lauantai 21. heinäkuuta 2012

Aika rientää

kun on kivaa

Tuleepi taas tälläinen vähän pidempi kertomus kerralla, kun viikolla ei ihan oikeasti ole ollut aikaa istua koneelle (paitsi töissä ihan pikaisesti lähettämään muutama sähköposti..)

Sunnuntaina kävin reippaahkolla maastolla Miljan ja Kitiman kanssa. Otettiin kamat autoon ja hypättiin selkään suoraan laitumelta. Musta raukka sai jostain syystä sähköiskuja maasta vaikka portti ei osunut maahan. Musta meni aluksi edellä (tai mentiin vierekkäin.. hyi meitä), mutta myöhemmin Kitima pääsi eteen määräämään laukkavauhtia. Ja kyllä sitä vauhtia sitten löytyikin. Yritin pitää sopivaa etäisyyttä kivien sinkoilun vuoksi, mutta.. Musta oli ihan onnessaan kun pääsi pitkästä aikaa menemään tosi kovaa. Eikä meinannut rauhoittua ollenkaan. Milja jatkoi suoraan kotiin, me käveltiin Mustan kanssa tallille ja Musta sai jäädä tarhaan yöksi, jotta olisi aamuksi valmiina tunneille. Katinka on nyt saanut tarhaan osittain vihreää, jota olen keräillyt yhdeltä niitetyltä laitumelta. Sunnuntaina pistin jäsenhakemuksen menemään LR:ään, katsotaan kuinka ripeää toimintaa siellä on..

Maanantaina Musta meni 3,5h lasten tunneilla (vai 2,5h?), melko kevyillä siis.. Iltasella menin itse vielä koulutunnille (1,5h) kangilla. Musta jaksoi hyvin. Teimme paljon pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa. Pikku hiljaa alkaa löytymään liikkuvuutta ja venyvyyttä Mustankin väistöön (nimenomaan siihen lapaan). Lopuksi vielä laukannostoja heti väistön jälkeen. Vasemmalle väistöönkin alkaa löytyä oikeat nappulat ja saadaan aikaan siistiä väistöä ilman että takapää menee edellä tai väistö on liian jyrkkää. Vai onko se oikealle väistöä, en ikinä muista miten päin sitä katsottiin.. joka tapauksessa vasen 'kylki' menee edellä..

Tiistaina pidin Essille vähän hyppytuntia Kitimalla, kun olivat juuri rakentamassa esteitä tallille mennessäni. Essillä on Kitiman kanssa samoja ongelmia mitä mulla on/on ollut, joten niissä oli helppo neuvoa. Tytöt jäi vielä ystävällisesti nostelemaan mulle esteitä kun hyppäsin Mustalla. Otin nopean verkan ja tein melko vähän hyppyjä. Erilaisia kaarteita ja ponnistuspaikkojen etsimistä leveillä oksereilla. Yhdestä tuli vähän turhankin leveä ja siihen tuli ensin pari kieltoa (ihan taas oma moka!), joten tultiin ensin pystynä ja etupuomit ristikkona, ennen kuin tultiin ihan oikean kokoisena. Minähän ne esteet sinne säätelin, että itteäni saan syyttää. Mun hyppäämisen jälkeen mitattiin ja iso okseri oli 75cm (nousu) ja leveyttä löytyi 90cm. Pienempi oli vain n.60cm ja leveyttä 80cm. Pysty oli 70cm ja ristikon hyppykorkeudeksi tuli mulla 90-95cm ja Essillä about 70cm. Ristikko on hyvä hämyeste. Kyllä mä tiesin että sillä on korkeutta, mutta silti se ei pelottanut ja sain psyykattua itseni siitä yli hyvinkin lyhyillä lähestymisillä ja useasti.
Tiistaina käytiin myös (ennen talleilua) Dinon kanssa tutustumassa söpöön 8kk ikäiseen russeliurokseen Merciin, joka etsii sijoituskotia. Niinhän se sitten lähti meidän matkaan, näin aluksi nyt parin viikon 'koeajalle', jotta nähdään että pojat ihan oikeasti tulee toimeen keskenään.
Anne hurvittelee lomalla 3 päivää, joten mun hommina on vielä iltaruokien heittäminen heposille. Aikaa meni siihenkin..

kuva harjoituksesta
Keskiviikkona ratsastin ensin Mustaa parikymmentä minuuttia ihan eteen-alas verryttelyä ja testailin nyt vihdoin viimein nuo tavalliset nivelet. Lisäksi kaivelin vanhoja suitsia ja sain sommiteltua perusturparemmillä toiset suitset Mustalle. Suu rentoutui ihan kivasti näillä, ehkä hivenen paremmin kuin toisilla, mutta pitää testailla vielä useammin. Tällä hetkellä turpis on ilman alaremmiä. Ratsastuksen jälkeen pidin alkeistunnin, johon Mustakin meni (tosin niillä kolmipaloilla ja soft-correctioneilla) ja sen jälkeen vielä maasto. Olisin mielelläni jättänyt Mustan pois maastosta, mutta kukaan ratsastajista ei ollut innostunut Katinkasta, vaikka muutama olisi sillä kyllä kokonsa puolesta voinut vielä mennä.. Vedin itse maaston Vürstilla, joka on laitumella levinnyt melkoisesti.. voi jalka parkani. Musta vaikutti himpun väsyneeltä maastossa, torstai on onneksi kaikilla vapaa.

Perjantaina Musta valitettavasti joutui hyppäämään, kun Aksu ei ollut vielä tullut takaisin. Sen lisäksi pari normaalia tuntia, niin en itse mennyt ollenkaan.  Käytiin taas hakemassa pellolta 'tuoretta' heinää tarhoihin kun Kitima jäi Katinkan yövieraaksi.

Lauantaina päätin antaa Mustalle vapaan. Juoksi tosin spurtteja laitumella kun vietiin Missin ja sen seuraksi Foriola ja Sunrise. Kestikin aikansa että sain ponin kiinni (kauralla houkuttelu toimi lopulta). Työnsin sen vielä koppiin, jolla oli toiset tuotu vaikka matka oli lyhyt. Menee lastausharjoittelusta ;)
Musta sai jäädä Katinkan kanssa tarhaan yöksi, jotta lepää kunnolla ennen sunnuntain kisoja. Henna puunasi Katinka varusteet, mutta itse tunnustaudun laiskaksi ja jätin puunaamatta. Rasvakin on ihan loppu.. ehkä mä jaksan niitä aamulla pyyhkästä ennen lähtöä, kun kisat alkaakin vasta kolmelta (ja takas ollaankin sitten kymmenen maissa..)
Katsotaan mitä kisoissa tulee, kun en ole pariin päivään itse käynyt selässä.. onneksi Musta on perushelppo, koulukisoihin en tosin koskaan lähtisi tälläisellä valmistautumisella.

Dino ja Merci - tallielämän riemuja

Messilä Derbyynkin onnistui ilmoittautuminen, ihme ja kumma, vaikka aikaa oli niukasti. Ja sain jopa torstain töistä vapaaksi, vaikka ensin näytti huonolta. Nyt vaan vielä kun kyytiasia selviäisi (haluaa oman kopin, pienen ja sievän).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!