maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kisoja

ja kaikkea muuta siinä välissä

Sunnuntaina oltiin russimestaruuksien toisessa osakilpailussa Loviisassa. Korkeudet oli huimat 40cm ja 60cm. Neljässäkympissä oli jopa muutama ristikko.. Katinka teki tyylivarmasti puhtaat radat, mutta oli hieman väsyneen oloinen eikä näin ollen nopein. Tuuli tuli toiseksi neljässäkympissä ja sai näin 3 pistettä. Henna tuli kolmanneksi 60cm, mutta oli toinen russeista ja sai myös 3 pistettä. Me jäätiin Mustan kanssa Hennalle ja Katinkalle muutama sekunti ja tultiin neljänsiksi, ruusukekin vielä saatiin, kun osallistujia oli niin monta. Rata meni ihan kivasti. Kenttä oli melko pieni ja muutamia tiukkoja käännöksiä oli. Uusinnassa ei valitettavasti pahemmin ollut vaihtoehtoja mistä mennä, joten puhtaasti nopeus ratkaisi. Pohja oli melko kova ja lähti ikävästi alta kaarteissa, joten äkkiä olinkin tyytyväinen, että 70cm oli korkein luokka. Siinä oli Katinkan lisäksi ainakin yksi toinen russi, mutta se ei päässyt maaliin. Katinka ja Henna sai puhtaan radan, mutta tällä kertaa Musta ja minä olimme himpun nopeampia. Sijat siis toisinpäin kuin 60cm. Isot ponit/hevoset vei 1. ja 2. sijan ja vähäisen osallistujamäärän vuoksi enempää ei palkittukaan. Toiseksi tullut, Henna ja minä olimme kaikki samalla sekunnilla eli sadasosat ratkaisi. Voittaja oli ylivoimaisen nopea, hevosella oli mukavan eteenpäin vievä laukka-askel ja ripeä tahti. Kolme sijoitusta viidestä startista ja kaikki radat puhtaita, joten ei hullummin. Onneksi aikatauluissa oli laskettu reilusti ilmaa, joten olimme tallilla takaisin jo iltayhdeksältä.. Kolmas reissu sitten syyskuussa johonkin tuonne pääkaupunkiseudun suuntaan.

Maanantaina Musta oli hyppytunnilla ja lastentunnilla. Illalla menin koulutunnille nivelellä ja Musta oli tosi hyvä. Tehtiin melko kevyesti eli paljon käynnissä pohkeenväistöjä, jonkun verran ravissa. Lopuksi laukannostoja suoraan väistöstä ja siitä piti jatkaa suoraan. Muutaman kerran Musta vähän karkasi ulkolapa edellä noston jälkeen. Anne kehui kuinka rentona ja hyvässä muodossa Musta meni, joten näyttää, että tällä kuolaimella jatketaan kouluilua. Tunnin lopuksi tulin jumppasarjan (3 ristikkoa n. 6 metrin väleillä) muutaman kerran treeniksi torstain Messilän kisoihin. Estetunnilla olivat hypänneet tuota jumppista ilman käsiä, vesilasin kanssa, laulaen yms. tasapainoharjoituksia siis.

Tiistain Musta sai vapaata ja keskiviikkona meillä oli Pilvin kouluvalkku. Mentiin vaan kevyesti ja tuntiin sisältyi alkuverkkakin, kun en kerinnyt aiemmin tallille. Aluksi taivuteltiin ja suoristeltiin kolmikaarisella, sen jälkeen pohkeenväistöjä ensin keskihalkaisijalta uralle sen jälkeen uralta keskelle ja takaisin. Haettiin kuskiin nopeutta, jotta väistöt lähtee oikeasta kohdasta ja heti kun pyydetään. Väistöt on parantunut huimasti Mustan kanssa, kun nyt on niitä ahkerammin tehty ja oikeat nappulat alkaa huonompaankin suuntaan löytymään. Lopputunti mentiinkin ympyrällä hakien asetusta kunnolla läpi oikealle, kun se ei ihan rehellisesti kulmissa tullut ja itseäni jäi vaivaamaan hirveästi. Asetuksen vaihdoilla, takapään väistätyksillä sisään ja ulos ja pienillä suoristuksilla saatiinkin asetus lopulta mukavan rehellisesti myös oikealle. Tätä tehtiin ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopulta ravi-laukka siirtymisissä. Laukassa ja käynnissä Musta oli tosi hyvä. Samalla saatiin myös rehellisesti pohkeet läpi ilman niihin nojailuja. Hyvä treeni seuraavan päivän kisoja ajatellen. Lopputunnista Musta oli tosi rento ja mukava. Hyvin jaksoi kun oli tiistain vapaalla eikä tehnyt tunteja keskiviikkonakaan.

