keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Uuuaahh

.. ja ääh..

On taas ollut (muka) hirveästi kiireitä ja tietokone on jäänyt monena iltana avaamatta kokonaan. Siispä blogikin on jäänyt päivittämättä. Piti oikein lukea mitä on edelliskerralla kirjoittanut, jotta tietää mistä jatkaa. Ja suoraan sanoen en edes muista mitä olen tehnyt pari viikkoa sitten sunnuntaina..

Aloitetaan Dinosta, siitä sentään muistan jotain..
Eli Dinolla on kerinnyt olla kirjoitustauon aikana jo kahdet treenit, molemmat menneet erittäin hyvin. Vauhtia alkaa tulla pojalle radalla ihan hirmuisesti lisää. Viime maanantaina jo ehdotinkin Evelle, että pitää ottaa hänetkin juoksemaan maastoon hevosen viereen, jotta saadaan yhtä nopeaksi kuin Dino (on niin kiva vaan istua ja katsella kun toinen pinkoo radalla ihan täysillä, jotta kerkiää ohjaamaan koiran oikealle esteelle..)
Pujottelua tehtiin jo ihan oikeilla kepeillä (ei siis enää sellaisilla vinokepukoilla) ja hyvin meni kun taas pääsi hommasta jyvälle. Keinunkin pää laskee jo lähes puoleen väliin, edistystä siis tapahtuu. Kaikkein parasta on huomata, kuinka Dino nauttii hommasta. Aina kun näkee missä paikassa ollaan, hinkuaa sisään kauhealla kiireellä eikä millään malttaisi odottaa harjoitusten alkamista. Eipä tätä olisikaan järkeä harrastaa jos koiraa ei voisi vähempää kiinnostaa..

Katinkaa en ole itse kerinnyt juuri nyt liikutella, edes sitä kertaa viikossa mikä oli suunnitelmissa. Viime viikonloppuna Katinka oli sekä lauantaina että sunnuntaina kilpailuissa Hennan kanssa. Lauantaina Hennan edustaman ratsastusseuran seuranmestaruuskilpailut kouluratsastuksessa. Junioreilla ohjelmana He C:2. Henna ja Katinka sai tasaisesta suorituksestaan (josta kyllä puuttui ne wau-elämykset, mutta eipä ollut mitään suurempia pettymyksiäkään tai mokia) reilut 58%, joka riitti mestaruustaistoissa pronssisijalle. Anne vei Beetulla luokkavoiton, tosin itse ei ollut tyytyväinen suoritukseen, koska hevonen oli todella jännittynyt (ei näkynyt ulospäin, mutta..)
Sunnuntaina oli vuorossa esteratsastus. Verryttely Henna ja Katinka hyppäsi 40-50cm, itse kilpailuluokka oli 70cm (AM5, uusintaa ei tosin korotettu.. eli olisi sittenkin voinut osallistua myös 80cm). Pikkuluokassa (arv. A.2.0) ratsukko sijoittui toiseksi, vaikka poni ei hirmuisen reippaasti eteen kulkenutkaan. Esteetkin oli Katinkan mielestä ihan naurettavia ja se meni rimaa hipoen yli.. Lyhyet tiet yhdessä puhtaan suorituksen kanssa auttoivat ratsukon kuitenkin toiselle sijalle. 70cm tuli kaksi puhdasta rataa ja vaikka uusinnan teki lyhyillä teillä, ei aika riittänyt sijoille edes mestaruustaistoissa. Minkäs teet kun isommat ponit pystyivät tekemään yhtä tiukat tiet ja Katinka ei todellakaan ollut reippaimmillaan. Lieko syynä ollut edellispäivän kengitys ja uudet hokkipopot alla vaiko kaksi kisapäivää peräkkäin, poni vaikutti hieman väsähtäneeltä (henkisesti). Radat oli kuitenkin (vauhtia lukuunottamatta) hyviä ja siistejä. Anne tosin sanoi, ettei Henna saa enää ikinä osallistua Katinkalla alle 60cm luokkaan, on ihan liian helppoa..

Mustan kanssa on käyty muutamalla koulutunnilla tehden väistöjä ja toisella tunnilla siirtymiä. Viime lauantaina kerkesin sopivasti vielä 'kesäkeleillä' hyppäämään jumppasarjaa (3 pikkupystyä ja niiden välissä puomit innareina). Välit näytti omaan silmääni vähän pitkiltä, mutta olivat juuri sopivia. Itseasiassa ponin innostuessa meinasivat jäädä vähän lyhyiksi. Samoin jos esteitä olisi nostanut olisi välit olleet aika lyhyet. Kouluratsastuksessa on kivasti löytynyt taas rento ja hyvä fiilis. Poni kulkee pyöreänä ja pehmeänä sekä ennen kaikkea eteenpäin pyrkien ja RENTONA!!
Kelit on vaihdelleet muutaman pakkaspäivän ja kivikovan kentän sekä lämpimämmän ja pehmeän 'kesäkeli'-kentän välillä. Liikuntaakaan ei siis oikein voi suunnitella paljon etukäteen.. Lumi alkaisi olemaan ihan kiva juttu.. Onneksi maastot on vielä pehmeät, joten tarvittaessa pääsee päästelemäänkin.. Kovalla kentällä tehdään yleensä lähinnä käyntityöskentelyä höystettynä lyhyillä ravipätkillä. Käynnissä paljon väistöjä ja taivutuksia.


Piiiitttkä poika


Kolmikko kerrankin samoilla heinillä, Musta ei yleensä päästä Katinkaa ja Roventaa samalle kasalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!