lauantai 20. elokuuta 2011

estevalkkuja

Tiistai

Tiistaina hypättiin rataharjoitusta kaikkien 'outouksien' kanssa. Tai ei ne enää nykyään mitään outouksia ole. Hyppykorkeus lopulta jotain 70-80cm eli sitä mitä viikon päästä kisoissa hypätään. Meinas tolpatkin loppua kesken kun innostuin rakentelemaan. Ainoat vaatimukset oli pysty-pysty linja (ilman outouksia, tarvittiin seuraavalla tunnilla). Sarja (johon valitsin 2-askeleen pysty-okseri -sarjan, mulle hankala), kaarre ja trippeli tai viuhka. Pystyjen alle sitten muuri ja portti.
Päästin siis luovuuteni valloilleen ja sainkin aikaan ihan mielenkiintoisen rakennelman. Annen tehtäväksi jäi sitten päättää järjestys.
Tunnilla oli mun ja Hennan lisäksi Milla Aksulla ja Birgitta Kitimalla. Hepat hyppäs vähän matalampaa kuin ponit (koska ratsastajat kokemattomampia). Kaikilla meni kivasti eikä isompia ongelmia kellään. Katinka katsoi ekalla kerralla laatikoita okserin alla (yleensä olleet pystyn alla), mutta hyppäsi hyvin epäröinnistä huolimatta, koska Henna ratsasti! Alkuverkkana jokainen omalla ympyrällään takapään väistätystä ulos ensin käynnissä ja sitten ravissa. Sen jälkeen laukannosto väistätyksen jälkeen.
Musta on nykyään ihan innoissaan esteillä, johtuisiko kun oikeesti hypätään eikä vaan loikita pikku ristikoiden yli? Vai siitä, että olen vihdoin oppinut rentouttamaan käteni hypyissä? Ainoa ongelma nyt on, että puskee vähän pohkeiden päälle käännöksissä. Kääntyy siis ihan jees, mutta yrittää oikoa esteille eikä tule rehellisesti sisäpohkeen ympärille. Ongelma on paljon isompi kuin ennen 'sairaslomaani'. Eli kouluratsastusta..

kuva harjoituksesta tiistai



Torstai

Torstaina olikin vähän simppelimpi harjoitus. Esteet valmiina alkeisesteryhmäläisiltä. Mukana Milla Aksulla, Päivi Konstalla (pitkästä aikaa) ja Emma Foriolalla. Foriolalla olikin kivan näköiset hypyt, tosin ei oikein hypännyt kunnolla vielä matalilla..
Alkuverkkana puomeja ravissa ympyrällä (vasemmassa reunassa olevan pystyn kohdalla, kuva.) ja puomi-este-puomi -hyppyä laukassa. Molempiin suuntiin. Milla ja Emma otti hypyn suoralla, minä ja Päivi ympyrällä.
Puomiympyröissä on se huono puoli, että Mustalla joutuu menemään ihan sisäreunaan ja pelkään että polvi törmää tolppaan. Ei onneksi tällä kertaa osunut. Ympyrällä Musta pysyi vielä hyvin pohkeiden välissä, oikominen alkaa kun päästään hyppäämään.

Tehtiin rataharjoitusta, simppelimpää kuin tiistaina. Sarja oli sama pysty-okseri kahdella askeleella. Loppu korkeus n.80cm (paitsi kapea about 60cm). Musta väsyi aika nopeasti, tiistai varmaan painoi vielä jaloissa. Viimeisellä kerralla tuli ongelmia sarjalla (okserilla), joten jouduttiin ottamaan aika monta kertaa uusiksi (ensin ristikkona, sitten pystynä ja lopulta okserina) ja alkoi tulla 3 lyhyellä askeleella. Viimeinen kerta oli kuitenkin hyvä, koska ei epäröinyt ja 3 askelta oli kuitenkin tasainen ja eteen kulkien.
Pe-Su onkin nyt kevyempiä päiviä (puolen tunnin alkeistalutuksia ja maastoilua). Tiistain estevalkku onkin koulupainotteista (puomeilla), jotta hepat jaksaa lauantain kisoissa hypätä. Tänä viikonloppuna on vielä tehoestekurssi (johon en valitettavasti mahtunut).
kuva torstain harjoituksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!