sunnuntai 12. toukokuuta 2013

"Tikulla silmään joka vanhoja muistelee"

Öyh, muistan sen mitä muistan..

Pääsiäismaanantaina oli tunnit ihan normaalisti, ratsastin Mustan itse ennen alkeistuntia tehden ihan normaaleja taivutuksia ja siirtymisiä. Ilman mitään ihmeellisiä krumeluureja. Nyt on ollut vähän kevyempää liikutus, kun kentän pohja alkaa olla jää-loska-sohjo sekoitusta ja yleensä pääsee vain jossain kohtaa menemään asiallisesti.

Tiistaina Musta meni kaksi tuntia, joiden jälkeen ratsastin itse kevyesti ja tässä kohtaa muistini pettää enkä muista mitä olen tehnyt..

Keskiviikkona Mustalla oli perinteiden mukaisesti vapaa, koska on ollut estevalkuissa parempi vapaan jälkeen. Varsinkin nyt, kun on jo sen verran lämpöistä ettei jäykisty vapaapäivistä.

Torstaina Robbyn valkku, aiheena jumppasarjat. Me saatiin Mustan kanssa tulla ihan suoraan laukassa sisään, muut tuli ravissa. Ekassa oli ristikko (puomin jälkeen), laukka-askel ja kaksi pikkuruista (kavalettikorkuista) pystyä innarina ja sen jälkeen taas askeleen päässä okseri. No okei, me tultiin tohon okserille pari kertaa kahdella askeleella, mutta lähti se siitä sujumaan ja sisääntuloakin piti jo vähän hiljennellä. Ennen jumppista oli vielä pari puomia, jotta varmasti tullaan suorana ja ne olikin niin hankalasti, että oli tosi tiukka käännös tehdä laukassa. Pari kertaa tuota tultiin myös oikealta ja sieltä oli niin tiukka kurvi, etten aina heti osunut oikeaan väliin vaan piti tehdä ylimääräinen ympyrä ja ottaa uusiksi. Pikku hiljaa Robby nosti okseria ja pidensi sitä, mun ei tarvinut ihan korkeimpana tulla, vaan sain tulla pystynä (joku ysikymppinen - okserina melko leveä, me tultiin vielä sellaista normilevyistä ja jotain kasikymppistä okserina).

Toisella pitkällä sivulla oli puomi-kavaletti ja kolmen askeleen päässä okseri. Tälle osuttiin ekalla kerralla jopa sillä kolmella askeleella, mutta sitten tuli muutamia kertoja kolmella ja puolella, varsinkin jos tultiin vähän huonosti kavaletille. Tätäkin okseria levennettiin ja nosteltiin, me tultiin johonkin vajaaseen ysikymppiin okserina, jonka jälkeen sain taas tulla pystynä. Lopuksi mun piti tulla vielä monta kertaa peräkkäin, kun Robby halusi, että me tullaan kolmella askeleella vaikka tultaisi huonosti kavaletille, jolloin ei tietenkään meinannut tulla niitä huonoja hyppyjä kavaletille. Loppukaneettina kehuja Mustan hypyistä, jotka on hyviä ja hyvä tekniikka, kuhan vaan tullaan hyvässä rytmissä eikä oteta pikkuaskelia. Kiitteli myös Mustaa joka tällä kertaa meni mielellään oikeita askelmääriä, vaikka mä en ollukaan aina ihan varma niistä.
kuva harjoituksesta, kuvasta puuttuu apupuomit

Perjantaina Musta oli tunnilla ja ratsastelin itse sen jälkeen (muistaakseni, tai sitten sitä ennen) kevyesti taivutellen vain.

Lauantaina Musta meni poikkeuksellisesti kaksi alkeis-alkeisjatko tuntia, kun pohja oli sellainen, ettei kengätön Epron siellä oikein voinut mennä. Tämän jälkeen lähdin Nean ja Simpan kanssa maastoon. Aluksi Musta vaikutti väsyneeltä, mutta kun päästiin laukkaamaan niin alkoi ponilla vähän keittää. Yritin pitää reilua välimatkaa, jotta Simppa ei ottaisi turhia paineita perässä huohottavasta ponista. Takaisin päin tullessa ponilla oli ihan jotain omaa pikku kivaa ja käytiin vähän ojan puolella lumihangessa (silmien pyörittelyä tähän..) Oikein kiva reipas pikku maasto tien 'väärällä' puolella, jossa pohjat on vielä sen verran lumisia, että pystyy hyvin painelemaan laukkaa.

Sunnuntaina suunnattiin auton nokka kohti Tamperetta ja heppamessuja Annen, Päivin ja Vilman kanssa. Ponit sai näin ollen vapaapäivän, Mustalle jo toinen tällä viikolla - menköön kevät lomasta..
Messuilta ostin pari huopaa, Equilinen valkoisen kouluhuovan (ja vielä full-kokoa, pitäisi siis mennä tuohon yleissatulaan) brodeerauksella. Huovassa tummansininen kantti, joten Mustan nimikin tuli tummansinisellä.
Toisen huovan löysin Viljar Shopin ständiltä, TreeHorseGuardin ihanan 'mokka'pintaisen tummana turkoosina, samanlainen huopa, jota mulla on punaisena. Aivan ihana ja olen näitä yrittänyt etsiä. Tämä ponikokoinen, mutta pitäisi kyllä mennä.. Muuta en yhden riimunnarun lisäksi sitten ostanutkaan, mutta eiköhän näissäkin ollut jo tarpeeksi.
equiline-huopa.. teksti toisella puolella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!