maanantai 13. toukokuuta 2013

Hiphei maastoon..

Lomaa pääkopalle

Maanantaina Musta meni alkeistunnin, itse en mennyt ollenkaan enkä edes ollut tallilla.

Tiistaina ratsastin Mustan kevyesti läpi, oli ihan kivan tuntuinen, jonka jälkeen pidin alkeis-alkeisjatko tunnin. Pohja oli siinä kunnossa, että koko tunti mentiin pääty-ympyrällä. Ihmeen hyvin siihen viisi ponia (joista pari oli hevosta) mahtui..
Toisen tunnin päätin vetää maastossa, johon otin vetoon Mustan. Mimmi lähti vielä Katinkalla mukaan, kun oli auttamassa heppojen kuntoonlaitossa ja muuta. Polun alku oli aika umpihankea, Musta raukka joutui sitä raivaamaan, mutta pienen pätkän jälkeen lopputie olikin aurattua. Takaisin päin laukattiin rauhallisesti pari pätkää, niin johan siellä alkoi poneilla vähän keittämään.. Mutta ratsastajilla oli hauskaa. Käytiin vielä laukkaamassa yksi mäki ja takaisin rämmittiin polkua pitkin. Mimmi lähti hoitamaan Katinkan pois, jotta ehtii bussille ja me muut mentiin vielä ravailemaan heposia eteen-alas kentälle.
Iltatalli olikin aika helppo, kun suurin osa hevosista oli tuntien jälkeen valmiiksi sisällä..

Keskiviikkona vain puunasin Mustan kunnolla ja karvaa lähtikin ihan kiitettävästi. Muuten sai olla vapaalla. Katinkaa en jaksanut edes harjata, kun oli vähän turhan kipeä olo. Tiistaina meinasi maastossa loppua kunto, niin heikossa vedossa olin.

Torstaina kävin Mustan kanssa vain kevyen maaston, reilun puolituntia. Ponilla olisi kyllä ollut virtaa enempäänkin, mutta mulla ei todellakaan. Huomaa, että on nyt ollut kevyemmällä, kun pohjat on tällä hetkellä mitä on.. tälläinen maastoilu on kyllä ponin pääkopalle hyväksi.
Dino oli hyvä omissa treeneissään ja sain vihdoin ilmoitettua Mercin alkeiskurssille.

nauttikaa viimeisistä lumikuvista - kyllä se kesä tulee..

Perjantaina Musta oli alkeisjatko tunnilla, jonka jälkeen jäin itse vielä vikalle tunnille. Teimme ympyrällä hidastuksia ja takapäänväistöjä ulos. Nämähän on Mustan bravuuri, joten hankaluutena oli, ettei väistänyt liikaa vaan ihan muutama askel ja siitä heti eteen. Musta oli ihan mukavan rento koko tunnin ja jaksoi hyvin työskennellä. Itsekin ihme kyllä jaksoin koko tunnin, onneksi oli sen verran kevyttä.

Lauantaina Musta meni yhden alkeistunnin, jonka jälkeen käväisin itse kevyen maaston (ylämäki-alamäki pätkällä, lähinnä käyntiä). Hankea oli vähän, mutta se upotti, joten siinä mielessä raskasta.

Sunnuntaina jaksoin viimein illasta raahautua tallille ja illan jo hämärtyessä ratsastelin kentällä ilman satulaa puolisen tuntia. Lähinnä siirtymiä suoralla (yksi pitkä sivu on ihan sula ja hyvä). Sen jälkeen vähän aikaa ympyrällä siirtymisiä. Oli ihan ok, ei ehkä parhaimmillaan (tosin sitä en ollut minäkään..) Selkään nousu 'vintille' meneviltä rappusilta meinasi kyllä olla liikaa ponirukalle, onneksi en sentään hypännyt yli..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!