lauantai 7. huhtikuuta 2012

Iloista Pääsiäistä

Räntäsadetta ja auringonpaistetta

Pitkäperjantaina alkoi tunnit jo aamusta, Musta meni ensin kevyen tunnin (kenttä tällä hetkellä siinä kunnossa, ettei paljon pysty tekemään) ja toisen tunnin lähinnä käyntiä muutamalla ravipätkällä. Ennen tuntia kerkesin BOTittamaan selkää vajaan puolituntia, lihakset alkaa olla jo melko mukavassa kunnossa. Tuntien jälkeen ratsastin reilun puolituntia taivutuksia ja vähän kokoomisia, jotta sain venyttämään kunnolla eteen-alas. Muutaman laukannoston uskalsin myös tehdä suorilla sivuilla. Nyt kun ei ole kunnolla päässyt hetkeen laukkaamaan, alkaa Musta ehdotella laukannostoja pienestäkin pohkeesta ravissa, etenkin vasempaan kierrokseen (johon sillä on helpompi nostaa laukka). Kädelle siitä tulee nykyään helpommin raskas, jos on jo vähän väsynyt, mutta nousee kevyeksi edestä kun saa takajalat hyvin aktivoitua. Ratsastuksen jälkeen BOTitus selälle, jalkaa en kylmettänyt vaan sai puolen tunnin BOTituksen jälkeen painua pihalle. Oikea jalka on nyt himpun kerännyt nestettä, mutta patti on kadonnut kokonaan, JES!!

Lauantaina Musta meni ensin Ronjalla ja sitten Hennalla. Tunnit pidettiin tarhassa, koska kenttä oli näin aamusta vielä liukas, vaikka aurinko ihanasti paistoikin. Menin Katinkalla jälkimmäiselle tunnille, tehtiin paljon käynnissä töitä (koska tarhan 'urakaan' ei enää huippukunnossa ole), suorilla asetusta ulospäin ja kulmissa sisään. Toiseen 'päätyyn' voltti ensin myötäasetuksella ja toinen perään vasta-asetuksella. Pitkät sivut ravissa ulospäin asetettuna ja päätyvoltilla takaosakäännöksen esiastetta (eli takajalat pienempää ympyrää). Katinkan kanssa se meni aika suoraan jo takaosakäännökseksi, tosin pyrkii kokoamaan itseään liikaa ja vasemmassa kierroksessa piti aktivoida hyvin paljon sisäpohkeella. Oikeaan meni himpun helpommin. Suu on vieläkin häiritsevän toispuoleinen, vasemmalta pureutuu kiinni ja oikea puoli jää helposti tyhjäksi. Onneksi ell on tulossa reilun viikon päästä ja saadaan hampaat raspattua, josko ongelma sillä helpottaisi. Lopuksi käytiin alatiellä muutama laukkapätkä. Katinka vähän innostui toisella ja jäi pienestä pidätteestä paikoilleen pomppimaan. Laukassa yritti nostaa turpaa ylös, mutta tuli kevyillä puolipidätteillä ja pohkeella takaisin ruotuun.

Loppukäynneiksi vaihdettiin Hennan kanssa ratsuja ja pääsin työstämään Mustaa. Aluksi tuntui taas hassulta ja kyljet jotenkin kovilta, mutta pehmeni nopeasti. Oli myös hieman vastahakoinen ohjalle aluksi. Tarhasta siirryin kentälle kokeilemaan, josko olisi sulanut pinta niin, että pääsisin ympyröille. Hiekkakohdat oli pehmeitä, samoin ne missä oli hieman lunta piti hyvin, mutta muutama jäiseltä näyttävän kohdan jätin suosiolla kokeilematta. Aluksi yritin hieman venyttää eteen-alas, mutta ei ollut vielä suostuvainen. Kokosin ravissa kasaan ja tein siirtymiä ja isoja ympyröitä. Muutaman laukannoston molempiin suuntiin otin suoralla uralla. Pienin pätkä melko koottua laukkaa ja siirtyminen rauhalliseen raviin. Laukka-ravi siirtymät oli tosi hyviä, samoin laukannostot. Olen jo saanut itsenikin ohjelmoitua ajattelemaan laukannostoa pelkällä sisäpohkeella, kun vanhojen oppien mukaisesti helposti ajautuu käyttämään sitä ulkopohjetta jopa sisäpohjetta enemmän. Musta on nykyisin hyvin orientoitunut laukannostoihin ja vasen nousee ihan pelkällä istunnalla ja pienellä pohkeen hipaisulla. Oikeaa varmistan vielä hieman myös ulkopohkeella. Kun sain aktivoitua takajalat ja nostettua edestä vähän ryhdikkäämmäksi, alkoi olla myös kevyt kädelle. Tosin Musta ei edes väsyessään kovin paina kädelle, mutta kun on tottunut sen olevan todella kevyt edestä ja herkkä suusta, niin viime aikaiset raskas-pää -olotilat on tuntuneet todella oudoilta. Olin kuitenkin hyvin tyytyväinen Mustaan ja sen kykyyn kantaa itseään jo pidemmän aikaa melko korkeallakin. Tasaisuus on myös lisääntynyt ja siirtymät onnistuu nykyään hyvin peräänannossa. Tai siis minun käden ja pohkeen tasaisuus on lisääntynyt pitäisi varmaan sanoa, ponihan on kyllä osannut jo ennenkin..
Lopuksi vielä venytystä eteen-alas ravissa ja nyt venyi ihan kunnolla. Nykyään saa ratsastettua peräänantoon sekä eteen-alas myös suorilla urilla helposti, ennen tarvitsin aina ympyrätyöskentelyä avuksi. Eli kai mä jotain olen tämänkin talven aikana oppinut. Tänään kokeilin Mustalla taas pinteleitä (ei alkanut ontumaan niistä) ja nesteet lähti tosi hyvin liikutuksen aikana. En kylmäillyt enkä BOTittanut tänään ollenkaan. Selkään annoin kevyen hieronnan ratsastuksen jälkeen ja nyt antoi koskea hyvin jo oikealle puolellekin (mikä on ollut hivenen enemmän jumissa).
Katse kohti kevättä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!