sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Sekametelisoppaa

Vähän kaikkea reilussa viikossa

Perjantaina käytiin köpsimässä Nean ja Simpan kanssa maastossa, missä Musta oli mukavan reipas. Vähän sillä keitti, kun en antanut laukata kotiin päin Simpan mennessä reipasta ravia, halusin näet ravissa vähän pidempää askelta enkä heti laukkaa.

Lauantaina Musta meni kolme lasten tuntia ja ratsastin sen jälkeen itse vain eteen-alas ravissa ja laukassa. Pari laukannostoa harjoiteltiin taas suorana, mikä vielä todella hankalaa varsinkin oikeaan. Musta oli ihan reipas ja mukavan pehmeä.

Sunnuntaina Mustis sai vapaan ja kävin vain ruokkimassa. Syöttelyyn ei halunnut, kun Anne juuri vei heiniä naapuritarhaan, Musta siis vain seistä nökötti ja tuijotti aidan yli, eikä ollut kuulevinaankaan kun huutelin portilla. Ajattelin sitten, että antaa olla jos ruoho ei kerran kiinnosta..

Maanantaina ratsastin Mustan puolessa tunnissa vain läpi, oli niin mukava, että selvittiin nopeasti. Tämän jälkeen meni vielä alkeistunnille, jossa oli melko reipas.

Tiistaina puolentunnin ratsastus, ei ollut niin hyvä kuin edellisenä päivänä, mutta melko ok. Taivuttelin ympyrällä ja otin laukannostot suoralla uralla (argh..)
Muistaakseni meni tämän jälkeen vielä yhden lastentunnin..

Keskiviikkona poni sai taas nauttia vapaudesta, jotta jaksaisi kunnolla seuraavan päivän valkussa.

Torstaina ajeltiin Annen kanssa vielä kerran Miekkiöön, kun ei ollut varmuutta, saadaanko seuraavalle viikolle meille ryhmää kasaan. Tällä kertaa oltiinkin ulkokentällä, joka ei ole koolla pilattu, mutta hyväpohjainen. Vieressä oja, josta saa hyvin kasteluveden, mutta haittapuolena kaiken maailman lentävät öttiäiset, jotka todella kiusasivat aina vuoroa odoteltaessa. Varsinkin kun meitä oli ryhmässä viisi ja parilla vielä vähän ongelmia, muodostui odottelut välillä pitkiksi. Harjoitus oli ihan kiva rataharjoitus ja Musta meni tosi näppärästi. Varmistelin vain porttiesteelle (1/7) ekalla kerralla vähän liikaa ja tultiin sellaisella vähän pienemmällä hypyllä vaikka olisi varmaan hypännyt ihan normaalistikin sen..
mä oon jokseenkin varma, että pari hyppyä unohtu tosta radasta, koska mun mielestä tolle vikalle okserille (8) tultiin ton linjan jälkeen. Punaiset puomeja, jotka tolta vitosesteeltä otettiin radalla pois, oli siis vain alussa. Yksi maassa oleva merkkasi kaarteen paikkaa.

Perjantain annoin Mustalle taas vapaaksi, kun seuraavalle päivälle olisi useampi tunti tiedossa.

Lauantaina menikin itse heti aamusta about tunnin verran käyntipainotteisesti. Kokoamisia käynnissä, joista muutama takaosakäännös ja laukannostoja ympyrällä käynnistä avossa (oikea kierros) ja sulusta (vasen kierros), jotta sain oikein kunnolla estettyä Mustaa heittämästä sievää pientä pyllyään sinne oikealle. Oikea kierros olikin tosi hankala ja ponin mielestä oli ihan mahdotonta laukassa mennä avoa ympyrällä, hyvä kun se onnistui edes käynnistä.
Tämän jälkeen Musta jatkoi 3 tuntia, joista yksi ihan talutustunti. Yksi taukotuntikin oli näiden välissä, mutta sen jälkeen ponit pääsi laitumelle (paitsi Katinka, jonka kanssa ei oteta riskejä ja saa tyytyä tarhailuun nyt alkukesän ja syöttelyyn). Itse suuntasin parin tunnin päästä kummisetäni 70-vuotis juhliin, kamera kainalossa tottakai. Valokuvista tuli vähintäänkin mielenkiintoisia, kun valaistusolosuhteet oli mitä oli..
Dinolii..
Sunnuntaina kentällä tein siirtymisiä ravissa (hidastuksia ja lisäyksiä) ja pari laukkapätkää. Henna meni samaan aikaan Katinkalla, joka olikin tosi jumissa. Muutama pätkä tuli ihan kivasti jo ravin lisäystä Katinkallakin, mutta paremmin homma alkoi toimia kun Henna oli viilettänyt reipasta laukkaa pari kierrosta. Laukannostot oli kyllä ihan hyvä, ponilla kun on paha tapa vintata päätään ylöspäin nostossa ja nyt malttoi pitää nätisti vaikka ei peräänannossa noissa siirtymissä ollutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!