maanantai 28. marraskuuta 2011

Satulahuopia

ihan tajuton määrä..

Tänään oli Dinon treenipäivä (ja poju palasikin kotiin samalla, piiiiitkästä aikaa), joten sen kummepia ei ole kirjoiteltavana. Dinon viikonloppu meni hyvin, samoin molemmat treenit. Sunnuntain treeni oli vähän helpompi (lyhyempiä ratoja yms.) ja pitkästä aikaa oli taas pussia vuorossa. Samoin olivat harjoitelleet keinua. Tänään harjoituksina oli nopeita käännöksiä.
Dino oli ihan into pinkeenä hallissa ja ois koko ajan vaan halunnut radalle. Kun oli muiden vuoro niin vinkui ja seurasi tarkasti muiden tekemisiä. Tosi ihana katsella kun on niin innoissaan. Putken pimeään päähänkin lähtee jo tosi kaukaa ja ihan sika hyvät käänökset teki. Samoin pussiin meni hyvin (vielä tosin näytettiin vähän valoa sinne). Puolierona huomaa Dinosta, että tokossa on tullut selvästi enemmän tehtyä vasemmalla hommia, sille puolelle Dino hakeutuu automaattisesti ja siltä puolelta tehtävät on helpompia. Kotona pitäis vissiin keskittyä tohon toiseenkin puoleen.. mutta nyt satulahuopiin.

Eli jonkinlainen varuste-esittely ja päätin aloittaa sen satulahuovista. Jostain syystä niitä on kertynyt ihan liikaa..

 
Katinkan huovat. Valkoinen koulukisoihin, violetti estekisoihin
Perus Horzen koulumallin huopia 

Lilaan huopaan löytyy saman väriset suojat. Nämä siis samat huovat kuin ylläolevassa kuvassa

Katinkan ihana nimikoituhuopa. Ei valitettavasti sovi nykyiseen satulaan, Sydneyhekin aavistuksen pieni.
Finntack ponykoko (flättärimallinen)

Katinkan satula. Däslon koulusatula (synteettinen). Huopana joku Miljalta saatu koulumallinen huopa, vähän käytetty kun on niin ihmeen mallinen ettei oikein kenenkään satulaan istu..

Mustan kisahuopa
Horzen Equestrian -mallistosta. Vähän turhan paksu Mustan satulaan tällä hetkellä

Irtohuopa. Yksi mun lempihuovista. Kokoa full, joten vähän iso, mutta ei häiritsevästi, kun ei ole kiinnikkeitä satulaan.
Tukeva, mutta ei liian paksu. Merkki Equitare. Tätä käytetty estekisoissa ja tähän on mätsäävän väriset suojat.

Tämä on alunperin ostettu Katinkaa varten, mutta on viime ajat ollut lähinna Mustan käytössä.
Merkki Horse Guard. Pinta on samettimaista ja alapuoli hengittävää. Oikein kiva huopa ja olen näitä yrittänyt bongailla eri kaupoista..

Mustan satula, Sydneyn yleissatula. Huopana Horzen paksuhko huopa.
Huopaa on käytetty jo niin paljon, että täytteet on vähän länässä, joten ei ole liian paksu.


Loput huovat eivät tällä hetkellä ole varsinaisesti käytössä, syystä tahi toisesta..

Harmaa, sininen ja punainen Horzen Z-huopa. Ihanan paksu ja tukeva, valitettavasti tällä hetkellä Mustan käyttöön liiankin paksu ('liikaa' tullut lihaksia selkään ja satula ahdistaa paksumman huovan kanssa). Punainen ei oikeasti ihan noin kirkas väriltään mitä kuvassa näyttää.

Horsen Equestrian Sportwear -huopa. Tämä on alunperin Katinkalle ostettu, Mustakin sitä tosin muutaman kerran käyttänyt. Tällä hetkellä liian paksu Mustalle ja Katinkan satulaan väärän mallinen. Näitä huopia on lisäksi kaksi sinistä (tumman/vaaleansininen), jotka ostettu Mustalle kisahuoviksi. Mustan babyblue -suojat mätsää tämän mallin sinisiin satulahuopiin. Kyseiset huovat vain oli kotona kuvauspäivänä, joten niistä ei ole kuvaa.

Finntackin huopia. Satulanmallisia, koko Cob. Alunperin ostettu Katinkalle (vihreät) ja Jasminille (siniset). Sinisiä käytetty Mustalla silloin kun tarvitsi satulan alle lampaankarvan. Tällä hetkellä ei käytössä ja osa onkin myynnissä (vähemmän käytetyt).

Horzen valkoinen satulanmallinen huopa, koko cob/pony (15-16" satulat). Muistaakseni olisin tämän jostain kisoista voittanut tai sitten ostettu Jasminille koulukisoja varten. Käytetty ehkä kaksi kertaa..

Horzen satulanmallinen huopa, cob-koko. Ostettu Katinkalle. Tällä hetkellä käytössä ilman satulaa ratsastelussa (kiinnitys loimivyöllä). Pitää housut vähän puhtaampina, eikä ole esim. toppahousuilla ihan niin liukas kuin hevosen karva.

Lampaankarva 16" satulaan. Ihan peruskarva ei Mattes. Käytetty tarvittaessa molemmilla poneilla, tällä hetkellä ei onneksi tarvi kummallakaan.



Yksi vihreä neliöhuopa (en muista merkkiä) on vielä kotona jossain kaapin perukoilla eikä siis tällä hetkellä käytössä (eikä edes kuvattuna). Tässä samalla tuli siis esiteltyä satulat. Sydneyn satula istuu siis molemmille poneille, Katinkalle se tosin on aavistuksen leveä ja istuu hyvin vain jos selkälihakset on hyvät. Mitä ne ei siis tällä hetkellä ole, koska ponin liikunta koostuu lähinnä lapsiratsastajien ratsasteluista ja harva Katinkan kokoinen saa ponia peräänantoon. Seuraavassa varuste-esittelyssä on sitten vuorossa suitset ja suojat.

1 kommentti:

Rohkeasti vaan!