perjantai 20. huhtikuuta 2012

Estehyppelöitä

Kisoissa ja kotona

Sunnuntaina aamulla suuntasimme Takkulaan (aamutallin jälkeen). Kopissa kopisteli Katinka ja Foriola. Olimme vähän myöhässä liikkeellä (tosin ihan vaan 10 minuuttia) ja mä juoksin ensimmäiseksi kansliaan maksamaan lähtömaksut ja näyttämään rokotustodistukset (niitä syynättiinkin tarkkaan kaikilta). Henna ja Anne riensi kävelemään rataa ja Emma jäi vahtimaan heposia. Ekana otettiin Katinka ulos ja satuloitiin, sen jälkeen Emma kiroili kopissa Foriolan suitsien kanssa, joissa oli turpahihna ihan kierroksella (joku tallityttö ne pesi edellisenä päivänä ja ilmeisesti kielloista huolimatta purki eikä sitten osannut kasata oikein, Emma oli ihan raivona). Lopulta saatiin Foriolakin ulos ja päästiin kävelyttämään hevosia. Pyörittiin tosin vaan siinä kopin tuntumassa, kun maa oli todella kurainen. Henna viskattiin sitten äkkiä Katinkan selkään ja lähtivät Annen kanssa verkkamaan. Me jäimme varustamaan Foriolan (Henna lähti luokassa neljäntenä ja Anne vasta kolmannessa verkkaryhmässä). Emma lähti taluttamaan Foriolaa verkka-alueen lähelle ja minä riensin maneesiin seuramaan esteverkkaa + lykkäämään Dinon Hennan porukoille (arvatkaa oliko muuten ihan kurainen kun päästiin maneesiin asti). Näin juuri Katinkan jättiloikan okserille verkassa, kun tulin maneesiin. Poni oli mukavan virkeän näköinen. Rata meni tosi kivasti, Katinka liikkui eteen ja Henna sai keskittyä ratsastamiseen eikä ponin eteen punkemiseen. Näin askeleetkin osui paremmin kohdilleen (Katinka osaa kyllä katsoa ponnistuspaikat, jos sille vaan antaa tilaisuuden). Muutama tie taisi uusinnassa mennä pidemmän kautta kuin piti, mutta aika riitti silti toiseen sijaan. Hieno suoritus pikkuponilta isompien joukossa.
Annella ja Foriolalla meni myös kivasti, vaikka yksi pudotus tulikin. Mutta putoavia puomejahan maailmaan mahtuu. Foriolan toiset estekisat ja pysyi ihan hyvin tasaisena ja melko rentona. Anne oli syystäkin tyytyväinen.
khaataja.kuvat.fi
Päästiin kisoista pois ihan mukavan ajoissa, Anne ja Henna ratsastivat vain yhden luokan (koska kelien takia ollut melko pitkä hyppytauko). Katinka sai jäädä karsinaan syömään päiväheinät ja meni sitten kevyelle lasten tunnille. Musta verkkasi samoin itseään lasten tunnilla ja loppukäyntien aikana raahasin kentälle pari kavalettia, perinteisiin kohtiin koko rata leikkaille (toiseen yksi ja toiseen kaksi päällekäin). Musta oli vähän turhankin innoissaan nähdessään esteitä ja mutkat meinasi kaikki mennä suoriksi. Toisesta suunnasta osuttiin hyvin esteelle, toisesta tultiin aina vinoon. En vaan saanut suoristettua ja Musta oikein puski oikean pohkeen päälle ja yritti vetää kurvia sisälle kaatuen. Parit pukitkin lenteli välillä meinasi tila loppua kesken.. ollut vähän hyppytaukoa joo.. Otin ehkä vähän turhankin monta hyppyä, mutta lopetettiin heti kun kerrankin osuttiin toisesta suunnasta hyvin isommalle (korkeus siis huimat 70cm). Lapset talutteli loppukäynnit villaloimen kanssa ja sen jälkeen laitoin jalkoihin linimentit. Musta pääsi vielä ulos ja laittelin Annelle kavaletteja kun kokeili Vürstia.
Puomit tuossa päädyssä oli rajaamassa märkää aluetta ja niiden yli mentin välillä. Nuo pallukat taas on tötsiä, jotka oli edellisellä tunnilla apuna voltin tekoon, ei olleet tiellä niin jätin ja välillä paineltiin kyllä niiden sisäpuoleltakin.. Enkä muista oliko ne ihan noin, mutta suurinpiirtein.

Oli kyllä mukava päästä hyppäämään pitkästä aikaa, vaikka mitään hirmu järkevää harjoitetta en keksinytkään. Tosin estevalkut tulee kyllä tarpeeseen, jotta saadaan tuo suoristuminen toimimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!