torstai 5. huhtikuuta 2012

Hiihtistä huhtikuussa

Kyllä, kiitos lumisateiden!

Lauantai oli harvinainen päivä, kun ei ollut yhtään tunteja. Kaiveltiin kentällä 'ojia' vapaiksi ja Pete aurasi kaikki lumet pois. Maa on vielä jäässä ja muutamassa kohdassa isot lätäköt, mutta ainakin oli pitoa. Ratsastin Mustalla vajaan tunnin, enimmäkseen käyntiä aurinkoisessa päädyssä ja käynnistä ravisiirtymiä. Kokosin hieman hetkiksi ja venytin sen jälkeen eteen-alas. Muutaman neljännesympyrällisen uskalsin ottaa laukkaakin. Auringon laskiessa (puiden taakse piiloon) ilma viileni sen verran, että kentän pinta alkoi kovettua, joten Katinka sai vapaa päivän. Alun perin oli tarkoitus sitäkin vähän liikuttaa.

Sunnuntaina Musta meni alkeistunnilla ja sen jälkeen menin itse tunnille. Teimme hidastuksia käynnissä ja niiden onnistuessa lähdettiin pienestä hidastuksesta pohkeenväistöön, jossa piti sitten ratsastaa eteen (ei kovempaa tahtia vaan askelta pidentäen) ja myöhemmin vielä siirtyä raviin. Musta oli ihan äimänkäkenä noista askeleen pidennyksistä väistössä, kun ei sillä raukalla pahemmin sellaisia ole tehty. Katinka meni kaksi tuntia, joten en viitsinyt enää itse liikuttaa. BOT:sta ei nähdäkseni ole suurempaa hyötyä ollut (joskaan ei haittaakaan). Sunnuntaina BOTitin Mustan selkää pari tuntia ennen tuntia (ja tein kevyitä venytyksiä porkkanalla), mutta mielestäni selkä ei ollut yhtään lämmin kädellä koetettaessa. Kitiman selkä on aina ollut ihan selkeästi lämmin BOTin jälkeen.

Maanantaina lunta tuli ihan kunnolla, joten kaivettiin vielä hiihtiskamat esiin. Vedin Siiriä Katinkalla ja poni oli innoissaan. Tosin liukuri keräsi kaikki lumet ja oli huomattavasti raskaampaa kuin viimeksi (jolloin kitkaa ei ollut liukurin alla juuri ollenkaan). Mila teki Katinkalla vielä loppukävelyt. Musta oli aamupäivällä ollut tunnilla ja olikin mukavan pehmeä. Menin kentän 'ympärillä', kun oli lunta sopivasti. Alatiellä pääsi hyvin laukkaamaan ja Mustakin innostui. Loivat mäet menin eteen-alas venyttäen ravilla. Pajan ikkunoista näki vielä hyvin heijastuksen, että kuinka alas venyttääkään. Loppukäynnit käytiin tien toisella puolella stekkaamassa pääseekö laidunten ohi maastoon. Hyvin pääsi. Tuli kunnon pitkät loppukäynnit kerrankin tehtyä. Venyttelin vielä jalat, oli ihan ok ja rento. Tosin takajalkojen ristiin venytyksessä Mustalla kesti hetken tajuta, että oikeasti haluan sen 'väärän' jalan käteeni (eli vasemmalla puolella ollessani oikean). Musta kun aina nätisti tarjoaa takajalkoja ylös jos etusia on ensin nosteltu eikä voinut ollenkaan ymmärtää miksi en sitä jalkaa huolinut mitä tarjosi. Tajusi kyllä lopulta, mutta hetken kesti. Juttelin Miljan kanssa BOTista ja ihmeteltiin miksei Mustalla lämmitä. Syyksi epäilimme paksuhkoa karvaa, joka ei lämpöä päästä tuntumaan pinnalle (siis kätöseeni) asti ja mahdollisesti sitä, että käytän BOTia yleensä ilman toista loimea.
Näin lumista meillä oli maanantaina (ja Mustan pää)

Tiistaina Eve onneksi kerkesi treeneihin, koska harjoituksena oli pientä 'pyöritystä' (takaakiertoja ja välistävetoja yms.) ja lopuksi pari nopeusrataa eli haettiin koirille vähän vauhtia suht simppeleillä radoilla. Dino teki 'ympyrällä' takaakierrot ja välistävedot tosi hienosti ja molempiin suuntiin yhtä helposti. Eli ainakaan se ei ole toispuoleinen.

Keskiviikkona ratsastin Mustalla reilun puolisen tuntia alkeistunnin jälkeen. Alatiellä muutama pätkä laukkaa, sitten tarhassa lisää (siellä ok pohja, tosin 'ura' alkoi jo tulla liukkaaksi). Tarhassa rentoudesta ei oikein meinannut tulla mitään, kun Fortuna veteli viereisessä tarhassa kirjaimellisesti pieru-pukki-laukkaa. Musta olisi ilmeisesti tahtonut liittyä mukaan riekuntaan. Jätin seisomaan käytävälle jääkääreen ja BOTin kanssa (tällä kertaa villaloimi siinä päällä) siksi aikaa kun itse juoruilin Annen kanssa sisällä. Jalasta on patti pienentynyt lähes kokonaan pois, mutta nyt alkanut kerätä hieman nestettä. Lähtee liikutuksessa ihan kivasti pois, mutta kaivoin taas lumikääre-tykötarpeet esille.

Tänään BOTitin selkää puolisen tuntia ennen ratsastusta (nyt ehkä jo aavistuksen tuntui lämpöä ristiselän tienoilla). Tein kentällä käynti-ravi siirtymiä ja rentoa eteen-alas venyttelyä. Tarhassa koitin pari laukka pätkää. Musta oli tunnilla jossa tekivät taivutuksia eräänlaisella kolmikaarisella kiemurauralla ja parit laukkapätkät vielä lopuksi tarhassa. Mahduinkin vielä viimeiselle tunnille, jossa hain vain eteen-alas ravissa ja vähän taivutusta pääty-ympyröillä. Muutama laukannosto tehtiin toisella sivulla ja Musta oli hyvin pirteä (ja yritti ennakoida nostoja). Ennen laukkoja nostin vähän ylös ja kasempaan, lopuksi taas kunnon venytykset eteen-alas. Hieman varoi pohjaa, mutta muuten oli mukavan rento ja jaksoi hyvin kantaa itsensä (ne pätkät mitä pitikin). Pari pukkiakin tuli aluksi kun vaadin reagointia pohkeelle ja huomautin raipalla. Pukit tekee hyvää selälle, kunhan pohjaan tulee hyvä pito, niin pitää päästää irtojuoksemaan ja pukittelemaan kunnolla. Tunnin jälkeen BOTitus (villaloimen kanssa) ja lumikääre.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!