sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Jihuu!

Olen oppinut jotakin..

Aamupäivällä maalattiin Vilman ja Annen kanssa tallin laajennusosan seinälaudoitusta. 3 pekkaan homma meni nopeasti ja kerkesimme hyvin vielä ratsastamaan valoisalla. Vilma meni Roventalla ilman satulaa ja itse hyppäsin Mustalla. Esteet oli valmiina edelliseltä päivältä, joten hyppäsin samaa harjoitusta kuin Emma Vepsillä perjantaina.


Kuva harjoituksesta

Alkuverkkana eteen-alas isoilla ympyröillä ravissa ja laukassa sekä väistöjä käynnissä ja ravissa. Musta oli hieman väsynehköön oloinen ja aavistuksen kankea. Mielellään lähti venyttämään alas. Hyppäsin ristikon molemmista suunnista muutaman kerran ja sen jälkeen 8-kuviolla ristikkoa ja pystyä vuorotellen. Aluksi niin päin, että pysty tultiin portilta, koska maapuomi oli sillä puolella estettä. Pystyn korkeus jotain 70cm. Musta hyppäsi mielellään ja rennosti. Itsekin onnistuin pitämään kädet rentoina (kunhan hoin itsekseni rennot kädet, rennot kädet! aina ennen hyppyä). Pariin kertaan pystylle tultiin turhan lähelle, mutta hyvin poni kiipesi ylitse.

Kun Anne tuli kentälle (taluttamaan Vertsua Milbyllä) pyysin siirtämään maapuomin toiselle puolelle pystyä, jotta pääsin tekemään harjoitusta myös toisesta suunnasta. Ohjeeksi Anne antoi käskyn pitää sama rytmi ja suoristaa paremmin kaarteen jälkeen. Samalla Anne myös nosti molempia esteitä. Pystystä tuli n. 80cm ja ristikon keskikohta n. 70-75 eli hyppykorkeus lähempänä 90cm. Ristikoilla saa hyvin huijattua mun korkeus silmää, ne kun näyttää aina matalille. Toisesta suunnasta tuli hyvät hypyt, vaikka pystylle jäi hieman löysäksi (mun moka), Musta hyppäsi kuitenkin ylitse hyvällä ja ilmavalla hypyllä. Ristikko meni tosi hyvin, joten lopetetettiin sitten siihen. Loppuravit eteen-alas ja loppukäynteinä käytiin pieni lenkki maastossa Vertsun seurana (+ Vilma Roventalla).

Tänään Musta menee kevyen koulutunnin ja huomenna saa vapaan, kun Dinon kanssa olemme taas agitreeneissä.

Ohjasajoin myös Katinkan. Perjantain vapaapäivä näkyi heti pienenä jäykkyytenä aluksi, tosin vertyi suht nopeasti. Oli oikeaan kierrokseen selkeästi huonompi kuin vasempaan eika oikein toiminut niin hyvin kuin yleensä. Vasta-asetuksella pystyy menemään jo himpun paremmin. Laukkojen jälkeen oli suht ok myös oikeaan kierrokseen. Vasen kuitenkin koko ajan selkeästi helpompi. Väistöissä yritti väittää ettei voi mennä ravilla.. *huoh*
Raukalle tuli kuitenkin vähän hiki, kun jätin viltin vyön alle. Ilma oli niin kolea, että ajattelin viltin olevan ihan paikallaan, mutta oli ilmeisesti sitten liikaa työntekoon. Sisäloimeksi vaihdoin kyllä jo fleecen tilalle villaloimen, kun oli loimien alta aika viileä. Ja karvakin on alkanut kasvaa kohtuu kiitettävää vauhtia takaisin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!