Torstaina kisoissa Anne Oromiksella, Henna Katinkalla ja Pauliina Beetulla. Sekä tietty minä ja Musta. Anne meni vain 70cm, kun Oromis on vasta 5v. ja nämä oli sen toiset kilpailut. Me muut mentiin 70cm ja 80cm. Molemmissa arvosteluna A.1.0 eli kaikki puhtaat radat samalla sijalla (enimmäisajan puitteissa ratsastetut siis). Pohja oli todella hyvä eikä yhtään raskas vaikka oli vähän sadellutkin. Esteetkin oli maalattu ja puomit oikein kiilteli (mitä Musta vähän kyttäilikin, samoin Oromis). Oromis vähän jännittyi radalla, joten tuli ekalle kielto ja yksi pudotus, me muut selvitettiin 70cm puhtaasti. 80cm oli lähes sama rata, vain 3. ja 4. este oli päinvastaisessa järjestyksessä (ja eri suunnista). Pauliinalle ja Beetulle yksi pudotus, Henna ja Katinka upeasti puhtaasti ja mulle ja Mustalle hylky. Musta oli verkassa tosi hyvä, otin vain yhden hypyn pystylle ja siitä suoraan okserille. Tuli hyvä, iso hyppy okserille ja sain myödättyä tarpeeksi. Rata lähti hyvin, ykkönen tosi hyvin yli. Kakkoselle hyvä paikka, mutta Musta otti pikkuaskeleen, jonka takia olin hypyssä edellä (siis kaulalla) ja Musta ei päässyt ylös kunnolla vaan veti yläpuomin polvilla alas (ei onneksi sitä lankkua siitä alapuolelta). Kolmoselle kielto, tokalla yli, mutta hassulla hypyllä jolloin jäin ikävästi suuhun kiinni ja vedin takajaloilla esteen alas. Siinä vaiheessa Mustalta loppui huumori kokonaan ja neloselle kielto -> hylky. Nelosesta ei päästy yli edes toisella yrittämällä, joten verkka-alueelle vielä hyppy okserille (sekin vasta tokalla yli, mutta sitten menikin jo hienosti). Mahdollisesti olisin vielä kolmosesta saanut yli, jos olisi ollut ihan sama rata tai kolmonen olisi ollut pysty. No, sellaista sattuu ja ymmärrän kyllä Mustaa, se kun on vähän herkkis noista jaloistaan (mikä on erittäin hyvä, ei yleensä pudottele). Korkeus ei edelleenkään tuntunut pahalta, joten kaipa tämä 80cm on meidän kisakorkeus hetken.
Radat oli tosi mukavia ja kisat muutenkin hienosti järjestetty (niinkuin Messilässä aina!) Ihan ikävä tulee Messilän kisoja. 7 startista toimme siis kotiin 4 ruusuketta eli ei hassummin. Katinkalle ja Hennalle taisi tulla eka puhdas 80cm rata kisoista (tallin kisoja ei lasketa), joten hieno päivä siinäkin mielessä.
Kotona Katinka meni vielä kevyelle puomitunnille ja Mustan kanssa vedettiin vajaan tunnin maasto sveitsiläisille. Katinkalle pitää keksiä joku rehu, en ole varma uskaltaako kauraa kuinka antaa tuollaiselle kaviokuume-riskiselle.. ehkä talvi menee greenlinellä ja melassileikkeellä??

Tähän loppuun yksi kuva Messilästä, Henna ja Katinka 80cm okserilla, kiva ilmavara.. Lisää kuvia kisoista tulee, kunhan niitä saan mukana olleilta kuvaajilta..
kuva: http://josen.pic.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!