keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Lunta tulvillaan on kaunis talvisää

Kun oliskin..

Joulukiireitä pukkaa (ainakin kortteja jo ruvennut tippumaan) ja sitä on hyvä käyttää tekosyynä kun ei ole kerinnyt kirjoitella.

Viime viikolla tosiaan hommittiin Dinon kanssa karsinoita ja muuta puuhaa tallilla. Torstaina oli jo pakko ottaa Mustaakin liikkumaan, kesäkengistä huolimatta, kun alkoi käydä turhan kierroksilla. Torstaina juoksutin hiukan pikkutarhassa, jossa oli ihan kohtuullinen pohja. Perjantaina ratsastelin kentällä varovaisesti, oli melko hyvä pohja kesälipsuillakin. Katinkalla vedätin liukurilla saavia pois laitsalta ja Emmaa laitumen suuntaan. Juoksutusvyöhön rintaremmi, johon sitten liinat. Veto kohdistuu siis rintaremmiin eikä vyöhön. Huomasi kyllä, ettei poni ole pariin talveen hiihtikseen osallistunut, kun se liukuri siellä takana liukumassa oli ehkä maailman kamalin asia. Tosin aina Katinka on ollut kierroksilla hiihtiksessä.. Itse kävelin vierellä ja onneksi laitoin suitset enkä lähtenyt riimun kanssa yrittämään. Jouluisan tunnelman saamiseksi laitettiin rintaremmiin vielä kulkuset.

Launtaina kampesin itseni aikaisin ylös ja tein aamutallin. Mustan kanssa oltiin tunnilla ja tehtiin puolikkaita askelia käynnissä ja ravissa (pääty-ympyrällä) sekä pari laukannostoa suoralla. Musta oli superrento ja muutenkin kulki hyvin. Vähän himmailtiin ravissa, jotta ei ala tassut lipsumaan. Sunnuntain tunnilla teimme keskiympyrällä taivutusta. Käynnissä myötä- ja vasta-asetuksia, ravissa voltit ulospäin avoimilla sivuilla. Musta taas tosi hyvä. Ehkä sen rentous johtuukin mun kädestä. Siis olen vihdoin onnistunut rentouttamaan käteni lähes koko aikaisesti..

Maanantaina Musta sai huilia lipsumisesta (kiva kun on kengittäjällä vähän jonoa..) ja kiusasin Katinkaa taas pulkalla (haettiin toiselta laitsalta saavi). Joutuupahan sekin vähän hommiin. Tiistaina tunnilla tehtiin paljon voltteja, sekä myötä- että vasta-asetuksilla käynnissä ja ravissa. Musta oli aluksi ravissa vähän jännittynyt, mutta lopputunnista taas tosi rento. Laukan nostot tehtiin voltin jälkeen, voltti käynnissä ja vasta-asetuksella, suoristus ja laukannosto. Musta teki muutamat tosi hyvät nostot, kun itse onnistuin olemaan sähläämättä.

Dinolla on perjantaina ensimmäiset möllikisat, niitä ja lunta odotellessa..
Katinka ja joulunpunainen uusi riimu (sekä keskeneräinen klippaus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!