keskiviikko 10. elokuuta 2011

hyppelyä

Tiistai

Estevalkussa olikin tänään vähän enemmän porukkaa.. Mun ja Hennan (Musta ja Katinka) lisäksi oli yks tyttö Konstalla (unohdin nimen) ja aikuinen nainen ja tytär Kitimalla ja Aksulla (siis mulla on ihan onneton nimimuisti, kaikkien nimet kuulin kyllä useammankin kerran). Konstan ratsastaja on joskus käynyt hyppäämässä naapurin shettiksellä Annen tunnilla ja nainen viime kesänä useammallakin kurssilla.

Oli aika perusharjoituksia, linjaa, sarjaa, vähän kääntämistä ja muutama 'erikoiseste' (portti, törpöt ja laatikot okserin alla). Katinkan mielestä portti ja okserin laatikot oli jotain elämää kamalampaa ja kehtas kieltäytyä kerran molemmille. Sitten Henna otti itseään niskasta kiinni ja laittoi ponin hommiin. Hypättiin kaikkea yksittäisenä ja lopussa ratana. Alkuverkkana puomia ravissa ja laukassa (vasemmassa kierroksessa täyskaarron jälkeen ja oikeassa kierroksessa isona kaarena).
Musta meni super hyvin. Oli edellispäivän koulutunnilla ollut kuulemma hieman laiska ja haluton liikkumaan, estetunnilla sitä ei kyllä huomannut. Puomillekin tultiin jopa liian kovaa.. Teki myös hyvät laukanvaihdot vasemmasta oikeaan puomilla (oikeasta kierroksesta ei tarvinnutkaan vaihtaa laukkaa). Hypyt oli myös tosi hyviä ja sarjakin onnistui mainiosti.
Loppukorkeus esteillä oli 70-80 cm ja korkeus tuntui hyvältä. Katinkakin meni ihan kevyesti. Henna menee sunnuntaina kisoissa 50-60 ja 70cm (molemmat AM5).
Mustan hyppyihin varmasti vaikuttaa se, että olen oppinut rentouttamaan käden hypätessä ilman että ohjat roikkuu. Enää harvoin jään kädellä jännittämään. jes!

kuva harjoituksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!