tiistai 14. toukokuuta 2013

Vauhtia masiinaan..

Pikakelauksella pari viikkoa (vanhaa materiaalia)

Maanantaina Musta meni lasten tunnin ja itse jatkoin sen jälkeen kevyen maaston. Maastoilu ollut erittäin kova sana näin rospuuttoaikaan, vaikka maastotkin alkaa olla vähemmän hyvässä kunnossa. Toivottavasti kenttä sulaa pian kokonaan.

Tiistaina tein kentällä ihan perushommia, Musta oli ihan jees, vaikkakaan ei mitenkään parhaimmillaan. Sen jälkeen Musta meni vielä kaksi lasten tuntia.

Keskiviikkona molemmat ponit sai vapaapäivän.

Torstaina (18.4.) Robbyn valkku Miekkiössä, aiheena innarit. Tästä kun on nyt jonkin aikaa, niin en tarkalleen muista mitä muuta hypättiin. Innarit meni tosi kivasti Mustalla, se on aina tykännyt niistä (ja niin mäkin). Jonkin verran se yritti puskea oikealle eli tarkkana sai olla. Samalla reissulla saatiin Annen kanssa 'loistoidea' lähteä sunnuntain koulukisoihin starttaamaan helppo A.
oon aika varma, että tolla toisella pitkäll sivulla oli joku linja, joko pysty-okseri tai pysty-pysty
 Perjantaina sitten pikatreenausta sunnuntain koulukisoihin eli kanget esiin. En ole tainut kangilla mennäkään sitten talvisen Pilvin valkun.. Musta oli kiva, tein siirtymiä ja laukkapysähdyksiä. Aamulla meinaan kaivoin kisattavan radan esiin ja sehän sattuukin olemaan vaikein he A -ohjelma eli paljon laukanvaihtoja käynnin kautta yms. Valmistelee noihin vaativiin ohjelmiin. Loistovalinta ekaksi helppo A startiksi. Anne sentään on startannut he A:ta ennenkin, mutta Oromis ei ole koskaan edes käynyt koulukisoissa.. noh, huumorilla mennään.
Musta jatkoi vielä lasten tunnin loppuverkaksi kankeilun jälkeen.

Lauantaina Musta meni alkeistunnin, jonka jälkeen nopeasti ratsastin läpi ihan perusnivelellä. Jatkoin siirtymiä ympyröillä (käynti-ravi, käynti-laukka) ja tein parit pysäytykset laukasta halkaisijalla, viimeinen oli ihan super!
Loppupäivä siivottiinkin keski- ja ponitarhaa. Ponit pääsi siivouksen ajaksi keskitarhaan hillumaan ja Mustalla olikin ihan omat menonsa vaikka heinääkin oli tarjolla..

kisatakkikin sitten korkattu käyttöön..
Sunnuntaipäivä alkoi sitten perinteiseen tapaan heppojen letityksillä. Sen verran kiire oli, etten Oromikselle kerinnyt tekemään häntälettiä. Rata meni ihan kivasti, vaikka Musta ei ollutkaan niin hyvä kuin edellispäivänä. Verkassa sain jopa pätkät jonkinmoista keskiravia (keventäen tosin) aikaiseksi, mutta radalle ne ei kummosia olleet. Takaosakäännökset meni molemmat ihan käsille, mutta yhdestä vastalaukasta tuli jopa seiska! Muuten skaala oli 5-6,5 ja kokonaisprosentit 54 ja risat. Ihan tyytyväinen olen suoritukseen, 50% lähdettiin hakemaan ja nyt päästiin 14 pistettä yli tavoitteen. Ottaen vielä huomioon, että takaosakäännöksistä tuli molemmista kolmoset.. Tiukka oli kisa, voittajalla oli 4 pistettä enemmän kuin mulla, Annella 3 ja seuraavalla 2. Ihan viimeiseksi en jäänyt, vaan olin neljäs viidestä :)
Puolet tämän vuoden tavoitteista on siis saavutettu eli he A startattu seuratasolla hyväksytysti. Ohjelma oli oikeastaan tosi kiva, vaikka se paperilla näyttikin melko karsealta. Menen ehdottamasti uudestaan jos vaan löytyy samaa ohjelmaa jostain kisoista.

