sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Sataa sataa..

.. ropisee

Perjantaina kävin tallilla Miljan kyydillä ja ratsasteltiin yhdessä kentällä ensin. Kenttä oli just lanattu ja oli niin siloinen, että mietittiin jo sopiiko sinne mennä. Päivällä oli vähän sadellut, samoin torstaina, joten kenttä oli melkoisen pehmeä. Mustan kanssa menimme lähinnä toisessa päädyssä pääty-ympyrällä, Milja teki Kitiman kanssa enemmän halkaisijoita. Porttipäätyä käytimme kuitenkin vähemmän, se kun oli selkeästi märempi.
Musta oli tosi rento ja mukava, ohjelma oli lähinnnä irrottavaa eteen alas -ratsastusta ja taivuttelua sekä siirtymisiä. Reilun tunnin ratsastuksen jälkeen teimme vielä iltatallin, johon sisältyi mm. hevosten etsimistä pimeältä laitumelta (siellä ne oli metsänreunassa heinäpaalilla..)

Tämä viikkohan on ollut Mustalla aika kevyt, pari vapaapäivää ja pari köykäistä tuntia keskiviikkona ja torstaina. Torstaina oli yksi perhe katsomassa Annella myynnissä olevaa ponia, mutta olisivat olleet kiinnostuneempia Mustasta.

Lauantaina heräsin aikasin ja tulin Vilman, Hennin ja Emman kanssa puuhaamaan aamutallia. Neljään pekkaan saatiin hevoset ulos parissa satsissa, eikä tallihommissakaan kauaa mennyt.
Emma harjoitteli ohjasajoa Katinkan kanssa ja meni tosi kivasti. Poni oli todella reipas ja kohtalaisen pehmeä. Opetin Emmalle perusperiaatteet ja näytin lopuksi vielä pohkeenväistön ohjasajaen. Katinkalla on hyvä harjoitella, se kun on perushelppo mutta ei automaatti. Kenttä oli vähän kohmeessa yön pikkupakkasen jäljiltä, mutta varsinkin edellispäivän ympyrän kohta oli ihan pehmeä. Poni raukka kyllä hikosi todella paljon (voin kuvitella kuinka märkä olisi karvallisena).

Mustan kanssa käytiin vajaan 1,5h reippaassa maastossa. Mukana oli Emma Foriolalla, Vilma Beetulla ja Henni Kitimalla. Foriola meni kärjessä paitsi kävelessä, se kun tahrusti niin onnettoman hitaasti ettei Musta pystynyt kävelemään sen perässä. Emma sitten (tuttuun tyyliinsä) päästeli menemään, joten laukkapätkät oli melkoisen vauhdikkaita. Musta kuumeni tuttuun tapaansa toisen perässä eikä Kitima ja Beetukaan turhan rauhallisia olleet. Nuoriso oli takaisin tullessa kohtuullisen väsähtänyttä (eli Beetu ja Foriola), mutta rautakuntoiset Kitima ja Musta olisi mielellään porskutelleet vielä pidemmänkin reissun. Jopa Musta oli hikinen tämän maaston jälkeen, ei tosin paljon.
Illalla päästiin nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta, sekä saunasta ja ulkoporeammeesta (vain reilut 2h lilluttiin siellä) pikkujouluissa (Peten ja Annen firman). Puol viiden aikaan kotiin ja yhentoista aikaan aamulla taas Miljan kanssa tallille.. onneks ei väsytä kuin pikkuisen..

Tänään kenttä oli sitten enemmän jäässä. Mustan kanssa piti pysytellä lähinnä takapäädyssä sillä tutulla ympyrällä, koska etuosa oli melkoisen liukkaan oloinen (pinta vielä niin tasainen). Mustallahan on vielä kesäkengät jalassa, saa hokkipopot kun kengittäjän seuraavan kerran tulee. Mentiin lähinnä käyntiä höystettynä muutamilla pätkillä ravia ja pienet pätkät laukkaa. Musta oli ihan kiva, ei oikeastaan edes väsynyt eilisestä maastosta. Jäi vielä kahdelle tunnille (lähinnä käyntiä), joten saa oikein kunnon palauttelun eilisestä maastosta. Maanantai on Dinon reenipäivä, joten Mustalle taas vapaa. Tänään Musta harvinaisesti käveli portille oma aloiteisesti vastaan. Katinka jäi kauemmas katselemaan sellaisella ilmeellä, ettei taatusti halunnut lähteä töihin (ainakaan mun kanssa, heh). Miljan kanssa kerittiin hyvin ratsastaa tunnin verran ennen tuntien alkua ja sopivasti vesisadekin alkoi vasta meidän ollessä lähdössä pois tallilta. Nyt sitä vettä tuntuu taas tulevan oikein urakalla. Noh, ainakin kenttä taas pehmenee (ehkä vähän liikaakin).

Dino on ollut hoidossa perjantai aamusta lähtien. Agilitytreenit on nykyisin myös sunnuntaisin (20-21) ja koska minulla oli nuo pikkujoulut, niin oli helpompaa kun Dino meni Kikalle ja Evelle jo perjantaina. Maanantai iltapäivällä sitten nähdään, minulla on jo ikävä.. Ero tekee tosin hyvää Dinolle, joka on välillä ehkä turhan paljon kiinni minussa. Lisäksi saa nyt rauhassa 'sitoutua' Eveen, jolloin treenauksestakin tulee ehkä helpompaa. Tosin Dino on jo hyvin tottunut, että treeneissä Eve on se jonka kanssa puuhataan (ja mistä ne palkkiotkin tipahtaa). Hyvin on kuulemma viikonloppu mennyt, Dino on päässyt jopa sänkyyn asti nukkumaan, vaikka Rini sitä kuningatarmaisesti hallitseekin. Dino osaa tarvittaessa olla niin hurmaava poika..

Dino ja Rini päiväunilla, pikku söpöliinit..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!