lauantai 12. marraskuuta 2011

Rennot kädet

Jos se vaikka joskus vielä onnistuisi..

Tänään pe Anne piti mulle koulutunnin. Riinankin piti tulla, mutta eipä näkynyt, joten menin yksin. Saipahan aktiivista palautetta koko ajan. Keskityttiin rentouteen, hevosen ja myös mun käsien, ne kun tuppaa jäkittämään aina välillä. Tuntuma pysyy kyllä tasaisena ja niin pois päin, mutta se viimeinen rentous puuttuu.. Olen samasta aiheesta kirjoittanut aiemminkin, tuntuu nämä kädet olevan ikuisuus ongelma mulle.

Aloitettiin käynnillä pääty-ympyrällä (alkukäyntien jälkeen siis). Käynnissä saan omat käteni ja Mustan nopeasti rennoksi, joten siirryimme pian raviin. Tarkoituksena oli hakea ponia eteen-alas - pitkään, rentoon muotoon. Pikku hiljaa alkoi pehmeys löytyä, vaikka mulla tuntu tänään olevan hartiat normaalia kireämmät.. Ravissa työskenneltiin molempiin suuntiin niin myötä- kuin vasta-asetuksillakin, sen jälkeen haimme pidempää muotoa laukassa. Musta ei vielä laukassa osaa kovin venyttää eteen-alas, sehän vaatiikin aika paljon tasapainoa. Välikäyntien jälkeen jatkoimme laukkatyöskentelyä tai oikeammin käynti-laukka-käynti siirtymiä. Neljännesympyrällinen käyntiä -> neljännesympyrä laukkaa jne. Välillä piti laukassa tehdä voltti, jotta sai siirtymistä hyviä. Musta kyllä hokas taas nopeasti, että miten niihin laukka-käynti siirtymiin pitää tulla ja minkälaista käyntiä jatkaa, joten ne parani ihan huimasti ja hipoivat jo lähes täydellisyyttä. Tämän jälkeen käynnistä seis -> peruutus -> laukannosto (laukkaa taas vain neljännesympyrä) -> käyntiin. Pysäytykset oli hyviä, mutta peruutukset vähän ongelmallisia. Käytän peruuttaessa liikaa ohjaa, jolloin ponin kaula lyhenee, kun muodon pitäisi säilyä koko ajan samana (tässä tapauksessa pitkähkönä ja matalana). Laukat nousi ihan kivasti peruutuksista, ottaen huomiooon, että niitä on tehty Mustalla vain ihan muutaman kerran. Kun molempiin suuntiin tuli muutama hyvä nosto ja käyntisiirtymä (nämä oli jo tosi hyviä tässä vaiheessa), tehtiin vielä muutama laukannosto sulkutaivutuksesta vähän pienemmällä ympyrällä (jälleen käynti-laukka-käynti siirtymillä). Tässä huomasi jo Mustan hieman väsyneen. Hyvin kuitenkin teki nämäkin (aina kun ratsastaja oli kartalla...)
Loppuverkkana ensin laukassa eteen-alas, sitten ravissa ja lopuksi käynnissä. Ravissa alkaa venymään eteenkin jo ihan kivasti. Näitä sulku-laukannostoja pitäisi nyt tehdä kerran viikossa ja nimenomaan niin, että poni on rento ja matalassa muodossa. Näin saadaan harjoituksesta oikeanlainen hyöty ja vaikutus oikeisiin lihaksiin (koko selkään).

Huomisen ohjelmana hyppäämistä ja alkuverkkana väistöjä, jotta tulee enemmän eri lihakset hommiin kuin tänään käytössä olleet. Musta oli jopa vähän hikinen tämän päivän jälkeen, harvinaista.

Eilen oli kuulemma vähän hillunut maastossa. Pukitellut laukassa eikä ollut malttanut pysyä jonossa.. Tosin muutamat muutkin oli ollut riemukkaina..

Mun kädetkin jopa rentoutuivat loppua kohden, mutta skarppina pitää kyllä olla.. ehkä se tästä pikku hiljaa..


Kesäinen tervehdys Katinkalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!