Maanantaina käytiin Milan ja Mi:n kanssa vähän mäessä laukkaamassa, viimeisillä lumilla. Musta teki verkaksi lasten alkeistunnin ja Mila kerkisi verrytellä Mi:tä hetken, joten pääsimme heti ravaamaan reippaasti ensimmäisiä mäkiä. Poneilla oli kivaa ja molemmat ihan innoissaan. Venyttelin vielä Mustan jalat lenkin jälkeen.

Tiistaina Musta meni kaksi lasten tuntia, jonka jälkeen itse verkkailin vaan eteen-alas laukassa ja ravissa. Olin ihan jees, ei väsyneen oloinen tai muutenkaan jäykkä.

Keskiviikkona oli kotona puolentoistatunnin estevalkku, jossa tehtiin lähinnä istuntaharjoitteita puomeilla. Lopuksi otin pari pikku hyppä ristikolle. Tällä kertaa vähän säästeliäämmin, kun seuraavana päivänä on vuorossa Robbyn valkku Miekkiössä. Halusin vain muutaman hypyn ottaa kotikentällä (sulalla) ennen vapun kotikisoja.
Katinka oli keskiviikkona vähän ep, joten jäi pois estevalkusta. Kävin jalat läpi, mutta en löytänyt mitään, kylmäsin etuset ja ravuutettiin vielä tiellä, mutta näytti ihan ok:lta. Henna ravasi vielä selästä käsin, mutta kukaan meistä ei oikein nähnyt mitään.. outoa.
loppuraveja - kuva puhuu taas karua kieltään ja paljastaa armotta mun vaeltelevat kädet..
Torstaina Miekkiössä taas Robbyn valkku. Alunperin piti olla jo ulkokentällä, mutta koska kaikki esteet oli maneesissa, hypättiin mekin siellä. Joku oli hypännyt meitä ennen joten käytettiin sitten niitä samoja esteitä.
Teimme erilaisia radantynkiä ja lopuksi pari pidempää rataa. Tällä kertaa ei tullut kieltoja, vaikka yhden okserin alla olikin kavalettipalikat. Myönnetään tosin, että sille linjalle tuli se yksi vajaa askel ylimääräistä, kun poni ei niin hyvin mennyt eteen kohti niitä palikoita. Mustaa taas eteen samalla periaatteella eli reippaasti mutta ei pakottamalla/ajamalla jolloin tahti kyllä kiihtyy, mutta askel ei ainakaan pitene. Mielestäni Musta on kyllä alkanut laukata paremmin eteen ja pidemmällä askeleella, Robby oli samaa mieltä. Lopuksi me tultiin tuota 'yksinäistä' okseria tosi monta kertaa peräkkäin, ennen kuin Robby oli tyytyväinen. Tiesin jo vikan radan lopuksi, että okseri tullaan ainakin uudestaan (tuli sellainen mun-moka-pikkuhyppy), joten jatkoin laukkaa. Pari kertaa tuli hyvin, mutta kun siihen väliin tuli aina ei-niin-hyvä hyppy, niin homma vaan jatkui. Olin varmaan naama ihan punaisena ja kuntokin meinas lopahtaa.. Anne sanoikin jo odottaneensa, että koska lopahdan kesken kaiken, mut sanoin ettei oikein kehdannut vaan oli pakko pinnistellä.. Positiivista on se, että ainakin poni on oppinut menemään eteen ja tekemään rohkeita hyppyjä eli nyt mun vaan pitää uskaltaa mennä mukaan. Se on myös ok, jos poni ottaa itse sen pikkuaskeleen ja tulee ok kohtaan, mutta se ei, että mä otan sen.. ero on hiuksenhieno.
numeroituna pari viimestä rataa, punaiset puomeja, jotka otettiin pois kun alettiin hyppäämään.
Perjantaina puolentoistatunninkouluvalkku. Olimme Millan kanssa kahdestaan. Keskiympyrällä hidastuksia, ensin käynnissä ja sitten ravissa. Annen eteen aina pieni voltti, jonka jälkeen hidastus. Hidastuksesta aina hyvin eteen ja piti olla skarppina, ettei lähde pylly omille teilleen eikä jäädä kantamaan hevosta siinä hidastuksessa. Samaa vielä laukassa, jossa Mustan kanssa tehtiin haitari-liikettä eli oikein kootuksi ja siitä eteen ja taas kootuksi jne. Laukannostot tehtiin käynnistä pienen voltin jälkeen. Lopuksi vielä paljon laukkaa erittäin matalana ja kevyessä istunnassa (mitä nyt koulujalustimilla pääsee..) Musta oli oikein kiva ja melko rento.

