sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Vettä ja pakkasta

kiva talvisää siis..

Keskiviikkona kenttä oli jotakuinkin pehmeä, mutta samalla myös aika märkä, kiitos edellispäivien sateiden. Parin humputtelupäivän jälkeen ajattelin tehdä Mustan kanssa edes jonkilaista työtä ja kaivoin kanget esiin. Poni oli erittäin reipas ja mukavan pehmeä (niin suustaan kuin kropastaan). Ja koska oma käteni on yhä kankien kanssa rennompi ja ehkä hallitumpikin sujui ratsastus oikein mukavasti. Ratsastin vuorotellen vähän kasaan ja sen jälkeen eteen-alas venyttäen. Erilaisia ympyröitä ja kaaria. Työskentely suurimmaksi osaksi käynnissä ja ravissa, ihan muutama laukka pätkä sopivan pehmeässä kohdassa.

Torstaina illan pimeydessä (kentän valot ei tunnu välillä paljon auttavan, kun hiekka jotakuinkin syö kaiken valon.. kaipaan lunta) kevyesti eteen-alas venyttelyä ja taivuttelua ympyröillä reilu puolisen tuntia. Poni oli oikein mukava, vaikka olikin näkevinään mörköjä kentän ulkopuolella, erittäin epämustamaista. Perjantaina koulutunnilla väistöjä. Halkaisijalta uralle päin väistöä ja heti väistön loputtua voltti kentän keskustaa kohti eli ulkoavut hallintaan. Musta oli ihan ok, ei parhaimmillaan. Liikkui kivasti eteen, mutta tietty rentous väistöissä puuttui. Kenttä oli ihan kohtuullinen, mutta pidättäydyimme laukasta.

Lauantaina haaveilin hyppäämisestä, mutta yön pakkasten takia kenttä oli kivikova. Käväisin sitten reilun puolen tunnin maastoköpsöttelyn. Sen jälkeen Musta oli hoitokurssilaisten uhrina tarjoten itseään harjaukseen ja pintelöintiin yms. Iltapäivällä vielä aloittelijoiden tunnille köpsimään. Dino ei jostain syystä halunnut lähteä maastoon mukaan ollenkaan. Liekö sillä joku ikään liittyvä pelkokausi vai mikä, käytin sen sitten maaston jälkeen pikkulenkin hihnassa, jossa oli hivenen varautunut, mutta ei mitenkään kovin pelokas. Säpsähteli kyllä joka kerta kun Musta astui oksan tms. päälle. Onneksi ensi viikko on lomaa ja toivottavasti kenttä olisi edes jonain päivänä hyppykunnossa. Maanantaina tosin tulee ell rokottamaan, joten hyppäämisen kanssa joutuu odottelemaan sinne loppuviikkoon. Toivottavasti tällä kertaa mikään hevosista ei reagoi, viimeksi 3:lle tuli kuumetta ja pienet patit rokotuskohtaan. Huomenna pitäisikin muistaa mitata lämmöt kaikilta, jotta voi sitten seurailla rokotuksen jälkeen. Tiistaiaamuna onkin kiva mennä tekemään aamutallia ja aloittaa kuumemittarin kanssa..

Aamuaurinko pilkistää puiden takaa. Kännykällä maastolenkiltä.

Ja näkyy se aurinko aarniometsässäkin.. tosin olemme kyllä alle 50 metrin päässä tallista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!