perjantai 26. elokuuta 2011

kouluvääntöä..

.. pitkästä aikaa..

Tää viikko onkin väännetty koulua, koska lauantaina on tallin estekisat, hepat saa siis levätä hyppäämisestä (viime viikonloppuna olikin estekurssi la-su, johon en tosin mahtunut mukaan). Maastoilin la ja su Päivin ja Vepsin seurana. Saaliina molempina päivinä yksi hirvikärpänen (=mun maastot loppu tähän ennen ku yöpakkaset hävittää noi ällötykset).

Tiistaina oli siis 1,5h koulutreenit. Apuna meillä oli kaksi puomia pituushalkaisijalla ja aloitettiin ihan volteilla puomien ympärille (käynnissä, sitten ravissa). Musta oli aluksi aika jäykähkö eikä pehmeimmillään edestäkään. Vertyi kyllä hyvin loppua kohti. Laukassa tehtiin voltti puomien väliin (laukan nosto ekalla puomilla, voltti ja laukalla toisen yli). Musta nostaa jo tosi kivasti myötälaukat myös suoralla kentän keskellä, jos en vaan itse mokaa. Tarkoitus siis nostaa vuorotellen vasen ja oikea laukka. Hennan (Katinkalla) ja Millan (Aksulla) tehtävänä oli tunnistaa kumpi laukka nousee ja tehdä voltti sen mukaan (tai ainakin voltilla havaita jos laukka on väärä).
Lopuksi vielä laukattiin pitkät sivut reippaasti eteen askelta pidentäen ja päätyihin pääty-ympyrät koottua laukkaa. Tämä molempiin suuntiin. Oikea laukka on yhä Mustalle helpompi koota, mutta vasen alkaa myös sujua tosi hyvin. Pysyi lisäksi rentona ja pyöreenä, jes!

Keskiviikkona käytiin pieni maastopyrähdys (hirvikärpänen Mustan harjassa), kun Anne kokeili Foriolaa maastossa (toimii edessä loistavasti, perässä ei niinkään..) ja Riina lähti Vepsillä mukaan. Mä olin siis vetoapuna, kun ei tiedetty mitä Foriola sanoo.

Torstaina 1,5h koulua, puomien avulla taas. Aluksi voltit kulmiin ja sivut vasta-asetuksella (Tuuli Katinkalla ja Titta Roventalla). Musta oli tosi huono, en muista koska se ois viimeks ollu noin jähmeä ja pohkeen päällä ja haluton taipumaan yms. Ja jännittynyt..
Puomeilla siirtymisiä. Ensin seis puomien välissä (käynnistä), sen jälkeen ravista käyntiin ja sitten ravista käyntiin ja laukannosto. Lopuksi vielä laukalla ekan puomin yli, ympyrä keskelle ja laukasta käyntiin ympyrän jälkeen, toinen puomi käynnissä. Vaikeutettuna käyntiin siirtymisen jälkeen uusi laukannosto ennen toista puomia. Mustakin toimi (jotenkuten) ja teki tosi hienot siirtymät laukasta käyntiin. Lopputunnilla (1h) mukana myös Mila Beetulla ja Siiri Aksulla.

Perjantaina ratsastelin vaan lähinnä eteen-alas. Mustakin oli jo parempi (rennompi ja pehmeämpi) ja reippaamman oloinen. Kävin myös Katinkan selässä (ilman satulaa) ja laitoin laukkamaan kunnolla (Siiri meni ilman satulaa). Se on joissain asioissa niin paljon helpompi kuin Musta (pyöreys tulee heti kun ottaa ohjat käteen ja laittaa kunnolla liikkeelle). Hain ravissa rennoksi ja laukassa kunnolla eteen (ympyrällä molemmat suunnat) ja tein muutamat väistöt.
Illalla rakennettiin vielä huominen kisarata, tuli ihan mielenkiintoinen (Anne joutui vähän muokkaamaan suunnitelmaansa). Toivottavasti muistan aamulla ottaa kaiken tarvittavan mukaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!