tiistai 6. joulukuuta 2011

Lunta

vihdoinkin..

Yön aikana oli vihdoin satanut lunta, ei paljon, mutta sen verran että maa on nyt valkoinen ainaisen pimeän mustan ja ruskean asemesta. Tänään piti mennä tekemään aamutalli, mutta Vilma halusikin vaihtaa vuoroa, joten menenkin vasta illaksi.

Sunnuntain olimme Mustan kanssa tunnilla, oli aika sekatunti, mutta ihan kivasti meni. Pohja oli ihan jäässä, mutta ei onneksi liukas. Yläpäädyssä  pääty-ympyrä oli vähän pehmeämpi, samoin urilla uskalsi jonkin verran ravailla. Tehtiin pääty-ympyrällä hidastuksia käynnissä ja ravissa (vähemmän ratsastaneet yhden, minä ja Henna 4 vähintään). Musta löysi ravissa taas oikein kivasti takajalkansa. Alkutunnista oli tosi karsea, puski pohkeiden päälle ja pelkkä ympyräkin oli todella vaikea tehdä. Lienee vaikutusta sillä että oli alkeistunnilla ensin eli lauantain alkeistunnin kanssa yhdistettynä kaksi peräkkäin ilman, että olisin itse käynyt selässä. No eipä siinä muuta voi tehdä kuin ratsastaa avut läpi, onneksi se Mustan kanssa on aika nopeaa. Poni alkoi lopulta toimia oikein hyvin ja kantoi itseään rennossa, pyöreässä ja avoimessa muodossa. Meidän helmasynti on se, että Musta herkästi kasaa itseään kaulasta liikaa (tai minä kasaan sitä, tosin tekee sitä myös Annella). Lopuksi oli todella pehmeä ympäri kroppaa ja pysyi myös kokoamisissa rentona..

Maanantaina kävin heittelemässä karsinat ja olin paikalla, kun ell tuli rokottamaan osan hevosista. Kaikki antoi ihan nätisti rokottaa itsensä ja täytyy myöntää, että Katinka ja Musta oli ehkä hankalimmat. Molemmat seisoi kyllä ihan hyvin paikoillaan. Musta meinasi kadota jo siinä vaiheessa kun ell kävelee kohti (ihan uusi ell meille eli ei tuntenut edes ennestään) ja Katinka meinasi (taas) ravistella neulan irti kaulastaan. Emman kanssa sitten vielä mitattiin kaikilta kuumeet, vaikka eihän noi päivälämmöt niin tarkkaa mittaa anna.

Dinolla oli vikat treenit Korkeavireessä tältä vuodelta. Ennen sitä käytiin Agrimarketissa ja Horzessa shoppaamassa (suolaa ja greenlinea ekasta, hokkeja tokasta). Horzesta tosin tarttui mukaan toppaloimi Katinkalle, kun kerrankin löytyi kokoa jossa kiinnikkeet kaulakappaleelle. Löytyi vielä toppakaulakappalekin, tosin erivärinen kuin loimi. Loimi on ruudullinen (ääh, en tykkää, mutta valinnanvaraa ei ollut) ja samanlainen jonka ostin Mustalle viime keväänä. Kaulakappale on musta, ei voi mitään..
Ennen treenejä käytiin hakemassa Eve kyytiin ja pääsin ihastelemaan 7vk ikäistä toyvillakoirapentua, olisin sen mielelläni kaapannut mukaani, niin söpö se oli.
Palataksemme Dinon treeneihin.. Dino oli ihan super. Aluksi pujottelua, Dino meni ekaa kertaa kaikki 12 keppiä ja meni tosi hienosti. Ohjureita oli vain alussa ja lopussa sekä muutama keskellä. Harjoituksena oli pari putkea, hyppyjä ja puomi. Dino meni myös puomia ekaa kertaa radan osana ja ilman hihnaa. Meni tosi hienosti. Sitten lisää keppejä, nyt Dino meni ekaa kertaa ilman hihnaa ja meni super hyvin. Eve jäi vielä taakse ja Dino vaan painoi eteenpäin. Mahtavaa ettei tarvitse rinnalla juosta. Yhden kerran meni väärästä välistä sisään, mutta jatkoi silloinkin loppuun asti ja kun siitä ei palkintoa tippunut, niin sen jälkeen meni aina oikeasta välistä sisään (ja oikealta puolelta tietenkin). Sai taas tapansa mukaan parit hihhuli kohtaukset. Todella hyvät treenit, nyt on hyvä jäädä joulutauolle. Tosin tarkoitus on mennä treenaamaan ihan keskenämme, ilman ohjaajaa siis. Pitää vaan katsoa sopivat päivät, jotka käy mulle ja Evelle.



Tallikisut nukkumassa.. 2 niitä siinä on, veljekset kuin ilvekset


Maanantai-aamun kauniit jääkuviot auton tuulilasissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!