen päälle, menee rentona (venyttelin samalla) ja kaikki askellajit toimii. Oli vähän vaisun oloinen, kunnes esteleiriläiset alkoi kantaa puomeja kentälle. Mustan mielenkiinto ihan heräsi ja liikkumiseenkin tuli lisää energiaa. Musta jäikin esteleiriläisille pariksi tunniksi hyppäämään ja oli kuulemma mennyt melkeinpä liian reippaasti. Oikea laukka tuntui vähän jäykemmältä kuin vasen.

Lauantaian piti Helkyn poiketa ohimatkallaan, mutta olikin ääni poissa, niin ei tullut. Harmi! Musta meni pari tuntia taas estekurssilaisilla ja ratsastin itse eteen-alas venytellen puolisen tuntia. Laukka oli vielä hieman jäykkää, mutta tasaisemmin. Leiriläiset lisäksi harjasivat Katinkan. Katinka on nyt saanut 1,5dl pellavaista ja 3-4dl greenlinea (nämä siis kuivamitat). Hyvin maistuu. Lisäksi tietysti pajuja järsittäväksi.

Sunnuntaina Mustalla vielä pari hyppytuntia ja ne menikin mukavassa vesisateessa. Ratsastin nopeasti (n. 20min) eteen-alas venyttelyt ja ponit sai jäädä vielä sisään vähän lepäämään ja kuivumaan ennen laitumelle vientiä. Musta oli melko elastinen ja liikkui ihan kivasti. Vähän väsymys selkeästi painoi jaloissa, mutta hyvin vielä jaksoi. Jalat kylmetettiin joka päivä ratsastuksen jälkeen eikä mitään jalkaoireita ole tullutkaan. Hyvä!

Maanantaina Musta meni yhden alkeistunnin ja ratsastin itse sen jälkeen ihan kunnolla läpi. Ympyrällä paljon, suorilla loivaa avoa suoristukseksi, paljon siirtymisiä. Turpahihnaksi kokeilin nyt meksikolaista, mutta tuntui sen kanssa tosi oudolta ja ei reagoinut mielestäni hyvin suullaan. Vaihto takaisin remonttiin siis. Turpahihna kokeilu lähti siitä, kun mielestäni Musta ei nykyisin rentoudu suustaan niin hyvin kuin ennen. Vähän asiaan on auttanut nuo soft-correctionit tunneilla (ja välillä menen itsekin niillä jos ratsastan vain eteen-alas verkkaa). Jotenkin tuntuu, että on aina rennompi kangilla ratsastettaessa (toki mun käsikin varmaan on erilainen silloin..) Pitänee vielä kaivella vanhoja suitsia ja kokeilla ihan perinteistä turpista joko alaturpiksella tai ilman (todennäköisesti ilman kun ei tuo suutaan pyri aukomaan).
Katinkakin pääsi vähän työmakuun puolen tunnin käynti-ravi talutukseen. Vähän oli jäykkyyttä havaittavissa (varsinkin edestä), mutta liikkui puhtaasti. Sateilla Katinka tuntuu nykyään palelevan vaikka olisi loimitettukin (vuoreton sadeloimi). Johtuneeko kaviokuumeesta vai rajoitetusta ruokavaliosta? On päässyt kovilla sateilla sitten karsinaan suojaan, kun ei viitsi ulkonakaan seisottaa tärisemässä.

Erittäin epäselvää laidunkuvaa.. edestä lähtien Roventa, Katinka, Epron ja Musta. Kuva otettu ennen Katinkan kaviokuumeilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!