Lauantaina menin aamulla koulutunnille yhden uuden oppilaan seuraksi. Teimme väistöjä ja muuta irrottelevaa. Musta olikin tosi jähmeä eikä ollenkaan halunnut kulkea pyöreänä. Venyttelit teki siis edellisen päivän jälkeen oikein hyvää. Kyllä huomaa, ettei koko talvena ole tullut tehtyä ihan kunnolla noita kokoamisia, kun ponirukka ihan väsynyt edellisestä päivästä. Musta jatkoi vielä kahdelle lasten tunnille vertymään lopullisesti ja loppupäivän ohjelmana olikin taas tarhojen siivousta. Onneksi porukkaa oli sentään jonkun verran eikä tarhojakaan kuin kaksi pienempää jäljellä. Huh!

Musta sai sunnuntain vapaaksi ja itse menin Vystillä estetunnille. Olen Vystillä hypännyt kerran pieniä ristikoita viime syksynä ja nyt sain päähänpiston hypätä sillä tallin kisoissa 60cm luokan. Omistajansa hyppää vain ristikkoluokan, niin ajattelin jos heponen saisi vähän kokemusta. Vystillä hyppääminen olikin kivaa, aluksi se oli vähän turhasti menossa (yksi tunti pohjalla), mutta väsyi loppuakohden, jolloin sitä piti vähän 'kantaa'. Yhden isomman pystyn mä mokasin kyllä oikein huolella, kun kannoin vähän liikaa ja Vysti otti sen pidätteenä eikä oikein uskaltanut lähteä hyppyyn. Ei siis parhaat mahdolliset fiilikset kisoja ajatellen..
Katinka meni 2,5h (kavaletti-estetunnin ja Suvi 1,5h estetunnin) ja oli ihan ok. Samoin oli ollut perjantaina ja lauantaina lasten tunneilla. Mikähän silläkin siis lienee ollut. Joka tapauksessa Suvi pääsi nyt hyppäämään Katinkalla vielä ennen tallin kisoja, mikä oli hyvä juttu.
Katinka sai hetken seistä ja Henna ratsasti vielä pikaisesti taivutteluita ja väistöjä ponin vetreyttämiseksi. Olen silloin tällöin vähän hieronut Katinkan selkää, jospa tuo keskiviikon eepeys johtui kireistä selkälihaksista.
Russimestaruudetkin lähestyy uhkaavasti, molemmat koulukisat on kesäkuussa (9. ja 29. päivä), joten paljon ei ole aikaa siinä välissä treenata.

Maanantaina ratsastin pikaisesti ennen tunteja. Tein käynnissä loivia avoja ja pohkeenväistöjä, muutamia pysähdyksiä ja peruutuksia. Sen lisäksi ratsastin laukassa eteen-alas. Musta oli mukavan rento ja jatkoi vielä lasten alkeistunnille.

Tiistaina Musta meni yhden lasten tunnin, jonka jälkeen kävin nopean maaston. Oli ihmeellisen rauhallinen eikä pahemmin innostunut maastossa. Illalla rakennettiin vielä kisarata viimeisten tuntien ja kentän lanauksen jälkeen. Kukkia ei jaksettu raahata koristeeksi, mutta käytettiin laatikoita ja kavalettipalikoita johteina. Esteet laitettiin suoraan 60cm ja tehtiin niistä ristikot. Toiseen luokkaan siis riittää kun nostaa ristikot ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!