sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Vauhtia ja hyppyreitä

Sekä pikku video

Maanantain koulutunnilla teimme etuosakäännöksiä. Rehellisesti sanottuna en muista, koska olisin viimeksi tehnyt etuosakäännöksiä, siis ihan käännöksinä.. Orhideelle nämä tuntuivat sopivan ja sen sain melko nopeasti pehmeäksi ja mukavaksi. Paitsi tietenkin niinä hetkinä kun istuin (taas) liikettä vastaan.. Tehtiin siis etuosakäännökset kulmassa. Reilusti uran sisäpuolella ja kulman kohdalla käännös etuosalla ja siitä suoraan seuraavaa sivua. Myöhemmin tähän liitettiin vielä laukannosto, jotka sujuivat melko hyvin.
Musta sai vapaapäivän, kun yksi tuntilaisista puuttui.

Tiistaina Kati oli kipeä, joten meillä ei ollut valkkua. Menin kuitenkin kangilla kevyesti taivutellen ja pätkiä vastalaukkaa. Koska tunnit oli kentällä ratsastin alakentällä, onneksi oli vielä valoisaa, joten näki hyvin.
Keskiviikkona Musta oli yhdellä tunnilla ja torstaina vapaana. Vilja ratsasti Katinkan torstaina ja tehtiin ensin siirtymiä kahden puomin välissä ja harjoiteltiin vähän laukan kokoamista. Lopuksi laitoin ratsukon hyppäämään kavalettia ja siihen vielä puomi päälle viimeisiin loikkiin. Poni oli innoissaan ja Vilja pysyi hyvin mukana.

Perjantaina kävin lyhyen maastolenkin käärmetiellä. Siellä vaan oli niin paljon lunta, että meni paljon aikaa käydä edes eka suoran pätkä. En halunnut väsyttää Mustaa, koska sunnuntaina olisi vuorossa hiihtistä talviriehassa. Takaisinpäin käännyttäessä eräs poni innostui vähän turhasti ja yritti lähteä kiihdyttelemään polkua pitkin. Eikun poni umpihankeen vaikkei se juuri vauhtia hidastanut..

Lauantaina tuli kengittäjä, joten haettiin koko pihatto keskitarhaan. Eka tunti oli juuri menossa ja keskitarha tietty pisti hirveet riekut päälle. Ne oli jo aika kauan juoksennelleet kun Katinka päätti yhtäkkiä liittyä zembaloon. Harmi vaan, että sillä oli ratsastaja selässä (tosin ei kauaa) ja se oli kentällä aitojen takana. Oli tosin vähän sen näköinen, että olisi kiivennyt hangen yli, joka reunustaa kenttää. Samalla tunnilla Musta onnistui myöhemmin tiputtamaan ratsastajansa laukassa. Ratsastaja napautti raipalla ja osui Mustan ratsastusloimeen, josta kuului läimäys. Poni otti tapansa mukaan vähän nokkiinsa ja oli lähdössä riekkumaan, mutta ratsastajalla pysyi ohjat käsissä, joten lopetti ennen kuin aloittikaan. Tässä vaiheessa vaan ratsastajalla oli mennyt jo vähän tasapaino ja sai vain toisesta ohjasta kiinni, jolloin Musta yritti laukata pää kohti aitaa ja lumihankea, johon tuli sitten pysähdys ja ratsastaja kiepahti hankeen. Hän oli kuitenkin reipas ja kiipesi takaisin kyytin ja laukkasikin vielä.. Molemmat onneksi vähän rauhoittui seuraavalle tunnille.
Itse olin yhdellä tunnilla Orhideella. Teimme suoristusta leveyshalkaisijalle ensin käynnissä ja sitten ravissa. Vähän kuin isolla kahdeksikolla. Orhidee oli suora, mutta en aina saanut sitä kääntymään rehellisesti ulkoa, varsinkaan oikealta tultaessa. Silloin se pääsi vähän puskemaan sisäpohkeen päälle. Suoristukseen tehtiin pysäytys ja ravista käyntisiirtymä. Lopulta käyntisiirtymän jälkeen laukannosto. Oikealla ne sujui taas erinomaisesti, mutta vasemmalle Orhidee välillä kimmastui mulle, mitä lie taas teinkään siellä selässä väärin. Kun vaihdoin nostokohtaa alkoi homma sujua paremmin.

Sunnuntaina oli tallin talvirieha. Pete oli aurannut pellolle 'raviradan' ja tehnyt sinne pulkkamäen ja kävi vielä pyynnöstä tekemässä parit hyppyritkin. Aamulla oli yksi alkeistunti ja Katinka oli vielä sen verran kierroksilla edellispäivästä, että Annen piti ottaa raippa pois alkeisratsastajalta kun poni meni jo melkein liiankin kovaa ilman sitäkin. Ihmeitä siis sattuu..


Talviriehassa vedettiin Mustalla ja Oromiksella hiihtistä. Yritin ensin sitoa narut Mustan pepun päälle, mutta se ei vaan yhtään sietänyt niitä ja vaikka otin ne alas niin kuin normaalisti se jäi jotenkin tosi kierroksille niistä. Meni aika kauan ja monta ravikiekkaa ympäri peltoa, että uskalsin laukata ilman pelkoa järjettömästä sinkoamisesta. Vedin aluksi liukurilla ja myöhemmin irrotettiin se ja Mila tuli laskettelusuksien kanssa perään ja koitettiin vähän hyppyreitäkin. Pari ekaa meni ok, mutta vikalla Mila ponnisti sen verran, että alastulossa kuului läjähdys ja poni sinkosi. Sen jälkeen se oli jokaisen hyppyrin kohdalla vähän varuillaan. Lapset meni myös minareilla ja hienosti pysyivätkin pystyssä, itse en taatusti olisi pysynyt. Vikat kierrokset vedettiin kovalla vauhdilla Mila perässä ja kunnon hypyillä hyppyreistä.

Likat yhtäaikaa hyppyrissä.. minareilla
Mimmi selviytyi voittajana.. nää tuuletukset on niin loistavat :D


Mimmi kävi vielä lopuksi Katikalla vähän laukkailemassa pellolla, jotta poni olisi vähän rauhallisempi seuraavina päivinä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!