perjantai 6. heinäkuuta 2012

Rentoilu viikko..

Ainakin heposilla

Sunnuntaina mulla olikin hommia itselleni, joten päätin antaa Mustalle toisen vapaapäivän samalle viikolle. Onkin ollut vähän väsyneen oloinen, jotenkin..

Maanantaina Musta meni tunneilla ja mä toivuin kotona töihin paluun rankkuudesta. Ilkeetä kahden viikon loman jälkeen joutua kunnon juoksupiirille. Ei ne jalat vielä illalla kipeet olleet, mutta seuraavat päivät olikin vähän hiljasempia..

Tiistaina kävin nopeesti ratsastamassa Mustan illemmalla. Antoi ihmeen hyvin laitumelta kiinni (ei tullut portille, mutta ei juossu karkuunkaan), vaikka oli jo aamupäivällä ollut tunneilla. Kiipesin viereisen laitsan vesisäiliökorokkeen päältä kyytiin (ilman kypärää, hyi mua!). Tulin kyllä alas ennen tien ylitystä, kun Dino oli matkassa enkä ihan uskalla luottaa sen paikka! -käskyn totteluun tienylitystilanteessa. Puunailun jälkeen mentiin parikymmentä minuuttia kentällä, ihan eteen-alas venyttelyjä ympyröillä. Musta oli melko rento suusta, vaikka sillä ei soft-correctioneita olekaan pariin päivään ollut (unohdin laittaa, kun en sitten sunnuntaina mennytkään tallille). Laitsalle ratsastin takasin ja työstin vielä matkalla hiukan ponia (riimu päässä tosin, mutta meni kyllä kerrankin riimulla peräänantoon pehmeästi).

Keskiviikkona Musta meni alkeistunnilla ja Anne ratsasti sen jälkeen eteen-alas. En kyllä ole kerinnyt vielä keskustella miten meni, mutta hyvin olettaisin. Torstai oli vapaapäivä.

Tänään kipittelin Dinon kanssa taas laitsalle hakemaan Mustaa, joka oli sinne vähän aikasemmin viety lasten tunnin jälkeen (vaikka pyysin kyllä jättämään tarhaan mua odottamaan). Puunasin kunnolla ja huomasin oikeassa takasessa vanhan haavan, jossa jo hiukan rupea päällä. Missä lie metikössä (laitsalla pieni metikkö) senkin saanut. Onneksi ei ollut turvonnut tai tulehtunut, joten tyydyin vain rasvaamaan helosanilla. Virittelin kentälle muutaman esteen ja kun olen laiska noita yksin kantelemaan, niin laitoin vain yhdet puomit ja heitin pari tötsää maarajaksi niiden alle. Toiset kaksi rakensin kavalettipalikoista, ne kun on kevyitä kantaa. Tein suoran suhteutetun (n.20m) arvotulla etäisyydellä ja sitten pari erilaista kaarevaa. Kaikki kaarteet onnistui hyvin ja toiselle pystyllekin tiukka lähestyminen. Etäisyydet ei ihan osuneet, tultiin melko lähelle monilla. Positiivista tosin on, että olen alkanut itsekin tajuamaan tullessani liian lähelle. Mulla on paha tapa ratsastaa juureen ja ottaa vielä se yksi pikkuaskel sinne. Pari kertaa mä tosin lähdin hyppyyn hyvästä paikasta, mutta Musta ei sitten seurannutkaan, ihme että pääs ylös ja yli vaikka olin vähän edellä itse.

Noita linjoja siis hyppäsin kaikilla mahdollisilla tavoilla. Lähinnä porttia oli puomi-pystyt ja nuo kauemmat kavaleteista. Korkeus n.70cm, niin ei tarvinut säädellä ylös eikä alas. Yksin kun hyppää, niin ei jaksa tulla alas säätelemään. Milja ja Kitima tosin oli meidän seurana jumppaamassa kentällä. Onneksi Musta pudottaa harvoin, niin ei tarvinut kertaakaan nousta laittamaan puomia paikoilleen. Tuo puoliympyrä-kaarre oli melko tiukka (onneksi on poni) ja toiselle puomipystylle pääsi sekä oikealta että vasemmalta, molemmista tuli melko tiukka kaarre lähestyttäessä. Treeni ei ollut niin hyvä kuin silloin kun Anne on äkseerämässä vieressä, joten jalat vähän lenteli mulla välillä. Kädet pysy kyllä kivan rentona ja jos me jotain ollaan opittu, niin menemään reippaasti eteen. Miljakin totesi että ainakin se liikkuu rivakasti. Vähän oli linjoilla vasemman pohkeen päälle, joten osalle esteistä osuttiin melko reunaan, mutta osuttiin kuitenkin aina sinne, mihin oli tarkoitus.

Ratsastuksen jälkeen pesin Mustan kokonaan, ihan shampoolla ja savesin etujalat. Huomenna tarkoitus olis mennä ihan kunnolla koulua, mahdollisesti kangilla tai sitten voisin vihdoin viimein kokeilla niitä niveliä. Todennäköisesti menen pellolle, jos sinne voi mennä eli on ainakin tilaa harjoitella lisäyksiä/keskiravia (Milja antoi pari hyvää vinkkiä niiden treenaukseen). Sunnuntaina pitäis ihan maastoilla, jotta pääsee pojan pää vähän irti tuosta kenttätyöskentelystä. Musta on edelleen vähän väsynyt tai sitten totaalikyllästynyt kehän kiertämiseen.

juu, oli paarmoja. ISOJA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!