perjantai 29. kesäkuuta 2012

Sinisestä vihreäksi

Tallin pesua ja maalausta

Maanantaina Musta meni aamupäivällä estetunnille (1,5h), tekivät samoja linjoja mitä me Pauliinan kanssa perjantaina, tosin ilman vesimattoa ja matalammalla korkeudella. Itse ratsastin sen jälkeen puolisen tuntia ympyröillä eteen-alas. Tytöt kylmäsi Mustan etuset letkulla. Iltapäivällä Musta meni vielä puolen tunnin talutukseen. Tosin kun ratsastaja tulikin vasta puolelta ja heppa oli valmiina jo tasalta, niin Vertsu pääsi ratsastelemaan ensimmäiseksi puoleksi tunniksi, taluttajan kanssa tosin, kun Musta oli alla. Katinka meni myös tuolla alkeistunnilla. Päivällä pestiin talli lattiasta kattoon, kuivumisen jälkeen alkaa maalaus.

Tiistaina Musta meni taas aamusta estetunnille (1,5h), missä hyppäsivät samoja linjoja sekä vesimattoa. Mustalle tuo pitkä (tai pari metrinen tuo vaan on) musta vesimatto täynnä vettä on jo ihan piece-of-cake, joten Tuuli pääsi hyvin harjoittelemaan vesimattoa. Oromis ei ollut vettä koskaan hypännyt, joten sen opettamisessa meni hetki ja Tuuli Mustan kanssa toimikin monta kertaa vetoapuna. Tytöt ei näin ollen kerinneet rataa hypätä, vaikka tarkoitus oli. Musta selvästi vähän väsyi, kun vesimattoa tultiin reippaalla laukalla ja pohja oli vähän raskas sateiden jäljiltä. Iltapäivällä oli meidän estetunti, tehtiin linjoa, vesimattoa ja pientä radan pätkää. Epron otettiin myös Mustan perään imuun ekoilla kerroilla, kun ei tiedetty, onko se vettä koskaan hypännyt. Oli vähän pelkäävinään, mutta hienosti meni. On se hyvä, että Mustasta on tuon veden kanssa tullut noin varma, jotta sitä voi käyttää nuorille tai kokemattomille vetoapuna, se kun ei siihen stoppaa. Selkeästi oli pientä väsymystä havaittavissa, onneksi hypättiin melko matalaa. Musta jäi vielä yhdelle perustunnille (kevyt) jolkottelemaan. Aamuhyppärin jälkeen laitoin linimentit etusiin, illalla sitten kunnon kylmäys.
Katinkakin pääsi ensimmäistä kertaa nyt laukkaamaan. Melko jäykän näköistä oli vielä laukka, mutta ravi on jo letkeää ja hyvin jaksoi itseään kantaakin. Tarvitsee varmaan itse käydä jossain vaiheessa selässä tekemässä kunnon taivutuksia ja vähän taas notkistaa ponia. Parin viikon päästä voisi jo ottaa hyppytunneillekin, luulen ma.
Kylmää puolta päästiin jo maalailemaan, kun siellä ei seiniä tarvinut pestä ja oli muutenkin kuivanut.
Kesältä 2010? Tässä vesimatto kasassa

Keskiviikkona Musta ja Katinka kävi aamusella maastossa (käynti-ravi) ja itse ratsastelin puolisen tuntia Mustaa eteen-alas. Vähän oli väsyneen oloinen edellisistä päivistä, joten kevyesti hain vain avut läpi ja rennoksi pitkälle kaulalle. Mimmin kanssa vietiin Epron ja Musta takaisin laitumelle, jonne kerettiin juuri kun alkoi sataa. Odoteltiin hetki kuusen alla ja pienen tauon aikana kipitettiin takaisin tallille, jonne kerettiin juuri kun taivas repesi. Sateessa oli sitten mukava maalailla tallia sisäpuolelta. Tämän vuoden värinä vihreä (vanhempi osa tallista on sinistä, uudempaa ei ole viime syksynä ehditty maalata ollenkaan). Myös vanhasta puolesta tulee vihreä.

Torstaina poneilla (ja mulla) vapaapäivä. Alunperin olin suunnitellut Mustalle koulutreeniä, mutta oli keskiviikkona sen verran väsyneen oloinen, että ajattelin vapaapäivän tekevän hyvää.
kevät 2011 Musta kurkistelee Roventan takaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!